koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

16.03.2017.

CETVEROSED ALEKSANDAR,DRAGAN,BAKIR I MILE

ČETVEROSED ALEKSANDAR, DRAGAN, BAKIR I MILORAD
 JOŠ UVEK NE ZNA TKO IM JE KORMILAR


 Lepo je čuti, Dodik zna šta radi, pa još uz to da je Čović njegov igrač, a da je musliman Izetbegović glup. Dali je sve tako lepo ili se kao i uvek zanosimo? Hrvati jesu najmalobrojniji, Čović jeste u nekim dilovima sa Miloradom, samo bi bilo lepo razdvojiti narodne od ličnih interesa.
 Pustio čovek da Nova banka ovlada Hercegovinom. Naoči lepa bratska priča o krstu i križu, cela administracija doline Neretve je na Novoj, ali bi trebalo postaviti pitanje koliko je kao vlasnik u njoj naš Dodik i koliko je novi suvlasnik u Novoj njihov Dragan. Lepo je do skora izgledalo da je ta ljubav Milorada i Dragana, pa makar i interesno, tvrda.
 Međutim, Dragan je ipak "Hrvat" i razumeo čovek globalnu preraspodelu sveta, pa do jučer njegove ne principelne koalicije sa muslimanima sve više dobivaju na ozbiljnosti. Valjda netko šapnu Dragančetu da su njegovi Hrvati pre rata u Bosni imali 24% grunta, pa čovek shvati da bi vredelo malo i od RS-a da otcepi. Razumeo je Čović da bi trebao malo pažnje posvetiti i Bakiru, jer vredelo bi i sa njim ući u neku trgovinu zemljom, pa makar se odrekao vekovnih katoličkih ognjišta. Pustio je da muslimani kupe Neum, morao ih je pustiti na more, Hrvati ga i onako imaju dovoljno u glavnoj im zemlji Hrvatskoj.
Hteli su muslimani i Stolac. Dao bi to Draganče da Bakir ne izneveri sporazum. Tu beše razlog poništenih izbora u Stocu. Kako tvrdi visoki izvor iz partije SDA, Čović je za Stolac tražio celu Neretvu. Po tvrdnji čoveka iz SDA, sve hidroelektrane na toj reci su trebale biti u rukama Hrvata. Hrvati, Čović se pozivao na vekovna sela u Konjicu, Jablanici i Prozoru koja sa severa i zapada leže uz Neretvu. Navodno je Bakir pristao, ali muslimani Jablanice i Prozora nisu. Mora se kazati da i nekim Hrvatima iz tog dela Hercegovine nije odgovarala takva podela. Upravo ti Hrvati i jesu razlog da Bakir minira izbore u Stocu. Za sada priča oko Stoca je rešena u korist Hrvata, ali je još uvek sve podložno dogovoru, jer energetska vrednost Neretve je velika i za Dragana neproceniva. Onog časa kada Dragan ovlada sa Neretvom, tada Aluminijski kombinat dobiva na ceni, jer jedna brana može, kako je u Jugoslaviji zamišljeno, raditi za tog industrijskog giganta. Koliko je to važno za cenu legure aluminija i eventualnu prodaju kombinata ne treba ni govoriti.
 Čega se još Dragan spreman odreći, ovaj čas teško je dokučivo, ali zbog mira u kući, sve češće, od njega nagovoreni, Hrvati spominju Posavinu. Spremni su čak i menjati neka predele Grahova, Glamoča, Drvara, za kako kažu njihovu Posavinu. Da li je samoljubivi Milorad svestan podlosti Dragana, da li će mu dopustiti da ispreseca Republiku Srpsku treba sačekati i videti. Upitna je odanost bogatog Čovića i prema našem Stanku Čolaku, mada te veze obaveštajnih službi nikada ne pucaju. Lepo bi bilo poverovati u navode, da je Stanko u vodstvo HDZ-a uterao podosta svoje rodbine , pa i dece. Vreme će pokazati koliki je interes za balkan, Erdogana i Putina? Vreme će doneti i odgovor koliko gospođa iz DDR-a, Merkel, poznaje mentalitet Putina i da li će uspeti i od Vučića napraviti još jednog germanskog konjušara.
 Slažemo se u jednom, opet Balkanom vladaju svetski interesi, kakva će biti podela i koji će šićar imati naši lokalni lopovi, i to će se videti! Jedno je sigurno, rata neće biti, lepo su se ovi nakrali, svašta su izgradili da bi pustili da im razbešneli narod ruši. Narode osvesti se, na demonstracijama u Berlinu, Bonu, u zadnje vreme bude se i Poljaci, Mađari, bude više desničara nego što ima ustaša od 1941. do danas, a kod nas odavna je više šajkača u ormarima nego glava na ramenima.

 Razmislite tko je vama kormilar, vreme je!

koyot
<< 03/2017 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341850

Powered by Blogger.ba