koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

02.11.2016.

DRAGI SLAVENE

Dragi Slavene,

Mozda se poznajemo,a mozda i ne,al si me natjerao da moram reagirati na tvoja pisanja koja su izuzetno kvalitetna,al naslovljena na POGRESNU adresu.
 Slavene,adresa kojoj se obracas „politicari u hrvata“je gluha i nijema na tvoje i ljudske molbe i vapaje kojima se Ti sluzis,jer ta adresa je proizvela hapsenja Hrvata i progon hrvatskog zivlja u Bosni i Hercegovini.
 Pa da krenem redom...

 Dragan Covic prijeratni je visokopozicionirani partijski dužnosnik SOKO-la u Mostaru, a u tu je firmu doveden kao provjereni i odani kadar bivšeg i danas kroz njegov HDZ istkanog – Saveza Komunističke Partije Jugoslavije. Dragan Covic se posebno iskazao početkom 90-tih godina, kada je sa svojim kumom Miroslavom Coricem i njihovom jugoslavenskom bratijom, osnovao komunističku stranku UJDI u Mostaru. Dragan Covic se posebno iskazao i u kamenovanju autobusa koji su ispred stranke HDZ-a išli na skupove u Ramu i sarajevsku Skenderiju, kada su postavljani temelji današnjeg HDZ-a (hvala Bogu, ima više svjedoka tih događaja koji su spremni potvrditi sve navode). Naime, UJDI-jevi omladinci predvođeni Draganom Čovićemi Miroslavom Coricem su kamenjem razbijali autobuse kojima su kroz Mostar prolazili članovi HDZ-a. Mahali su njih dvojica malim jugoslovenskim zastavama, te vikali “Jeb… vam majku ustašku, idite u Široki i Ljubuški i propagirajte vaš HDZ, Mostar je bio i ostat će jugoslovenski”! Međutim, ubrzo je HDZ ojačao i postao glavna politička i moralna snaga Hrvata u Bosni i Hercegovini, a Čovićev i Ćorićev UJDI je propao, pa je jadni Miroslav Ćorić iz straha od odmazde, spakirao kofere i pobjegao kao dezerter u Austriju, gdje se dobro skrasio i nekoliko godina radio kao konobar. Kad su ga pitali zašto bježi, on je rekao: “Ovo nije moja borba, ovo su ustaške ideje, ja ću se vratiti kada se ponovno moji komunisti vrate”! I gle čuda, Ćorić se nakon tri godine konobarenja u Austriji vratio u Mostar i upravo je prema svom očekivanju, zatekao svoje komuniste na vlasti:svog kuma  Dragan Čović, Vlado Čuljak, Jadranko Prlić, Miroslav Rupčić i svi ostali redom. Tada se Titov pionir Miroslav Ćorić odmah upisao u HDZ i uz pomoć svojih bivših partijskih kolega ušao u novi Komunističko-zločinački savez.

 Dragan Čović-zadnji predsjednik UJDI-a do polovice 1992.godine,
 Božo Ljubić- "ljekar" u Sarajevu (bolnica Koševo), do travnja 1993.godine pripadnik Armije BiH,
Zvonko Jurišić-čim je "šušnulo" proradio mu znanstveni nagon i pobjegla pizda na specijalizaciju u Zagreb,... I tako dalje i tako,i tako dalje
. ANĐELKO HRGIĆU I SREDOJE NOVIĆU, TKO JE UBIO ANTU ĐAPIĆA 1989. U NÜRNBERGU? ‘Krvi je bilo do stropa. Čekićem i nožem smrskali su mu glavu… Metak u čelo, sjekira i čekić u glavu, nož u srce. Tako su divljački 29. lipnja 1989. u Nürnbergu ubili hrvatskog političkog emigranta Antu Đapića, rodom iz Čaprazlije, sela pored Livna, inače strica poznatog hrvatskog političara.
 Anđelko Hrgić kadar Dragana Čovića Novi čelnik Sipe kao operativac Udbe likvidirao Đapića? Postavio ga predsjednik HDZ BiH Dragan Čović
 SIPA
Anđelko Hrgić je načelnik kriminalističko-istražnog odjela SIPA. Za svog mandata nije podnio nijedan izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv bilo kojeg Čovićevog kadra. Izvještaj o počinjenom krivičnm djelu protiv Bariše Čolaka (krađa španske donacije) rezultirao je otpuštanjem inspektora (Mirsad Hamidić) koji je napisao izvještaj. Dokument nikada nije proslijeđen Tužilaštvu. Izvještaj o pranju novca koji se odnosio na Čovićevog punca (od penzije 450KM kupio vilu vrijednu pola miliona) proslijeđen je mostarskom odjelu SIPA-e i nikad nije ugledao svjetlo dana. To, naravno, nisu jedini slučajevi. A tako će biti i u budućnosti. Čovićev kadar Đuro Kneževć trenutno je vd direktora SIPA-e.
 Zlatko Udovčić, centar SDB Mostar;sektor II,pratio fratre i hrvate po svijetu. Zlatko Udovičić,Predsjednik Komisije za Statut, pravne akte i nadzor zakonitosti, zamjenik predsjednika Odbora za društvene djelatnosti Usao sa liste HDZ-a u gradsko vijece Mostara Diplomirani pravnik (1948.), u Gradskoj upravi Mostara.

