koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

23.03.2017.

GENERALI O VAMA JE RIJEC-HNS

STO PUTA PONOVLJENA LAŽ NIKADA NEĆE BITI ISTINA

Kada je Stipe Mesić ponizio pa umirovio generale Hrvatske vojske, hrvatski branitelji vojnici HV-a, HVO-a i HOS-a, doživjeli su nacionalni i moralni šok!
Mislio se da je to vrhunac poniženja Domovinskog rata, a onda je saborska zastupnica Vesna Pusić, baš u sabornici izjavila da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Šok na šok, tako da kasnije hodanje Mesića, Pusićke i Josipovića po Bosni i trabunjanje uz domjenke više nije bilo nikome zanimljivo. Taman kad se agresija na Domovinski rat i branitelje u Hrvatskoj stišala, uslijediše optužnice protiv pripadnika i časnika HVO-a i krenuše procesi u Sudu BiH.
Izostanak reakcije političara braniteljima i nije nikakvo iznenađenje, oni i jesu donijeli zakone (2003.godine) da se branitelji mogu najokrutnije presuditi, a postojanje ili nepostojanje eventualnog zločinačkog djela, to ih ionako ne zanima. Znači, opet branitelji ostadoše prepušteni sami sebi, samo organiziranju i pokušaju da javnom riječi ukažu na svu nepravdu odnosa koju doživljavaju i tko im to čini. Naravno da su se morali dotaći političara svoga naroda i nedosljedne politike koju sprovode. Nemir kod prozvanih je evidentan, javni istupi i kupovanje savjesti su im takvi da ih ni branitelji ne razumiju. Zar misle, da mi ne znamo za koju smo ideju ratovali. Nisu bili u ratu pa valjda smatraju da smo bili nahuškani na nešto, da smo podložni ideologijama.
 Govori tipa “Treći entitet, milom ili silom” ili “Treći entitet, ili će ga biti ili neće biti BiH”! Gospodo ako mislite da da slijepo prihvaćamo ideje vas koji niste s nama bili ni u prošlom Domovinskom ratu, grdno se varate. Nama ne treba jezik mržnje, zar mislite da ne vidimo kuda vode neprincipijelne koalicije, a što iza kulisa pričate i dogovarate. Znamo, to je sasvim neka druga priča. Priča koja ustvari razotkriva višegodišnju nebrigu i žrtvovanje branitelja za ostvarivanje svojih političkih privatiziranih ciljeva.
 Kako niti jedna vrata nisu dovoljno debela i zatvorena, iza takvih, otvorenih i šupljih, kakvi ste i sami, 20. ožujka se, u ponedjeljak, na sastanku predsjedništva HNS-a, pod predsjedavanjem Dragana Čovića i Bože Ljubića, čulo svašta! Kako napisasmo, Mesić je smjenjivao, ali nije bar verbalno vrijeđao, dok vi i taj luksuz sebi priuštiste! Pričali se o problemima i tužbama protiv visokih časnika HVO-a, pričali se na toliko sraman način da takvu rukavicu izazova od 1991. godine braniteljima nitko ne baci u lice. U naletu negodovanja za tribine koje organiziraju generali HVO-a na čelu sa Zlatanom Mijom Jelićem i onoga što i o čemu na njima govore, kroz komentare HNS-ovaca čulo se i sljedeće; Tamo u nekim emisijama, blate me i voditelji i gosti, misleći na Bujicu, reče Dragan Čović. U nadmetanju tko će se više Čoviću dodvoriti, Božo Ljubić predsjednik GV HNS-a izjavi; "Dodjela činova u HVO-u je bila nakaradna, naši generali su potkapacitirani i kao takvi ne mogu shvatiti politički trenutak. Šta radi onaj Mijo?" Čovjek sa šest članova stranke, Ivan Musa, nije dopustio da itko bolje od njega brani predsjednika Čovića, pa se glasno zapitao: "Tko su ti generali da vrijeđaju predsjednika Čovića?". Treba li reći da Musa kao ni Čović nije sudjelovao u Domovinskom ratu? Impresivan je bio i Željko Raguž, on se zapitao: "Šta su ti generali radili 22 godine, što se nisu javljali kada su dobivali velike novce. Sada se javljaju kada je riječ o njihovoj guzici!" Miro Grabovac Titan zamjeri generalima što su u Hrvatskoj. Obrazlagao je kako je i on bio veliki zapovjednik i nije pobjegao, ne vidi razloga zašto Mijo i ekipa napadaju Čovića. Uz vrijeđanje generala išlo je i ismijavanje istih, pa kada su govorili o generalu Šiljegu, oslovljavali su ga s "pijanac s obrvama". Dragi naši generali, suborci branitelji, ovo je mišljenje o vama onih koji vas ne poznaju, onih kojima ste dali državu, a oni vama poziv za sud. Ponovit ćemo, 2003. godine izglasali su zakone koji podrazumijevaju udruženi zločinački pothvat, zločin protiv čovječnosti i sve one zakone koji im daju zakonsku snagu da vas doživotno strpaju iza rešetaka. Čim se vrate ovi krvnici iz Sirije, neprincipijelno s koalicijskim partnerima će uvesti i smrtnu kaznu!
 Gospoda nije bila u ratu, nisu navikli na krv, pa se moralo čekati na egzekutore-krvnike. Zašto bi mi zaostajali za Erdoganom, zapad je davno ovladao masovnim pogubljenjima, a njihovi glavni uzori, Rusi, više od stoljeća streljaju zbog lošeg i kratkog aplauza dragom vođi. Evo, to je zemlja u kojoj ste ostavili dijelove tijela i najbolje godine svoje mladosti, a čuli ste i mišljenje, njihovo, o sebi. Oni vam ne smiju doći, boje vas se, jednom kukavica, uvijek kukavica, ali budite oprezni, šalju vam svoje misionare. Prodane duše, koje za sitan šićar donose haber od vas njima, njima, jer valja razraditi taktiku kako vas dočekati i sprovesti do Zenice ili kako i što napraviti da vam ne padne na pamet da se vratite.
 Dragi naši generali, to što trenutno radite, sveta je obveza upoznavanja našeg hrvatskog puka tu gdje jeste. Moraju znati za sve naše žrtve i našu zaslugu što je Jadran još uvijek hrvatski, što i Slavoniju imaju. Morate im reći da Herceg Bosna nije bila suluda ideja raspada BiH, nego rješenje spašavanja svakog hrvatskog doma. Ne sumnjamo da ćete i taj zadatak časno i dobro obaviti, a kada krenete doma, ne trebate najavljivati, mi vas pratimo i spremni smo, a njih se ne trebate bojati. Znamo da niste, ali ipak oprez u prometu imaju dobra auta, da se ne sudarite. Mada možda i zrakoplovima odlete? Uglavnom se iz Mostara za Beograd bježalo, a onda požurite, doma vas trebaju, vaša je ovo stina. Da vas i mi trebamo, to znate!

koyot
<< 03/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341857

Powered by Blogger.ba