beats by dre cheap

STA CE TE ODGOVORIT?


Zasigurno ste se zapitali cemu Wikpedia,cemu komunisti. ,antikomunisti,fasisti,neofasisti,cemu laprdanje o necemu sto je svima poznato i znano.

U ovoj našoj maloj zemlji na kraju svijeta, decenijama se već politički odlučuje isključivo na etničkoj matrici. Dakako, na toj istoj matrici se i rađa, živi, pa i umire. Drugim riječima, taoci smo tog ekstremno suženog življenja samo na etnos, njegove mitove, simbole, raznorodne, manje ili više brutalne konstrukcije..
 „U lice smo rekli jedan drugom sve“ - značajan je dio izjave nakon jednog od važnih posljednjih susreta političara. „Rekli smo sve“ - ne zvuči baš kao dobar uvod u najavljene nove sastanke. Ali zato odaje rješenje ukrštenice. Pitanje je šta se ima i reći, kad se sve vidi?! Politika nije samo riječ. To je sinergija riječi i djela – dobro ili loše uhodanih interesnih poteza, mudrolija i igara. Intenzivna procesuiranja "sitnih" korupcijskih djela i pozivanje na loš ili nikakav procenat procesuiranosti "krupnih riba"... Kao da se to ne treba raditi stalno. Ukazivanje na ozbiljne mreže organizovanog kriminala od vrha do dna države..
Milorad Dodik odrastao je u radničkoj porodici i u svakoj prilici rado se prisjeća djetinjstva, putovanja po pijacama bivše Jugoslavije i sretne mladosti. Nakon uspješno okončanog studija u Beogradu, vraća se u rodne Laktaše gdje postaje predsjednikom Izvršnog odbora općine Laktaši. Poslanik u Parlamentu BiH bio je od 1990. godine. Dodik, dakle, stanovitog političkog iskustva i ima iz perioda prije agresije.


 No rat cini cuda....

Srodna slika

 
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik učestvovao je u preprodaji naftnih derivata za vrjeme rata u BiH, objavio je portal rtvbn.com!

 – Nisu rjetki slučajevi poslednjih godina da Milorad Dodik ustvrdi da je bio pripadnik Vojske Republike Srpske, te da je dao svoj puni doprinos stvaranju RS i na taj način. Pri tom Dodik odlučno odbacuje sve tvrdnje da se u ratu bavio švercom i da je bio blizak režimu Slobodana Miloševića i njegovim ključnim ljudima, kao što je Mihalj Kertes, nekadašnji svemoćni šef Carina bivše SRJ – navodi se u izveštaju portala BN Televizije. Međutim, ugovori o uvozu nafte potpuno demantuju ove Dodikove tvrdnje i svedoče da se on itekako bavio spekulacijama sa gorivom, navodi se. Štaviše, Dodik je imao firmu u Temišvaru u Rumuniji (kao i većina srpskih „boraca”), preko koje je uvezao hiljade tona nafte (dizel D2) u RS, SRJ i nekadašnju Republiku Srpsku Krajinu. Potvrđuje to i ugovor, potpisan 23.03.1994. godine između firme „Signus” Sofija (Bugarska), kao prodavca nafte, i firme „Vrbas” iz Temišvara (Rumunija), koju zastupa Milorad Dodik, kupac derivata. Predmet ugovora je 12 000 tona D2 dizela, a cena prava sitnica – 4.800.000 dolara, odnosno 400 dolara po toni. Dodik je sa Bugarima dogovorio da se nafta plati u dolarima i to preko banke, što je i učinjeno. Ugovor je potpisao Dodik. Ugovor ima i dva Aneksa, a jednim od njih se precizira da je mesto isporuke Luka Bar, tadašnja SRJ, a drugi se odnosi na bankovni račun prodavca. Aneksi su potpisano 29.03.1994. i 23.04.1994. godine. Nakon potpisivanja aneksa, Komercijalna banka iz Beograda obaveštava Sofija banku i firmu „Signus” iz Bugarske (27.04.1994. godine) da je Dodikova firma „Vrbas” – „kvalitetna i da je u postupku izdavanje garancije za posao”. Tada je na čelu Komercijalne banke bio Ljubomir Mihajlović, Miloševićeva desna ruka za finansije.Garancija je izdata, što potvrđuju dokumenti koji se odnose na plaćanje provizije od 2 odsto, a 28.04.1994. godine nafta je krenula za luku Bar. Nafta je bila ruska. Kada je stigla na ove prostore, njena cena je bila 4 DEM (tadašnje nemačke marke) po litri. Jednostavnom računskom operacijom dođe se do rezultata koji kaže da je Dodik na ovom kontingentu tada zaradio nekoliko desetina miliona maraka. Nemoguće je precizno utvrditi zaradu, jer je jedan deo nafte prodat na teritoriji tadašnje SRJ, gde je njena cena bila niža nego u ratnim područjima RS i nekadašnje RSK. Naravno, nije on jedini bio u ovom poslu, postojao je čitav lanac, ali ovi dokumenti svedoče da Dodik ne govori istinu o svom ratnom angažmanu. Uz to, poslove ovolike vrednosti nije mogao raditi bez podrške režima Slobodana Miloševića, odnosno bez odobrenja Mihalja Kertesa. Treba znati da je Dodik u to vrijeme bio veoma blizak i sa Borislavom Mikelićem, premijerom sada nepostojeće RSK. Naravno, Dodik je svu ovu naftu uvezao i rasprodao zbog patriotizma.


