beats by dre cheap

LESINARI HRVATSKE DRZAVE

Državno odvjentištvo je zatrpano prijavama protiv AGROKORA i Todorića, ali zakon nezakonja i dalje je na snazi u Hrvatskoj.

 Obrambeni Domovinski rat zasigurno nije bio građanski, a njegove pozitivne rezultate omeo je “građanski” sukob podzemlja oko prava na teritorij. Dok su branitelji ginuli za slobodnu Hrvatsku, najgore društveno i kriminalno podzemlje (uključujući registrirane džeparoše) provelo je novo porobljivanje i provelo širu pljačku od one koju spominjemo kao privatizacijsku. Uz sve te probleme, gramzivi domaći golje i protuhrvatska peta kolona formirali su otuđeni izrabljivački bankarski sektor, sve na razini nagodbe da država stranom kapitalu jamči dobit. “Samostalna Hrvatska” dopuštena je kao zemlja na kojoj će zaraditi svi lopovi ovog svijeta.

 U strašnom genocidu krajem 20. stoljeća Hutiji su nazivali Tutsije “žoharima”. Lenjin je buržuje i kulake opisivao kao “insekte”, “stjenice” i “buhe” koje onečišćuju i zagađuju zemlju pa ih treba istrijebiti u “klasnom genocidu”. Pol Pot i njegovi Crveni Kmeri nazivali su svoje protivnike - evo ih opet! - “mikrobima”, ali i “trakavicama”, “insektima”, “gamadi” i “zmijama” koje će revolucija izbaciti iz tijela kambodžanskog naroda. Žrtve velikih zločina diljem svijeta i tijekom cijele povijesti nazivane su i miševima, štakorima, kukcima, krticama, glodavcima, psima, kojotima… Proglašavani su virusima i bakterijama, kliconošama kuge i rakom na tijelu naroda, uzročnicima svih zaraza, bolesti i smrti.A oni kradu li kradu...

Poslovna karijera Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, započinje kasnih 70-ih
 godina.

 

Nakon što se njegov otac, Ante Todorić vratio sa odsluženja zatvorske kazne, na koju je bio osuđen zbog krađe 6 miliona tadašnjih njemačkih maraka u Agrokombinatu, gdje je bio direktor, zajednički osnivaju privatnu firmu za proizvodnju cvijeća i sadnica. No, njegov pravi uspon počinje tek 90-ih godina, kada u vrijeme najgoreg rata, kroz privatizaciju postaje vlasnik nekoliko važnih kompanija iz prehrambenog sektora i trgovine. Iako se uz njegove kompanije, tokom godina vežu brojne afere, u Hrvatskoj nikada za ništa nije odgovarao i kako stvari trenutno stoje, neće još zadugo. Poseban status Todorić uživa zbog čvrstih veza sa politikom. Podržavali su ga svi. Od Franje Tuđmana, sa čijom porodicom je bio i u poslovnim odnosima, preko Ive Sanadera i Jadranke Kosor, pa sve do Radimira Čačića, koji je kao prvi potpredsjednik Milanovićeve vlade, interes Agrokora poistovjetio sa interesom Hrvatske. ‘Interes Agrokora je interes Hrvatske’, izjavio je Čačić 2011., komentarišući, tada još neizvjesno Todorićevo preuzimanje Mercatora. HDZ-ove vlade, na čelu sa Sanaderom i Jadrankom Kosor, otpisale su dugove kompanijama iz sastava Agrokora, u iznosu većem od 400 miliona kuna. Nakon što bi Todorić preuzeo neku firmu, Vlada bi par mjeseci kasnije otpisala sva njena dugovanja. Uz pomoć politike, a na račun građana i malih firmi koje su s njim, kao najvećim kupcem, bile prisiljene poslovati, Todorić je postao milijarder i najmoćnija osoba u Hrvatskoj, a sada i na Zapadnom Balkanu. Šta je sve Todorićevo?

