beats by dre cheap

OD NARODA ZABORAVLJENI ,OD POLITICARA PONIZENINAROD VAS JE ZABORAVIO

Slikovni rezultat za branitelji
Od zaborava do zaborava, sve smo bliže da postanemo zaboravljeni narod.

Svjedočili smo 25. travnja prosvjedu zaboravljenih branitelja. Blokirali su granične prijelaze. Koliko simbolike u blokadi prijelaza, koji su upravo u vrijeme njihova ratovanja za tisućljetna ognjišta, bili put u spas, put u slobodu, put u kukavičko bjekstvo ispred zla rata.
Zaboravljeni su blokirali upravo taj put, blokirali da bi ih podsjetili, da su baš oni tamo negdje stali na branik slobode kako bi ovi, koji na njih poslaše specijalce, mogli pobjeći. Dragi naši zaboravljeni, to što mi, vaše kolege branitelji, podržavamo vašu borbu, to je nedovoljno! Narod, narod je taj koji vas jedino može otrgnuti od zaborava, a on šuti.
 Šuti li jer je navikao trpjeti?
 Zato što ga je strah ili jednostavno ne vidi pa šuti. Zaslijepljen je bogatstvom pojedinaca, mogućnošću da kupi neko radno mjesto, zaslijepljen je i, opet ćemo ponoviti, šuti. Pa dragi naš narode, zajedno s njima, s nama, i vama prijeti zaborav.
 Zaboravljeni su i Maka Radić, Paško Ljubičić, Dario Kordić... Zaboravljen je i Željko Džidić Džida, Jadran Topić Ćela, Anđelko Mikulić. Protiv zaborava ovdje se bore Zdenko Andabak, Babo Jašarević i Mile Puljić. S onu stranu Bijače protiv zaborava se bore Jelić, Šiljeg, Obradović, Lasić, Glasnović...
Tamo negdje u Haagu dugogodišnju nepravednu borbu protiv zaborava vodi njih šest. Oni koji ne znaju, ili nikako da shvate, Petar Zelenika, Drago Dragičević, Ilija Nakić, Zdravko Bešlić... I njima prijeti zaborav!
 Dragi naši prijatelji, vi iz udruge Zaboravljeni branitelji, mi koji smo s vama dijelili rovove, mi vas nismo zaboravili. Mnogi od nas su u istim ili sličnim situacijama i, kao što vidite, ne šutimo. Morate shvatiti da niste zaboravljeni od njih, političara, oni vas nisu niti znali, pa kako bi vas mogli i zaboraviti?
 Narod, narod nas je zaboravio, njega morate i moramo motivirati da shvati; gdje su naši novci ili zašto ih nema?
 Njemu, narodu, treba reći da ono što vi tražite, što ste davno zaradili, troše onih 180 županijskih ministara (njihovi savjetnici, tajnice i vozači), vaš, naš novac troše neki federalni, državni parlamentarci i opet njihovi savjetnici, vozači i tajnice.
 Treba zbrojiti samo troškove mobitela, goriva i dnevnica; lako će se vidjeti da je to znatno više od onoga što vi-mi tražimo. Nikada vam neće izglasovati zaslužena prava, na reviziji su i oni koji su uspjeli regulirati svoja prava.
Koja prava od njih tražite kada vam oni tovare akcize i MMF kredite. Matematika je jasna, oni će ih trošiti, a vi ili ćete otići, ili ćete ih vraćati. Vraćat će ih i oni koji su kupili svoja radna mjesta i u zabludi trenutka šute. E naš šutljivi, pardon, trpljivi narode. Ponos ne gubite, za sve što se danas zove hrvatska jednakopravnost i konstitutivnost, vi, "Zaboravljeni branitelji", ste izborili, oni to ne znaju, narod je zaboravio. Narodu se obratite!

 Piše, Franjo Cvitković

koyot
http://koyot.blogger.ba
26/04/2017 18:06