 Na fotografiji koja je zabilježila prolazak navijača Veleža poznatijih kao "Rođeni" kroz grad Split nalazi se nekoliko poznatih lica kao što je mostarski pjesnik Tahir Delić Tašo (lijevo od bubnja) ovdje! te jedan od najuticajnijih bh. političara Dragan Čović (desno od bubnja)  Mostarski Velež je prije rata imao miljenike sa obje strane Neretve, a među njima bio je današnji predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Obojica su na čelu mostarske ekipe koja se našla u Dalmaciji za vrijeme sezone 1974./75., najvjerovatnije u okviru 22. kola Prve savezne lige Jugoslavije. Protivnik je bio Hajduk koji je tada Splićanima donio razlog za slavlje nakon minimalnih 1:0

. Covic je danas zaljubljen „SOKO“ Mostar,Eronet, EPHZ, i druge da ne nabrajam unosne kriminalne radnje,sa bubnjarima SKJ iz mladosti.

 Bakir Izetbegović do ulaska u politiku radio je kao konsultant u firmi Konsalting, a bio je i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo. Kao konsultant, bio je angažiran i u izgradnjiBBc centra.

- Nesretni Bakir Izetbegović, koji je s majkom uzeo milijarde KM u Turskoj, Saudijskoj Arabiji, Švicarskoj, a ništa od toga nije investirao u BiH, nalazi se, u za njega, nerješivoj situaciji - nikako ne može uvjeriti ljude da ne vjeruju vlastitim očima. "Dnevni avaz" je najprodavaniji proizvod i najpoznatiji domaći brend u historiji BiH i najveća medijska imperija u historiji Bošnjaka. Zgrade sadašnje "Hypo banke", "Radon Plaze", "Avazovog" tornja ili objekta u Tuzli, s hiljadama uposlenih, nemoguće je sakriti političkim saopćenjima nesposobne SDA. Za dvadeset godina Bakirove vlasti on je doveo do 550.000 nezaposlenih, 600.000 gladnih, a Bošnjake je potpuno izolirao od zapadne civilizacije i saveznika. Iranski obavještajci, mudžahedini, politička ubistva Nedžada Ugljena, Joze Leutara, Hakije Turajlića, Sulejmana Redžića, Irfana Ljubijankića, Juke Prazine, Mušana Topalovića, Ćele Delalića, ne mogu se sakriti montažom Bakirovog kućnog tužioca Dubravka Čampare i njihove jaranice, mafijašice Šejle Turković. Često spominjanog Ćelu Delalića ubila je SDA-ova stranačka državna mafija nakon što je javno rekao da će otkriti Ugljenove ubice, a u toj priči nema Radončića, ali Bakira Izetbegovića i AID-a sigurno ima. Rezultat slika za bakir izetbegovic ce odgovarat za ubistva i opljackano blago Fahrudin Radončić će nastaviti graditi i svaku KM reinvestirati u izgradnju BiH, ali će nakon 12. oktobra od Republike Turske i drugih zemalja tražiti da se narodu i BiH vrati opljačkano zlato te drugo blago i milijarde KM namijenjene bh. građanima, a sada se drže na tajnim privatnim računima u inozemstvu. Radončić - a takvi ljudi su u mnogo većem broju potrebni BiH - nema razloga da se stidi svog uspjeha. Neka se SDA i Bakir Izetbegović stide svog neuspjeha. Radončić je veliki graditelj, za razliku od SDA, koja je samo rušila: od hiljada nekada uspješnih narodnih fabrika napravili su narodne kuhinje.
 Fahrudin Radoncic visokopozicionirani djelatnika KOS-a  kriminalci od zanata.

 Ne govori se mnogo o odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o Mostaru, a odluka o pravima Derve Sejdića i Jakoba Fincija apsolutno se ne pominje. Mediji se, koji dozvole, koriste za propagandne afere i svađalačke predstave – nalik na čuvenog „Jazavca na sudu“. I sve do organizovanja prijevremenih izbornih bajramskih druženja uz bika na ražnju ili slavskih uz muziku pod šatorima... Insistiranja na referendumu o Danu Republike Srpske kao demokratskoj formi, odnosno upozoravanju na antidejtonsku aktivnost i otvaranje pravnog spora između države i entiteta i upozorenja na ugrožavanje mira i stabilnosti. Pominjanje rata je, čini se, legitimno političko sredstvo "držanja" bosanskohercegovačkih glasača pod kontrolom. Pardon, strahom. Jer: „neka ih, dobri su, naši su – vidiš onih drugih, prijete“... Zato gospodo političari kažite već jednom da ste se o ovome davno dogovorili. Ostalo je još malo praznih polja u ukrštenici.

 Pitaće vas neko – hoće li biti rata. Šta ćete tada odgovoriti?! Da pogodim. Prioritet Bosne i Hercegovine je put u Evropsku uniju i NATO. A oni kradu li kradu.

koyot
http://koyot.blogger.ba
29/11/2016 23:33