beats by dre cheap

PLENKOVIX OTVARA SAJAM HERCEGOVACKOG TODORICA

GOSPODINE PLENKOVIĆU ZNATE LI KOME I ZAŠTO DOLAZITE

 General ili povjesničar, grobar ili vizionar, iz današnje perspektive još uvijek sasvim nejasno, ili jasnije nego ikada?
 Možda su ova pitanja prestroga, ali 25 godina od stvaranja neovisne države Hrvatske i isto toliko godina od priznanja neovisnosti Bosne i Hercegovine, čovjek se mora zapitati što je to Hrvatima donio doktor Franjo Tuđman. Nesporno političar i povjesničar koji je osjetio taj povijesni trenutak kada treba stvarati državu, a generalski ju cijelu osloboditi.
Znao je u povijesne kockice ugraditi i sinove partizana, ustaša, a i one iz građanske klase društva, vječno nezadovoljne, a nikada spremne za bilo kakav bunt. Poslije izjave o dvjesto bogatih obitelji, morali smo se zapitati, je li negdje promašio i postao grobar onoga što mu je kod Hrvata kao prvom poslije devetsto godina uspjelo!
 Danas se vidi koliki je bio vizionar, koliko je kao povjesničar prostudirao Hrvate i imao vizije kako doći do ovog što jesmo i danas imamo. Sad prestanite razmišljati što je sve rat uništio i što pokradoše oni koji su bili u utrci za dvjesto bogatih obitelji.
 Znao je Francek kako smo se odnosili prema društvenom samoupravljanju, "da je svačije uvijek ničije", a još bolje je znao onu narodnu "kada hrđi dadeš dinar, premeće ga iz ruke u ruku dok ga ne izgubi"! Vizionar Tuđman je znao da će doći generacija kojoj će Hrvatska biti sveta, baš kao i onima koji je stvaraše, a koja će imati snage obračunati se sa svakim kriminalom, pa i onim koji napraviše bahati pripadnici onih dvjesto obitelji.
 Mi koji smo uz generala i predsjednika Tuđmana stasali u ratnike i domoljube, mi smo vam gospodine Plenkoviću ukazali povjerenje da viziju pretvorite u stvarnost. Nas ste prepoznali, i poštivanje svega onog iz devedesetih kod vas je evidentno. Prepoznali ste i onih dvjesto obitelji koji objediniše hrvatsko dobro, ovladaše i njime, pa i političarima koji ju vodiše.
 Pokazali ste da nema bogova iz sjene, koji imaju pravo da upravljaju političarima i državom koju vode. Čestitamo za Todorića, uvjereni smo da ćete i ostale Todoriće razodjenuti!
 Međutim, moramo Vas upozoriti, kada već dolazite u posjetu Mostaru, državi BiH, pozvani ste da otvorite privatni gospodarski sajam našeg Todorića. Naš Todorić je svojoj obitelji osigurao, a nama oteo, znatno više od Agrokora. Bio je neusporedivo vještiji (na koncu i školovaniji je), pa je zgrabio pod svoje i društvenu i državnu imovinu. Za razliku od hrvatskog Todorića, koji se trudio upravljati političkom vlašću u državi, naš Todorić, ili da ga zovemo pravim prezimenom, Čović, izravno upravlja političkom vlašću.
Mora se priznati, lukaviji, sposobniji, od čovjeka kojem upravo preuzimate Agrokor, koji će sigurno završiti kao Kutle, Pevec, ...i da ne nabrajamo. Otvarate sajam na prostoru koji je Čović oteo nama i sada je to njegovo privatno vlasništvo, ako nas pitate i samo malo zagrebete u papire, lako ćete vidjeti da je njegov i Aluminijski, HT Eronet, Elektroprivreda,... opet da ne nabrajamo. Samo ćemo vam reći, to je igrač profila Nadana Vidoševića, Ive Sanadera ili Franje Gregorića s kojim se još niste obračunali!
 Pomozite nam, uzeo je naša radna mjesta, a bilo ih je 3500, koja su puno vrjednija od izlagača na sajmu kojeg otvarate! Zrakoplovi i helikopteri, koje smo pravili, prodavani su upravo državama koje na sajmu izlažu, zovu ih partnerskim, pa i šire. Na ovo nam samo nemojte reći da se nećete uplitati u probleme tuđe države, jer je carstvo Čovićevih uveliko rasprostranjeno i po vašoj, a i našoj, Hrvatskoj.
 Krenite od tu, pomozite da nam je lakše vožda srušiti ovdje! Da, vožda se mora srušiti, on upravlja hrvatskim narodom u BiH, a jedan smo narod, jer sve što radite u Hrvatskoj, ako njega ostavite, zvat će se polovičan posao, a polovično je uvijek polovično i nije na tragu tuđmanovske Hrvatske.
 To povijest po pravilu ne oprašta! Gospodine Plenkoviću, moramo vas zamoliti i ovo, upozorite predsjednicu Kolindu da ne dolazi na Čovićevu obljetnicu 25 godina HVO-a! On i ona bi trebali biti centralne figure događaja i događanja u kojima nisu sudjelovali. Njoj ne zamjeramo! Bila bi nam predsjednica Kolinda draga gošća, ali nema je tko dočekati. Mi se borimo s izmišljenim ratnim optužnicama i sudskim procesima Čovićeva suda.
Generali i vođe su nam u Haagu i po raznim izbjeglištvima, pa uz svo poštovanje naše Kolinde, nema ju tko dočekati! Iznijeli smo rat, nosimo se, znat ćemo se iznijeti i s ovim problemima. Predsjednica Kolinda je mlada, imat ćemo kada dostojanstveno proslavljati obljetnice, naravno dočekati ju kako smo i našeg Franceka dočekivali!

Gospodine Plenkoviću, nastavite pisati pozitivnu povijest. U vašim rukama je i bolje sutra Hrvatske i Hrvata izvan nje, ne odustajte, a nećemo ni mi!

koyot
http://koyot.blogger.ba
02/04/2017 23:29