koyot

.PRIJE NEGO ŠTO PROKOMENTARIŠEŠ MOJ ŽIVOT MORAT ĆEŠ DA GA PROŽIVIŠ. BITNO MI JE SAMO MIŠLJENJE LJUDI DO KOJIH MI JE STALO. ŽIVOT JE KRATAK DA BIH VOLIO ONE KOJI TO NE ZASLUŽUJU.JA SAM ONO ŠTO JESAM A NE ONO ŠTO DRUGI ŽELE.

31.12.2011.

SRETNA VAM NOVA GODINA

http://stareslike.com/download-besplatno/wp-content/uploads/2011/12/novogodisnje-cestitke-2012-happy-new-year.jpg
29.12.2011.

UDBA I KOS PREUZIMAJU VLAST U BIH

VIDEO -- “Dodiku i Čoviću otvorena vrata za daljnje rasturanje BiH”

SARAJEVO -- 450 dana je trebalo da lideri šestorke postignu dogovor o Vijeću ministara. Ono što je dogovoreno potpuni je krah stranaka “Platforme” i pregovarački trijumf Milorada Dodika i Dragana Čovića.

Najbitnija ministarstva, te ključne državne institucije SDP i SDA su prepustili Dodiku i Čoviću. Lider HDZ-a - uprkos zabrani OHR-a - spominje se kao budući predsjedavajući Vijeća ministara.

Komentar je ovo u centralnoj informativnoj emisiji Federalne televizije “Dnevnik 2“ o sporazumu, kojeg su danas u Sarajevu o uspostavljanju Vijeća ministara BiH postigli lideri šest stranaka pobjednica na općim izborima u oktobru 2010. godine - HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., SNSD-a, SDS-a, SDA i SDP-a, prenosi “StarMo.ba”.

Kako je dalje izvjestila “FTV”, tako će SNSD i HDZ BiH nadzirati ključna ministarstva: finansije, civilni poslovi, vanjska trgovina, ekonomski odnosi, pravda, ljudska prava, izbjeglice, SIPA, RAK i po svemu sudeći Uprava za indirektno oporezivanje. Ovim bi sve finansijske tokove na državnom nivou kontrolirali SNSD i HDZ.

S druge strane, stranke “Platforme” ovom raspodjelom dobile su Ministarstvo odbrane, koje svakako godinama kontrolira NATO, Ministarstvo sigurnosti, koje nema operativne nadležnosti nad bilo kojom sigurnosnom agencijom, vanjske poslove, te promet i komunikacije, ali i u ovakvom rasporedu, potpuno nevažnu agenciju zaduženu za izdavanje ličnih karti i pasoša.

Postignutim dogovorom, Dodiku i Čoviću širom su otvorena vrata za daljnje - institucionalno rasturanje BiH,Kako doznajemo ministar civilnih poslova ce bit yugoslovenski krvnik UDBAS i KOS SREDOJE NOVIC.koji je skupa sa  ,STANKO COLAK,IVAN LASIC-GORANKIC,EMIR BJEDIC narucivali ubojstva hrvatskih politickih emigranata po svijetu...vrbovali svoje dousnike i spijune za prljave poslove i malverzacije.Rasturali drogu po svijetu i svojim teklicima pravili lazne dokumente. 

29.12.2011.

DODIK UCJENJIVAO SVIJET

Obustavljena istraga protiv Dodika  

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske donijelo je naredbu o obustavi istrage u krivičnom predmetu protiv Milorada Dodika i saradnika u vezi sa izgradnjom dionice autoputa Banjaluka- Glamočani, zgrade Vlade i RTV doma u Banjaluci. U obrazloženju odluke koja je donesena 27. decembra navodi se da nema dovoljno dokaza da su tadašnji premijer Dodik i saradnici Mladen Lazendić, Nedeljko Čubrilović, Fatima Fetibegović, Milenko Dakić i Aleksandar Džombić počinili navedeno krivično djelo. Dodik je ranije odbacio sve optužbe koje su pokrenute iz Tužilaštva BiH uz ocjenu da su one rezultat "sarajevske ujdurme". (Srna)  

Nastavak na BanjalukaLive.com... | Pročitaj ovu vest iz drugih izvora

Sada ce optuznica od pet godina zatvora Draganu Covicu past jer je formirao vijece ministara sa krim Dodom..i tako u krug..a narod u KONTENER... I ZASLUZIO JE....
KO NAS JebE KAD SMO STOKA SITNOG ZUBA
29.12.2011.