 
Početkom 2007. godine, sastaje se sa Srbijanskim milijarderom, Miroslavom Miškovićem, inače vlasnikom Srbijanskog mega koncerna DELTA HOLDING. Zajedno najavljuju udruživanje kapitala i formiranje najmoćnijeg prehrambenog diva na ovim prostorima. U jedanaestom mjesecu 2007. Agrokor se natječe za kupnju turske mega kompanije Migros Turk sa sjedištem u Istanbulu, čija je tržišna kapitalizacija iznad 3 milijarde američkih dolara, a tvrtka je lider na tržištu maloprodaje Turske, ima oko 900 prodajnih mjesta s ukupnim prometom za 2006. od 2,7 milijardi dolara. Agrokor je, kako navode, 05.11.2007. predao neobvezujuću ponudu za kupnju većinskog udjela u toj kompaniji, te ušao u drugi zaključni natječajni krug za preuzimanje Migros Turka. No izgubio je u utrci. Uglavnom, poslovni apetiti Todorića su golemi, preuzima Magmu 2011 kada njen vlasnik Goranko Fižulić pada u dugove. Također ne vidi se više u RTL pa izlazi iz dioničkog udjela u Hrvatskoj ali zato se koncentrira na Merkator. Slovenci su pobunjeni a određeni mediji imaju dokaze da državno odvjetništvo štiti Todorića od velikih kaznenih progona za najveće afere u zemlji od pljačke žita, preko nametanja crkvenih bonova, do ortačkog ugovora u Kamenskom sa Miroslavom Kutlom i Ninoslavom Pavićem. Svoju moć dokazao je kada je zajedno sa Tomislavom Karamarkom izvršio pritisak na Hloverku Novak Srzić i skinio sa programa HRT Latinicu jednu od najgledanijih emisija koja je otkrivala njegov put bogaćenja.

 Bivši agrokorov menadžer
 Pa se, potom, počelo govoriti da će Ratko Čačić i Milorad Pupovac podržati Zdravka Marića. Ako je sve to točno, ovdje se radi o drugoj najvećoj prevari birača u aktualnom izbornom ciklusu. Naime, Zdravko Marić, koji može biti vrhunski stručnjak, politički i strukturalno govoreći, nije ništa drugo nego Tihomir Orešković. Baš kao i Tihomir Orešković, ni Zdravko Marić nije sudjelovao u izbornom procesu, što znači da on ne posjeduje apsolutno nikakav legitimitet da bi se uselio u Ured predsjednika Vlade. Zdravko Marić, bivši Agrokorov menadžer, teško bi, usput, kompromitirao sam Agrokor, jer bi cijela Hrvatska govorila o tome kako je Ivica Todorić odredio tko će biti hrvatski premijer (što i Todoriću i Mariću treba najmanje na svijetu), a još bi teže kontaminirao političke procese u zemlji. Todorićev “Agrokor” traži 4.000 radnika Najpoznatiji biznismen Hrvatske Ivica Todorić rekao je da je njegova firma Agrokor tražila 4000 radnika, da se na poziv javilo njih 400, a ostalo je da radi njih 40. „To je problem Hrvatske a ne da li su se koalicije dogovorile ili nisu“,rekao je Todorić aludirajući na političku situaciju u zemlji. „Mi nemamo radnika. Išli smo u Ministastvo rada i na zavod za zapošljavanje jer nam treba 4000 radnika. Od tih 4000 javilo nam se 200 od kojih je raditi ostalo samo 40 ljudi. Za nepovjerovat. Agrokor i Ivica Todorić radnike već duže vrijeme plaćaju u bonovima (određeni dio plaće) što je nezakonito, a Vlada koja je očigledno pod utjecajem ovog megabogataša ne reagira

