koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

22.12.2016.

OGLASILA SE I CRKVA


Napokon se oglasila i katolicka crkva.

 Valjda pred Bozic i slavlje rodjenja Isusa Krista,Biskupima i njihovim mudrim glavama,kojima je svijest proradila pred veliko Bozicnje slavlje,dosta politike Dragana Covica i njegovih komunistickih drugova koji su bogatim milodarima nagradjivali crkvu.
Dok cetnicke vodje iz Beograda urlicu....gdje ima samo jedan srpski grob to je Srbija,pa taman se on nalazio na Aljasci.
 Dragan Covic i njegovi partijski drugovi prave filzdan HZHB,da bi mogli pljackat i krast,dok Hrvati u takozvanoj republici srpskoj i drugim djelovima Bosne i Hercegovine ze njih ne postoje.

Svo pisanje na ovom Blogu do sada je satisfakcija vlasniku istog.

 Katolička crkva otvoreno nezadovoljna Čovićevom politikomKatolička crkva u BiH otvoreno je iskazala nezadovoljstvo načinom na koji Dragan Čović vodi Hrvate i hrvatsku politiku u BiH. Glavni tajnik biskupske konferencije BiH Ivo Tomašević kaže da je kroz sadašnju podjelu BiH na dva entiteta legalizirano etničko čišćenje i da bi treći entitet, to entičko čišćenje samo dodatno legalizirao. Biskupi poručuju i da se ne smije zaboraviti na Hrvate katolike na prostorima gdje su u manjini.......... Mali broj Hrvata u BiH najbolji je dokaz da su hrvatski predstavnici u institucijama vlasti za svoj narod uradili jako malo, navodi on i dodaje: “Ja mislim da je to politika koja je Hrvate u BiH koštala. Mislim da ta politika može samo tu kalvariju, da tako kažem, podrijevanja Hrvata nastaviti i u slijedećim godinama.”....

Pitanje je hoce li katolici i Hrvati shvatiti vapaj crkvenih poglavara?

koyot
<< 12/2016 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341849

Powered by Blogger.ba