KRIMINALCI OPET U SEDLU


Dogovoren sastav Vijeća ministara; Novi mandatar bit će Vjekoslav Bevanda

Prema posljednjim informacijama na sastanku šestorice lidera konačno je dogovoren sastav Vijeća ministara. Predsjedavajući Vijeća ministara će biti Hrvat, dok će ministar vanjskih poslova biti Bošnjak. 

Kako Bljesak.info doznaje od izvora bliskim HDZ-u BiH, novi mandatar za sastavljanje Vijeće ministara BiH, bit će Vjekoslav Bevanda, bivši federalni ministar financija i potpredsjednik Vlade Federacije BiH.

"Drago mi je da je ovaj dogovor prošao bez intervecija stranaca. Nismo dobili ono što smo htjeli, ali na kraju nitko nije dobio ono što je htio. Sretan sam da se ovo konačno razriješilo", kazao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na press konferencji.

HDZ bi trebao već sutra mogao objaviti ime novog predsjedavajućeg Vijeća ministara.

"Lagumdžija je predlagao da ja budem mandatar za predsjedavajućeg Vijeća ministara", kazao je Dragan Čović.

Sutra bi već mogla biti poznata imena mandatara.

Domaćin sastanka, predsjednik SDA Sulejman Tihić je u obraćanju novinarima istaknuo da je dogovor postignut i o tekstu zakona o popisu stanovništva, i o zakonu o državnoj pomoći, te proračunu za 2012.

Današnjim dogovorom ministarstva su podijeljena na sljedeći način:

Ministarstvo vanjskih poslova - Zlatko Lagumdžija (SDP BiH)

Ministarstvo obrane - Nedžad Ajnadžić (SDA)

Ministarstvo sigurnosti - Sadik Ahmetović (SDA)

Ministarstvo komunikacija i prometa - Damir Hadžić (SDP BiH)

Ministarstvo financija i trezora - Nikola Špirić (SNSD)

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa - Mladen Zirojević (SNSD)

Ministarstvo civilnih poslova - Sredoje Nović (SNSD)

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - Martin Raguž (HDZ 1990)

Ministarstvo pravde - Borjana Krišto (HDZ BIH)

"Nitko nije dobio ono što je htio, no dobro je da je ovo konačno riješeno", izjavio je predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik koji je proteklih mjeseci dogovor o novoj vlasti uvjetovao time da novi ministar vanjskih poslova bude kandidat njegove stranke ili pak Srpske demokratske stranke (SDS).

Stranke iz Republike Srpske na kraju su pristale na to da imenuju zamjenika ministra vanjskih poslova, a popunit će i čelna mjesta u ministarstvima financija, civilnih poslova te vanjske trgovine.

Stranački čelnici složili su se i s raspodjelom ravnateljskih dužnosti u sedamdesetak agencija koje djeluju na državnoj razini, a dogovorili su se i o okviru proračuna za 2011. godinu na temelju kojega bi se mogla zakonito prihvatiti odluka o privremenom financiranju države za prva tri mjeseca 2012. dok novo Vijeće ministara ne predloži cjeloviti proračun.

Usklađeni su i prijedlozi nekih reformskih zakona na čijem donošenju inzistira Europska unija i koje treba donijeti Parlament BiH. Riječ je o zakonima o popisu stanovništva te o sustavu državne pomoći.

Sljedeći postupak u uspostavi vlasti trebalo bi poduzeti Predsjedništvo BiH koje po zakonu imenuje mandatara sa sastav Vijeća ministara.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović najavio je uoči sastanka stranačkih čelnika kako je državni vrh spreman imenovati kandidata za mandatara u sljedeća tri dana, koliko je preostalo do početka novogodišnjih praznika.

Oni su zlo za narod u BiH....Oni pune svoje dzepove narodnim novcem....Oni su smece koje nitijedna lopata ne moze pospremit osim one prirodne,al nepotizamom ostaju njihove  fotelje njihovim tetkama,stricevim,braci,sinovima i ostalim iz obitelji
27.12.2011.

RATNI ZLOCINCIZbog ratnih zločina u Trusini: Vlasti SAD izručile BiH Rasemu Handanović zvanu Zolja


Zbog ratnih zločina u Trusini: Vlasti SAD izručile BiH Rasemu Handanović zvanu Zolja Sarajevo, 27. prosinca 2011. - Na osnovu zahtjeva Tužilaštva BiH i drugih pravosudnih institucija BiH, a nakon provedene procedure, iz Sjedinjenih Američkih Država je vlastima Bosne i Hercegovine izručena Rasema Handanović (1972.), zvana Zolja, državljanka BiH, osumnjičena za ratni zločin.