Ili smo mi krivi ili tamo u tom ministarstvu. Želio bih taj slučaj da rasvjetlimm i da se oko toga naši mediji zainteresuju. To je problem Hrvatske, a ne jesu li se kolaicije dogovorile ili nisu. Negdje jesu, a negdje nisu. To su procesi, ali ovo su problemi“, rekao je Todorić, a prenio zagrebački Jutarnji list. Najteže će biti u metropoli. Tamo se nalazi hobotnica, od sluzave glave na Markovom trgu do zastrašujućih pipaka; državnih institucija, pravosuđa, povezanih poduzeća, agencija, rođačkih tvrtki – ukratko umreženog kriminala. Mnoge stvari morat će se rješavati radikalno, prelomiti preko koljena. Trulo jaje ne može se popraviti – treba ga razbiti. Ne treba se zavaravati da su svi naši tajkuni i bogati političari primitivni Kerumi ili Linići koji glavom probijaju zidove. Mnogi od njih znaju da slijedi katarza, ali samo rijetki su se lukavo povukli i udobno sjede u svojim zlatnim foteljama. Iz nedavne prošlosti možemo izdvojiti dobar primjer doktora Ivića Pašalića. Povukao se, mirno spava (?), nekoliko milijuna je ispod jastuka, ostali su u bankama na Kajmanskim otocima. Željku Rohatinskom, donedavno pojmu pravednosti i poštenja, spala je maska.


Visoki, šarmantni, uvijek elegantno odjeveni guverner HNB imao je vrlo visok rejting u javnosti. Čak ni njegova teška govorna mana nije narušavala besprijekorni image. Ali, Željko Rohatinski nije nikakav genijalni bankovni mag koji je spašavao Hrvatsku od monetarnih udara izvana – nego lice s ožiljkom, dio hrvatske hobotnice. Otkriven je s prstima u pekmezu, šurovao je s profiterom, tajkunom Todorićem – dovoljno da svaki pošteni čovjek okrene glavu od njega! Na zaobilazan način Todorić je gurnuo Rohatinskom dva milijuna kuna u džep. Za obavljenu uslugu! Todorić ga je kupio i bilo kakav kredibilitet koji je Rohatinski njegovao rasprsnuo se poput pregorjele žarulje. To je ono što znamo, a gdje je ostalo? Zločin je velika ovisnost, ni jedan zločinac ne ostaje kod prvog pokradenog ili opljačkanog milijuna… Rohatinski slijedi trag hrvatskih političkih dužnosnika koji ni nakon evidentnih zlouporaba položaja, korupcije ili direktne krađe – ne daju ostavke. Pa, zašto bi to učinio Rohatinski? Zašto bi to učinio kad su nacionalne televizije prešutjele njegovu aferu s Ivicom Todorićem, kad je oporba odbila komentirati tako "osjetljivu temu", kad su poreznici i stručnjaci izjavili da se "ne bi željeli zamjerati guverneru" i kad je Agrokor zastrašio medije koji su otvorili priču. Ne čudi stoga što je javnosti stiglo bahato priopćenje o tome kako "nema razloga ni potrebe za guvernerovim osobnim sudjelovanjem u daljnjem javnom rastezanju ove isforsirane i iskonstruirane priče, čija će se pozadina i inspiratori vjerojatno bolje raspoznavati u nekom doglednom vremenu". Nisu nikad. A, naš „šarmantni“ Željko živi u kući koju mu je kupio Ivica Todorić. Ili se pobrinuo da je ne izgubi zajedno s firmom, što je u osnovi isto. Ruka ruku mije, dobra je i pozitivna poslovica iz prošlosti koju su HDZ i ostali politički šljam, pretvorili u novokomponiranu hrvatsku inačicu: „Čuvaj mi leđa dok kradem“. Todorić zna „posao“, Todorić je milijarder zato jer je u Hrvatskoj i jer ga Hrvatska nije upitala odakle mu prvi milijun (zalihe žita i t.d.). Nema sumnje da je, ili guverneru HNB-a vratio dugove, ili osigurao da mu guverner ostane dužan do kraja života.
Naš najveći problem je to što nemamo Javnog tužitelja kao što ima Italija, nego Državnog odvjetnika (odvjetnici brane, a ne tuže!), pa naša Banda lopovska ne brine previše. Ni za porez ne brinu. Našu političku bagru i satelitske tajkune nema tko upitati: „Jesi li platio porez?“ Ali, taj Netko - pojavit će se!

koyot
http://koyot.blogger.ba
10/06/2016 17:43