koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

10.04.2017.

UDRUGA "ZAVJET"

UDRUGA „ZAVJET“ u Bosni i Hercegovini

 PODRUŽNICA HERCEGOVINA UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA IZ HRVATSKE, BOSNE I HERCEGOVINE I DIJASPORE

 Broj: DO/1-001/04/2017
 Mostar, 10.04.2017. godine

 SVIM MEDIJIMA U BiH

Predmet: Priopćenje za javnost povodom 25. obljetnice HVO-a Svim obiteljima poginulih, svim invalidima Domovinskog rata, braniteljima, njihovim zapovjednicima i političkim čelnicima HZ HB, čestitamo dvadeset petu obljetnicu HVO-a.

Dvadeset pet godina nije malo, a obljetnice se cijelu godinu obilježavaju, s vjerom u boga, nadamo se da nam ovu našu ništa pomutiti neće! Uvijek kada su obljetnice, vrijeme je za sumiranje rezultata. Čak kada se ne ulazi u karakter i ne razmišlja, da li obilježavamo tužni događaj ili prigodno svečarsko sjećanje. Sumiranje je nužno bez obzira da li će netko biti proglašen odgovornim ili zaslužnim. Imali smo centralnu svečanost, slavili smo obljetnicu HVO-a, za hrvatski narod nevjerojatno značajna ili jednako toliko značajna za obranu neovisne, samostalne i cjelovite BiH. To da na takvim svečanostima ima političara bez ikakvih zasluga, to je ne zaobilazna praksa.
Teško da se može utjecati i organizatorima zamjeriti, kada na takvim prigodama, pa i ovog 08. travnja, ima nepozvanih ili nepoželjnih. Normalo je, nepredvidivo, ali i očekivano!
Međutim, kada organizator zaboravi pozvati ili u najmanje spomenuti, čovjeka koji je bio jedan od osnivača HVO-a, čovjeka koji je časno sudjelovao na mnogim ratištima u obrani svoga naroda i HR HB. Čovjeka, heroja u ratu, heroja u miru, jer kako drugačije nazvati nekoga, tko sa toliko časti odratova ono što mu je bilo zapovjeđeno i čovjeka koji sa toliko ponosa dokazuje istinu o HVO-u i Domovinskom ratu. Vjerujući u sudstvo svoje BiH, dostojno jednog pukovnika HVO-a, Zdenko Andabak dokazuje ispravnost postupaka i svoju nevinost. Sud mu vjeruje, jer njegova pojava i stav otkriva karakter tog čovjeka. To što ga se sud sjetio je upravo u funkciji dokazivanja istine o ratu, to jeste uloga suda i tu zamjerke nema. Međutim, nisu ga se sjetili oni koji očito u svojoj prepotentnosti i umišljenosti politike kojoj pripadaju ne primijetiše da je i njih branio, da je na sudu i o njima časno govorio.
Prošla je centralna svečanost obljetnice HVO-a, ponos je tu, ali žal i gorčina su ostali. Pitanje, kako i zašto je zaboravljen, za sada bez odgovora stoji. Bez odgovora je i pitanje, zašto je zvanična politika, pa i braniteljske udruge, bez reakcije propratilo tri godine iscrpljujućeg suđenja pukovniku Andabaku.
 Dok slušamo kako sto tisuća KM luta Livnom, a odobrila ih je gospođa Borjana Krišto nekoj udruzi svoje nevjeste, moramo se zapitati, zna li ta gospođa koliki je trošak pukovnika Andabaka bio u ove tri godine suđenja? Sigurni smo da ne zna. Ma nismo sigurni dali ga uopće poznaje, jer da je drugačije onda bi kao prvi političar Livna, u Suhaču, gdje je skromni dom Andabakovih, ako ništa poslala nekoga od svojih poslušnika. Dovoljna bi bila lijepa riječi potpore ili čokoladica za malu Angelu.
Možda im nije bitno, ali moraju znati, da su ponijeli i spomenutih sto tisuća maraka, niti to dosadašnje troškove suđenja pokrilo ne bi. To da u subotu na obljetnici nema pukovnika Andabaka, morali su primijetiti i Stočani i Mostarci i Uskopljaci, a to što nije došao sa delegacijom Livna, gospođo Borjana, vama na dušu ide! Eto, bilo je svečano, bilo je i ovih i onih, ali nikako veličanstveno, jer uz generala Soptu, lijepo bi bilo da smo čuli i generala Jelića, Praljka, Ćorića, Šiljega, Obradovića, Petkovića, Pušića, Džidića, Stojića, Ljubičića, Lasića, Glasnovića ...imali bi što reći i Prlić i Kordić. Naravno da ih sve nismo nabrojali, naravno da vam ovo ništa ne olakšava pukovniče Andabak, ali eto bar u nečemu niste sami. Nemate se što sekirati, sutra kada u cijelosti dokažete nevinost, svi će biti zaslužni. Kojeg li licemjerstva, slave HVO, a HR HB, nitko osim generala Sopte ne spomenu.
 Utješno je što možemo reći, čestitamo generale!

 IP PREDSJEDNIK Franjo Cvitković

koyot
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341850

Powered by Blogger.ba