Osumnjičena je sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu proslijeđena u pritvor, te će biti predata postupajućem tužiocu Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Osumnjičena Rasema Handanović, pod istragom je Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, te se kao bivša pripadnica Specijalnog odreda za posebne namjene pri štabu Vrhovne komande Armije R BiH „Zulfikar“ sumnjiči za ratni zločin počinjen 16. aprila 1993. godine. u selu Trusina kod Konjica.

Handanović je osumnjičena da je sudjelovala u napadu na civilno stanovništvo hrvatske nacionalnosti u selu Trusina, kada su počinjena ubistva 18 civila i 4 vojnika HVO-a koji su se prethodno predali, te je ranjeno više osoba, među kojima i dvoje djece.

Rasema Handanović osumnjičena je da je 16. aprila 1993. godine lično sudjelovala u strijeljanju tri vojnika HVO-a koji su se prethodno predali i tri civila u zaseoku Gaj, selo Trusina.

Istragom u navedenom predmetu, Tužilaštvo BiH je utvrdilo da je osumnjičena nakon rata napustila BiH, te da se nalazi na teritoriji SAD-a.

Nakon toga je Tužilaštvo BiH prema pravosudnim institucijama Sjedinjenih Američkih Država uputilo molbu za njen pronalazak i izručenje pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena Rasema Handanović je danas deportovana iz SAD-a, te predata vlastima BiH, a proces ekstradicije izvršili su službenici Granične policije BiH.

Tužilaštvo BiH izražava zahvalnost pravosudnim i policijskim institucijama Sjedinjenih Američkih Država na pomoći u pronalasku i izručenju osumnjičene pravosuđu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva.

Svi ratni zlocinci trebaju doc pred lice pravde,bez obzira koji su...
27.12.2011.

2011GOD. U SLICI


Vandalizam

Gatanje

Nedodirljivi


Sam u kući


Generali

Mirovina


Suđenje

Jamčevina


Sabor


Elementarno


Unhate

HDZilla


HNB


Stipe


Kockice

27.12.2011.

CACIC UREDNIK


Auto magazin


Ovo pitanje treba Grabimir uputit Mađarima...mozda mu oni udovolje?
27.12.2011.

BRANKO MAMULA-KROKODILSKE SUZEAdmiral Branko Mamula: Vukovar se uopće nije trebao dogoditi. JNA je trebala izvršiti državni udar i zauzeti Zagreb!


Umirovljeni admiral Branko Mamula smatra kako je JNA imala zadatak očuvati Jugoslaviju

Umirovljeni admiral JNA Branko Mamula izjavio je kako kako se ' Vukovar uopće nije morao dogoditi', u dvodjelnom intervjuu kojeg je dao za beogradske novine Politika . Mamula taj potez smatra dijelom 'porazne politike' koja je upravljala snagama JNA početkom devedesetih godina, a rat oko Dubrovnika mu je, kako veli, najmanje jasan i logičan.

Umirovljeni admiral je uvjeren kako je JNA trebala zauzeti Zagreb, jer je njena zadaća bila očuvanje teritorija te države, a za raspad Jugoslavije optužuje - komuniste. JNA je pogriješila što nije izvršila državni udar, već je dopustila srpskom nacionalizmu da uništi Jugoslaviju, uvjeren je.

- Vukovar se uopće nije morao dogoditi, to je bio džep, kao i Osijek, koji se morao zaobići. JNA je imala sasvim dovoljno snaga da iz najmanje dva smjera stigne do Zagreba, tamo su se stvari i rješavale. Porazna je bila politika da JNA stane na etničke granice Srba i da se ratuje s Hrvatima. Dugoročno to nije bila nikakva strategija, trebalo je na vrijeme deblokirati vojarne JNA u Hrvatskoj, razoružati sve paravojne formacije i onda pregovarati, što bi imalo kao posljedicu i odlaganje i međunarodnog priznanja Slovenije. Rat JNA oko Dubrovnika najmanje je jasan i logičan, sramota je što je sve tamo napravljeno - izjavio je Mamula u intervjuu kojeg je dao u Tivtu, gdje danas ovaj 90-godišnji umirovljenik živi.i

Miloševića proziva zbog mitinga koji su potpalili srpski nacionalizam, ali uvjeren je kako bi se događaji s početka devedesetih dogodili i bez njega.

