koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

26.04.2017.

OD NARODA ZABORAVLJENI ,OD POLITICARA PONIZENINAROD VAS JE ZABORAVIO

Slikovni rezultat za branitelji
Od zaborava do zaborava, sve smo bliže da postanemo zaboravljeni narod.

Svjedočili smo 25. travnja prosvjedu zaboravljenih branitelja. Blokirali su granične prijelaze. Koliko simbolike u blokadi prijelaza, koji su upravo u vrijeme njihova ratovanja za tisućljetna ognjišta, bili put u spas, put u slobodu, put u kukavičko bjekstvo ispred zla rata.
Zaboravljeni su blokirali upravo taj put, blokirali da bi ih podsjetili, da su baš oni tamo negdje stali na branik slobode kako bi ovi, koji na njih poslaše specijalce, mogli pobjeći. Dragi naši zaboravljeni, to što mi, vaše kolege branitelji, podržavamo vašu borbu, to je nedovoljno! Narod, narod je taj koji vas jedino može otrgnuti od zaborava, a on šuti.
 Šuti li jer je navikao trpjeti?
 Zato što ga je strah ili jednostavno ne vidi pa šuti. Zaslijepljen je bogatstvom pojedinaca, mogućnošću da kupi neko radno mjesto, zaslijepljen je i, opet ćemo ponoviti, šuti. Pa dragi naš narode, zajedno s njima, s nama, i vama prijeti zaborav.
 Zaboravljeni su i Maka Radić, Paško Ljubičić, Dario Kordić... Zaboravljen je i Željko Džidić Džida, Jadran Topić Ćela, Anđelko Mikulić. Protiv zaborava ovdje se bore Zdenko Andabak, Babo Jašarević i Mile Puljić. S onu stranu Bijače protiv zaborava se bore Jelić, Šiljeg, Obradović, Lasić, Glasnović...
Tamo negdje u Haagu dugogodišnju nepravednu borbu protiv zaborava vodi njih šest. Oni koji ne znaju, ili nikako da shvate, Petar Zelenika, Drago Dragičević, Ilija Nakić, Zdravko Bešlić... I njima prijeti zaborav!
 Dragi naši prijatelji, vi iz udruge Zaboravljeni branitelji, mi koji smo s vama dijelili rovove, mi vas nismo zaboravili. Mnogi od nas su u istim ili sličnim situacijama i, kao što vidite, ne šutimo. Morate shvatiti da niste zaboravljeni od njih, političara, oni vas nisu niti znali, pa kako bi vas mogli i zaboraviti?
 Narod, narod nas je zaboravio, njega morate i moramo motivirati da shvati; gdje su naši novci ili zašto ih nema?
 Njemu, narodu, treba reći da ono što vi tražite, što ste davno zaradili, troše onih 180 županijskih ministara (njihovi savjetnici, tajnice i vozači), vaš, naš novac troše neki federalni, državni parlamentarci i opet njihovi savjetnici, vozači i tajnice.
 Treba zbrojiti samo troškove mobitela, goriva i dnevnica; lako će se vidjeti da je to znatno više od onoga što vi-mi tražimo. Nikada vam neće izglasovati zaslužena prava, na reviziji su i oni koji su uspjeli regulirati svoja prava.
Koja prava od njih tražite kada vam oni tovare akcize i MMF kredite. Matematika je jasna, oni će ih trošiti, a vi ili ćete otići, ili ćete ih vraćati. Vraćat će ih i oni koji su kupili svoja radna mjesta i u zabludi trenutka šute. E naš šutljivi, pardon, trpljivi narode. Ponos ne gubite, za sve što se danas zove hrvatska jednakopravnost i konstitutivnost, vi, "Zaboravljeni branitelji", ste izborili, oni to ne znaju, narod je zaboravio. Narodu se obratite!

 Piše, Franjo Cvitković
koyot
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341849

Powered by Blogger.ba