 Čovićeva povezanost s komunističkim tajnim službama, a posebice s Kontraobavještajnom službo (KOS) JNA, s obzirom na navedeno i više je nego očita. Čovićev pobočnik koji ga je svojedobno naslijedio u Predsjedništvu BiH, Ivo Miro Jović primjer je pak pravog konfekcijskog komunističkog demagoga koji će bez drhtaja u glasu izreći i najkrupniju laž. Tako je Ivo Miro Jović mjesecima po novinama izjavljivao kako je bio proganjan za vrijeme komunizma. Nakon što su se pojavile informacije da je radio za zloglasnu UDBU Jović ih je odlučno demantirao kazavši kako mu podmeću oni koji su protiv Hrvata u BiH. No, ne lezi Vraže, uskoro su se pojavili i dokumenti koji su eksplicitno potvrdili Jovićev suradnički status u UDBI. U kut stjerani Jović tada je kazao da jeste bio u UDBI ali kratko te da je iz nje udaljen zato što je Hrvat. Neke njegove stranačke kolege su sklone i povjerovati da je iz UDBE potjeran samo zato što je Hrvat, ali se ipak pitaju zašto je primljen u UDBU, ako je iz nje istjeran zbog nacionlnih opredjeljenja?
Neupitnost rada za jugoslavenske sigurnosne službe je i kod Nike Lozančića koji je prije rata znao dobro oplesti pendrekom kakanjske nacionalno svjesne Hrvate. Naime, Loznačić je u skladu sa svojom stručnom spremom u Kaknju sretno obnašao dužnost , zaštitnika komunističkog poretka.
 Posebno značajnu ulogu u Čovićevoj strukturi igra i Bariša Čolak koji je u proteklom razdoblju amortizirao brojne napade unutarstranačkih nezadovoljnika na Čovića i njegove „drugove“. Treba svemu ovome dodati i da Bariša Čolak ima veze s bivšim komunističkim obavještajnim podzemljem, prije svega kako je u rodbinskim odnosima s negdašnjim šefom savezne tajne komunističke policije za Hercegovinu, Stankom Čolakom, koji i danas živi u Beogradu i tko zna kakvu vezu ima u savezništvu „Dodik – Čović“?
Ako uđemo u dublje razmatranje ove teze lako ćemo zaključiti da današnji vrh HDZ-a BiH, okupljen oko Dragan Čovića, čine bivši suradnici komunističkih sigurnosnih službi uključujući i zloglasnu UDBU. Svi najvažniji stupovi moći u današnjem HDZ-u BiH, uključujući i stranačkog predsjednika, na ovaj ili onaj način bili su uključeni u represivni aparat bivše države.
 Slavene moj, diko moja iz našeg u ratu i u miru prodanoga Mostara. Svi (i ja i ti), se trebamo zapitati samo jedno: Gdje su ova govna od političara koja predstavljaju hrvatski narod u BiH i RH, bila u vrijeme dok je gorjelo...? Gdje su bili dok se progonjeni danas casnici i bojovnici HV i HVO krvarili? Ja ću Ti reći gdje su bili, i odmah se ispričavam poradi vulgarnosti: Njih 99,999..% su bili u pizdi svoje lijepe matere, i to u samom njezinom dnu. Mi smo svoju veličanstvenu pobjedu utemeljenu na krvi i pravici uspjeli pretvoriti u svoj sramotan poraz. Svima je dobro osim nama, jer Hrvatska odavno ne vodi svoju politiku, jer je zapravo ni nema. Srbija i dalje fura svoju genocidnu politiku iz Beograda, Bošnjačka politika jača, a mi? Gdje smo tu mi? Kao da nas ni nema, a dobro znamo kako smo nepregaziva vojska kad krenemo.