- Nacionalizam je postojao u Hrvatskoj i prije Miloševića, ali je eksplodirao nakon mitingašenja i pokušaja njegovog prekrajanja Jugoslavije. Pri tome ne sporim da je Srbija imala legitimna prava urediti svoje odnose s pokrajinama tako da ne štete Srbiji kao cjelini. Nije ni sporno da su komunisti u Hrvatskoj predali vlast nacionalistima, kao što su to učinili i komunisti u Sloveniji. Zapravo za raspad Jugoslavije najviše su krivi komunisti, koji se nisu na vrijeme reformirali - uvjerava Mamula te zaključuje:

- Vojno rukovodstvo JNA snosi odgovornost što nije izvršilo državni udar, što je dozvolilo da nacionalističke vođe i separatističko ponašanje dviju zapadnih republika gurnu JNA u ruke srpskog nacionalizma, koji je JNA beskrupulozno iskoristio u međunacionalnom ratu i na kraju odbacio - uvjeren je Branko Mamula.

Kako je izjavio u intervjuu, 'ustavni zadatak JNA' je bila zaštita intergriteta Jugoslavije, a za promašenu politiku bivše vojne sile okrivljuje Veljka Kadijevića koji 'nije bio general odluke, već izvršavanja'.

Da li je ovo apel hrvatskim KOMUNISTIMA za obnovu zlocinacke yuge,ili samo zalost za istom? pokazat ce vrijeme
26.12.2011.

SPORTSKA SRAMOTA
Sramota: Srpski borac pljunuo i izvrijeđao Hrvata u kavezu

Ivicu ne volim. Jednostavno me nervirao, ali sam možda i ja malo pretjerao. Ispričao sam se publici, ali njega mi nije žao, rekao je Džakić nakon pobjede nad DžebićemSPORTSKA I LJUDSKA SRAMOTA

Obratite pozornost na 6.21min
26.12.2011.

FENOMEN

Medicinski fenomen u Srbiji: Djevojka iz Užica sve vidi naopako. Liječnici joj rekli da je jedina na svijetu!


Ispitivanja su pokazala da je njen mozak potpuno zdrav i da je ona osoba s natprosječnom inteligencijom

Bojana Danilović (26) iz Užica u Srbiji vidi normalno sve ono što ostali ljudi vide naopako, javlja beogradski Blic . Srpski mediji prenose kako se njenim slučajem bave i američki znanstvenici s Harvarda i MIT-ja.

- Jednostavno rečeno, vidim drugačije nego ostali. Problem mi je snalaženje u prostoru, jer ne znam što je lijevo, a što desno. U Bostonu su me stručnjaci proglasili neurološkim fenomenom - ispričala je Bojana koja je po struci ekonomistica, a radi u Gradskoj upravi u Užicama. Sve može raditi normalno, ali je istaknula kako joj je problem što se orijentira slabije. Liječnici su joj rekli da je ona vjerojatno jedina na svijetu s tim problemom.

Ispitivanja su pokazala da je njen mozak potpuno zdrav i da je ona osoba s natprosječnom inteligencijom. Međutim, utvrđeno je da ima drugačije vidno polje i centar za vid nego bilo koje drugi čovjek. Bojanin mozak registrira prizor uobičajeno, ali sliku prima drugačije, obrnuto.

- Ti ne znaš kako mi vidimo, mi ne znamo kako ti vidiš. Tako su mi rekli liječnici. Zato ne mogu nikome objasniti kako ja opažam stvari - kaže mlada Užičanka koju prijatelji zovu Bojana Naopaka.

- Kod mene je još od prvog dana sve pošlo naopako. Na rođenju, umjesto glave, prvo su izašle moje noge, ali problemi su nastali kada sam pošla u školu jer nisam mogla čitati i pisati kao ostala djeca.

Sve je to Bojana pregurala, a vremenom je oguglala na šapat začuđenih ljudi koji razrogačenih očiju gledaju kako piše odozdo nagore. - Kada radim za računalom, tipkovnica je okrenuta nadole, monitor obrnuto, pa su mi u Americi obećali da će mi napraviti poseban program. Isto je kada pišem SMS-ove - ekran je dole, tipke su gore.

Za 24sata.rs ispričala je i kako su je kolege na poslu prihvatile te imaju razumijevanja za nju. No, život joj je i dalje pun neobičnih situacija pa se tako i na svom vjenčanju poriječkala sa svećenikom, jer mu nije bilo jasno zašto ona okreće papir na kojem se trebala potpisati.

