beats by dre cheap

CETVEROSED ALEKSANDAR,DRAGAN,BAKIR I MILE

ČETVEROSED ALEKSANDAR, DRAGAN, BAKIR I MILORAD
 JOŠ UVEK NE ZNA TKO IM JE KORMILAR


 Lepo je čuti, Dodik zna šta radi, pa još uz to da je Čović njegov igrač, a da je musliman Izetbegović glup. Dali je sve tako lepo ili se kao i uvek zanosimo? Hrvati jesu najmalobrojniji, Čović jeste u nekim dilovima sa Miloradom, samo bi bilo lepo razdvojiti narodne od ličnih interesa.
 Pustio čovek da Nova banka ovlada Hercegovinom. Naoči lepa bratska priča o krstu i križu, cela administracija doline Neretve je na Novoj, ali bi trebalo postaviti pitanje koliko je kao vlasnik u njoj naš Dodik i koliko je novi suvlasnik u Novoj njihov Dragan. Lepo je do skora izgledalo da je ta ljubav Milorada i Dragana, pa makar i interesno, tvrda.
 Međutim, Dragan je ipak "Hrvat" i razumeo čovek globalnu preraspodelu sveta, pa do jučer njegove ne principelne koalicije sa muslimanima sve više dobivaju na ozbiljnosti. Valjda netko šapnu Dragančetu da su njegovi Hrvati pre rata u Bosni imali 24% grunta, pa čovek shvati da bi vredelo malo i od RS-a da otcepi. Razumeo je Čović da bi trebao malo pažnje posvetiti i Bakiru, jer vredelo bi i sa njim ući u neku trgovinu zemljom, pa makar se odrekao vekovnih katoličkih ognjišta. Pustio je da muslimani kupe Neum, morao ih je pustiti na more, Hrvati ga i onako imaju dovoljno u glavnoj im zemlji Hrvatskoj.
Hteli su muslimani i Stolac. Dao bi to Draganče da Bakir ne izneveri sporazum. Tu beše razlog poništenih izbora u Stocu. Kako tvrdi visoki izvor iz partije SDA, Čović je za Stolac tražio celu Neretvu. Po tvrdnji čoveka iz SDA, sve hidroelektrane na toj reci su trebale biti u rukama Hrvata. Hrvati, Čović se pozivao na vekovna sela u Konjicu, Jablanici i Prozoru koja sa severa i zapada leže uz Neretvu. Navodno je Bakir pristao, ali muslimani Jablanice i Prozora nisu. Mora se kazati da i nekim Hrvatima iz tog dela Hercegovine nije odgovarala takva podela. Upravo ti Hrvati i jesu razlog da Bakir minira izbore u Stocu. Za sada priča oko Stoca je rešena u korist Hrvata, ali je još uvek sve podložno dogovoru, jer energetska vrednost Neretve je velika i za Dragana neproceniva. Onog časa kada Dragan ovlada sa Neretvom, tada Aluminijski kombinat dobiva na ceni, jer jedna brana može, kako je u Jugoslaviji zamišljeno, raditi za tog industrijskog giganta. Koliko je to važno za cenu legure aluminija i eventualnu prodaju kombinata ne treba ni govoriti.
 Čega se još Dragan spreman odreći, ovaj čas teško je dokučivo, ali zbog mira u kući, sve češće, od njega nagovoreni, Hrvati spominju Posavinu. Spremni su čak i menjati neka predele Grahova, Glamoča, Drvara, za kako kažu njihovu Posavinu. Da li je samoljubivi Milorad svestan podlosti Dragana, da li će mu dopustiti da ispreseca Republiku Srpsku treba sačekati i videti. Upitna je odanost bogatog Čovića i prema našem Stanku Čolaku, mada te veze obaveštajnih službi nikada ne pucaju. Lepo bi bilo poverovati u navode, da je Stanko u vodstvo HDZ-a uterao podosta svoje rodbine , pa i dece. Vreme će pokazati koliki je interes za balkan, Erdogana i Putina? Vreme će doneti i odgovor koliko gospođa iz DDR-a, Merkel, poznaje mentalitet Putina i da li će uspeti i od Vučića napraviti još jednog germanskog konjušara.
 Slažemo se u jednom, opet Balkanom vladaju svetski interesi, kakva će biti podela i koji će šićar imati naši lokalni lopovi, i to će se videti! Jedno je sigurno, rata neće biti, lepo su se ovi nakrali, svašta su izgradili da bi pustili da im razbešneli narod ruši. Narode osvesti se, na demonstracijama u Berlinu, Bonu, u zadnje vreme bude se i Poljaci, Mađari, bude više desničara nego što ima ustaša od 1941. do danas, a kod nas odavna je više šajkača u ormarima nego glava na ramenima.

 Razmislite tko je vama kormilar, vreme je!

koyot
http://koyot.blogger.ba
16/03/2017 01:08