koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

09.04.2017.

ODKUD PRAVO HRVATIMA DA ZAKOLCE BAKIROVE KASABE


                                        NESPORAZUM, INAT ILI NEŠTO TREĆE

 Dok bosansko-hercegovačkom političkom scenom u ime Hrvata dominiraju lideri kojima je jedini nacionalni cilj i problem da promjene izborni zakon koji će im jamčiti da Hrvate mogu birati samo Hrvati i dok ti isti političari kada se okuraže i da za izborne potrebe spomenu treći entitet, koji uzgred rečeno, po njihovoj viziji ne prelazi Livanjsko polje, samostan na Šćitu, spomenik pred Kosačom i drevno Mogorjelo, do tad ili tada, bošnjački lideri silom najbrojnijeg naroda i autoritetom osmanlijskog Sarajeva, kroz nesuvisle izjave age Bakira, ne daju ni milimetar svog aginluka.

Uvjeravati nikog ne treba, jer, tko ne zna, i Ljubuški bijaše Nahija, a Grude Bekija i da ne spominjemo ostala mjesta koja moćnici Hrvatske politike zamisliše kao svoja. Otkud pravo Hrvatima da zakolče Bakirove kasabe, kada nemaju pravo da u eter puste glas svoga jezika, ili kako veliki aga u Mostaru reče : "Razmislit ću što bi Hrvatima mogao dati i pod kojim uvjetima?"
Dok oni, i on i on o zemlji humskoj, o zemlji Ismeta Hadžiosmanovića, Zlatana Mije Jelića, Hame Ibrulja , Joze Marića, Sadika Sadikovića, Anđelka Mikulića, Ice Voljevice, Marina Topića..., raspravljaju čija je i dokle je njihova, njegova ili njegova? Dotle i on i on, ne smiju spomenuti ni Prijedor ni Derventu ni Šamac ni Višegrad, pa ni Srebrenicu, jer nije ni jednom od njih bitno što tu živješe 220 tisuća Hrvata i skoro toliko Bošnjaka, jer pristadoše da to trajno nije njihovo.
Zato je njihov trajni problem Srednja Bosna. I dok oni tako, Dodik i Ivanić kažu Republika Srpska je neprikosnovena, a novokrunisani kralj Aleksandar Balkanski Vučić, valjda nezadovoljan skromnim dočekom u Mostaru, izjavi: "BiH je bure baruta i najveća prijetnja stabilnosti u regionu, probleme bi mogli da izazovu odnosi između Bošnjaka i Hrvata!"
Lepo nam čovek reče, a zašto i ne bi, kad onom nije stalo do hrvatske Posavine, a onaj zaboravi da su Bošnjaci nekada bili većinski narod i u Trebinju. Ovoj dvojici, hrvatskom plemiću i bošnjačkom agi, da kažemo, ako ne znaju, ili da ih podsjetimo: U Kini živi milijardu i četiristo miljuna Kineza, i to na samo 15% od ukupnog teritorija države. Treba li reći da žele i Tibet i da nitko ne smije niti pomisliti odcijepiti ili prepustiti milimetar kineskog teritorija, ma koliko bio naseljen ili nenaseljen
. Da nam je znati što o tome misle ova naša dvojica!?
 Kako hrvatskom plemiću reći da je u Sarajevu i Banjaluci živjelo više Hrvata nego u Širokom, Grudama i Posušju, pa i Čitluku, kada ih se on već odrekao! Kako bi nam nadu i vjeru u njega i njegovu politiku budila izjava : "Nemaš ti nama što davati od onog što je naše!", samo da se odnosila i na Milorada i na Bakira.
 Možda smo ipak u zabludi, možda je ipak krucijalno hrvatsko pitanje u BiH kako i kojim Hrvatima popuniti teritorijalne i demografske rupe u ovoj i njihovoj domovini?

 Možda će nam odgovor dati on i on...i on, ili smo mi samo oni koje su oni namijenili za neki novi njihov rat. Toliko o njima, ali i o nama.

koyot
<< 04/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341848

Powered by Blogger.ba