26.12.2011.

KARAMARKO LOKALNI SERIF

Karamarkovi uzvanici parkirali po travnjaku i blokirali aute građana


Bivši ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko oprostio se od svojih suradnika iz MUP-a, ali i od drugih istaknutih ljudi iz politike uoči Božića u pizzeriji Cro Pub kod Doma sportova.

Karamarko je propisno parkirao automobil stotinjak metara od lokala, no nekoliko njegovih kolega iz MUP-a parkiralo se na travnjacima.

Pauk-služba nije intervenirala, a odgovor na pitanje zašto vjerojatno leži i u činjenici da su na oproštajki bili i gradonačelnik Milan Bandić, Milijan Brkić i sam vrh zagrebačke krim policije.

Neviđenu gužvu stvorilo je 50-ak automobila, uglavnom MUP-ovih vozila, a građani koji su se pokušavali izvući s parkinga nemoćno su čekali i po pola sata da iz pizzerije netko izađe i makne auto.

UDBA i KOS na dogovoru kod VOZDA KARAMARKA...nisu nazocili zbog radne obaveze "KOLEGA" I "DIKOBRAZ" 
26.12.2011.

BAHATI I NEDODIRLJIVI

Hrvatski konzul u Makedoniji naletio na pješaka pa pobjegao s mjesta nesreće: Policija podnijela dvije kaznene prijave


Protiv hrvatskog počasnog konzula u Makedoniji Branka Maretića podignute su dvije kaznene prijave nakon što je vozilom s diplomatskim pločicama naletio na pješaka, a zatim pobjegao.

Nesreća se dogodila u Bitoli prije nekoliko dana kada je Maretić sa svojom Opel Corsom udario 21-godišnjeg mladića koji je prelazio cestu. Makedonski list Dnevnik javlja kako je mladić s teškim ozljedama hitno prebačen u Klinički centar u Bitoli.

Policija je tužiteljstvu podnijela dvije kaznene prijave protiv hrvatskog konzula i to zbog kršenja sigurnosti u prometu te nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi u prometnoj nesreći.

Koje li mustre Hrvatska ima  po veleposlanstvima i politici...Cacic(udes sa smrtnim posljedicama u MAđarskoj),Maretic(gore navedeno) Pucic(lazno prestavljanje bez sankcija) sve bahato i bezobrazno....Milanovicu cujemo li se !!!!
25.12.2011.

SEKS PRED HAPSENJEM


Šeks i Domazet Lošo pod istragom za ratne zločine?

Amnesty International zatražio je od nove hrvatske Vlade hitnu istragu o ratnim zločinima što su se dogodili tijekom rata 90-ih godina sa hrvatske strane. U priopćenju potpisanom od strane ravnateljice Amnesty Internationala za Europu i središnju Aziju Nicole Duckworth, spominju se i neka poznata imena onih koji prema navodima AI-a nisu istraženi. Navodi se tako umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo te Vladimir Šeks. Potonji se proziva u slučaju navodne zapovjedne odgovornosti za zločine u Slavoniji, o čemu se, ističe AI, govorilo i tijekom suđenja ratnom zločincu Branimiru Glavašu. Što se tiče Loše, inače bivšeg načelnika Glavnog stožera, njega AI spominje kao osobu za koju su se tijekom suđenja Rahimu Ademiju i Mirku Norcu pojavile informacije o zapovjednoj odgovornosti za zločine u akciji Medački džep.

"Unatoč javno dostupnim sumnjama da su odgovorni za ratne zločine, država nije pokrenula istrage protiv nekih visokih državnih i vojnih dužnosnika", poručuje Duckworth.

Amnesty International također se poziva na podatke Ureda državnog tužitelja prema kojima je 540 slučajeva ratnih zločina u predistražnoj fazi i bez konkretnih optužnica. Nastavi li Hrvatska ovim tempom (AI pritom ističe da se samo 18 slučajeva ratnih zločina riješi godišnje), nevladina udruga upozorava kako neki slučajevi nikad neće biti riješeni.

 

Pa da vidimo kako sada glasi ona "KOLEGE"misaona...

"Identificirati, otkriti, uhititi, transferirati!"


25.12.2011.

CESTIT BOZIC

Svim katolicima, ljudima dobre volje vjernicima koji slave ZELIM CESTIT I BLAGOSLOVLJEN BOZIC I SVETO POROĐENJE ISUSOVO


24.12.2011.