Čestiti hrvatski branitelji se ne bi smjeli tako brutalno razračunavati sa svojim političkim neistomišljenicima, a osobito ne bi nikako smjeli biti nekorektni i neprincipijelni s dvostrukim mjerilima. Njihovo je demokratsko pravo podržavati bilo koju stranku ili pojedinca, ali je krajnje neoprezno i neoprostivo više štovati i častiti nekog kontroverznog lidera s nekoliko teških optužnica i stalnim sumnjama o stečenoj imovini, milijunski vrijednim vilama, nego nekoga skromnoga intelektualca pa uz to i svećenika s legitimnim i drukčijim stavom i viđenjem političkoga stanja države i svoga naroda. Koordinacija se vrlo rigidno svrstala uz HDZ BiH perfidno pod plaštem ‘krnjoga’ HNS-a.
 “Antikomunistički karakter hrvatskog naroda u BiH i njegova stoljetna odanost kršćanskim vrijednostima doveli su hrvatski narod u Bosni i Hercegovini na rub političkog i biološkog nestanka. Hrvatsko domoljublje i kršćanska vjerodostojnost stoljećima su izloženi politici nacionalne i vjerske asimilacije, raseljavanju i masovnoj likvidaciji”. Kaže se to na početku javnoga proglasa Koordinacije braniteljskih udruga HR HB. Stranka puna komunista Nemoguće je proniknuti u dubinu ove apsurdne teze, a da se ne primijeti kako taj nesretni “antikomunistički nastrojen narod” predvodi ili možda terorizira lider s najmanje 35 godina krutoga komunističkoga staža i jedan od nekadašnjih pripadnika zloglasnoga UJDI-ja u BiH, prepoznatljiv i po uporabi ćirilice u svom svojeručnom potpisu.
 Dragi Slavene,ovo sam izlistao iz nekoliko tiskovina,pokusao malo posloziti ako sam uspio.Samo nekolicinu sam zbog prostora istaknuo,a ima ih jos na stotine.Opet ces reci.... cuj Covica je narod birao ....jest narod ga je birao,zato Ti trebas narodu otvoriti oci,pisati kao sto pise Gsp.Josip Simic,i jos neki svjesni situacije u hrvata.
 A i Ti Slavene kao mlad politicar nisam bas cuo da si se pretrgao napisati neku istinu o „dragom Ti vodji“.
U stranci Dragana Čovića svoje je političko utočište našlo na tisuće okorjelih komunista od čije ruke je stradalo na različite načine, ili barem dobilo batine po glavi i rebrima, također na tisuće čestitih i nesalomivih Hrvata. Hrvatski narod u BiH nikad nije bio uzrokom golgote koja se događala na prostorima jugozapadnog Balkana, ali su se svjetski moćnici uvijek pobrinuli da posljedice snosi hrvatski narod u BiH. Da, i komunistički režim od čijih repova itekako još uvijek traumatiziramo.
Čelnici Koordinacije braniteljskih udruga naprasno su zažmirili i zaboravili komunističku epizodu svoga lidera kojeg su sve do njegovoga penjanja na vrhunac moći pljuvali i blatili svim raspoloživim sredstvima. Čelnika HDZ-a nije nikada volio pokojni ministar Gojko Šušak, a branitelji ga, eto, razriješiše svih grijeha iz prošlosti. Ali, zato će “crna lista” nacionalnih izdajnika po uzoru na Dodikov primitivni staljinistički odstrjel biti popunjena nekim drugim imenima, među kojima ima čak i osnivača HDZ-a, osoba koje su tajno po noći osnivale hrvatski pokret skrivajući se upravo od opakih zaštitnika srušenoga režima Čovićevoga miljea i profila.

 Dragi Slavene ako sam nesto preskocio ili izostavi slobodno nadodaj!!!! Zelim Ti puno uspjeha tebi i HRS.

koyot
<< 11/2016 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
341857

Powered by Blogger.ba