HRVATSKA ODBRANA
Kotromanović učestvovao u ubistvu 181 civila
 
 

ante-2Koliko je Hrvatska, bez obzira ko je vodio, spremna da se suoči s ratnom prošlošću i prihvati odgovornost za zločine počinjene nad srpskim narodom, moglo se vidjeti i zaključiti u petak, prilikom izbora nove hrvatske vlade!

Naime, novi hrvatski premijer, inače lider SDP, Zoran Milanović, komandnu palicu u Ministarstvu odbrane prepustio je Anti Kotromanoviću, koga istražni organi Republike Srpske sumnjiče za ratni zločin nad srpskim civilima, počinjen u jesen 1995. godine na području opštine Mrkonjić Grad.

 

Direktor Republičkog centra za istraživanje ratnih zločina, Janko Velimirović, potvrdio je "Fokusu" da se Kotromanovićevo ime nalazi u nekoliko krivičnih prijava protiv osumnjičeni za smrt 181 civila na području opštine Mrkonjić Grad. Velimirović je podsjetio da je Ante Kotromanović u vrijeme agresije Hrvatske vojske na RS, tačnije u jesen 1995. godine, obavljao dužnost zamjenika komandanta zloglasne Četvrte gardijske brigade, poznate pod imenom "Pauk". Njegov šef i komandant brigade je doskorašnji savjetnik hrvatske premijerke Jadranke Kosor, Damir Krstičević, koji je prošle godine vratio saborski mandat HDZ, pritisnut upravo činjenicom da je na listi osumnjičenih za ratne zločine.

- Nema nikakve sumnje da su i Krstičević i Kotromanović dobro znali šta se dešavalo u akciji "Južni potez", kako su oni nazvali napad na zapadnokrajiške opštine, među kojima se našao i Mrkonjić Grad i Šipovo. Krvavi epilog te akcije nije samo 181 stradali srpski civil, već i porušene i opljačkane kuće, uništena imovina, protjerano stanovništvo... - naveo je Velimirović i dodao da je Kotromanović i njegov komandant Krstičević morali spriječeti divljanje hrvatskih bojovnika i kazniti počinioce ratnih zločina.

Velimirović upozorava da se Kotromanović nikada, u stvari, nije ogradio od zločina Hrvatske vojske počinjenih na teritoriji RS, već se od samog početka stavio u odbranu lika i djela generala Ante Gotovine, koga je Haški tribunal osudio zbog učešća u udruženom zločinačkom poduhvatu tokom akcije "Oluja".

- Hrvatska još nije spremna da se suoči sa zločincima u sopstvenim redovima. Istini za volju, hrvatsko pravosuđe procesuiralo je nekolicinu pripadnika zloglasne jedinice "Pume", odgovorne za ubistva Srba na Miliništima, kod Mrkonjić Grada, ali naredbodavci nikada nisu ni prišli optuženičkoj klupi. Mislim da je sve to samo dio predstave za Evropu - rekao je Velimirović. S njim se slaže i direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas", Savo Štrbac, koji smatra da suštinske promjene u odnosu prema Srbima neće ni biti, jer ni SDP, baš kao ni HDZ, nikada neće priznati da je, primjera radi, "Oluja" bila zločinačka akcija i da su pripadnici Hrvatske vojske i policije tokom rata počinili mnogo ratnih zločina.

- Niko me ne može ubijediti da lider SDP, Zoran Milanović, nije znao ništa o ratnom putu Ante Kotromanovića, ali on za njega, siguran sam u to, nije ratni zločinac, već heroj, baš kao što je i Ante Gotovina. Problem leži u činjenici da se Hrvatska, ma ko da je vodi, nikada neće odreći svoje verzije istine o proteklom ratu, u kojem su oni kao pobijedili, a pobjedinici nisu zločinci, već heroji. Zato i imamo čovjeka osumnjičenog za ratni zločin, i to na području susjedne zemlje, na mjestu ministra odbrane - mišljenje je Štrpca. Štrbac je podsjetio da je sada već bivša premijerka, Jadranka Kosor, koristila svaku priliku da javno pozdravi osuđene generale Antu Gotovinu i Ivana Čermaka, a nikog ne treba da začudi ako se tako počne ponašati i Zoran Milanović. S druge strane, navodi Štrbac, nejasan je odnos Evropske unije prema ovim dešavanjima u Hrvatskoj.

- Evropska unija nastala je na temeljima antifašizma i prosto je nevjerovatno da će 1. jula 2013. godine pod svoj krov primiti državu nastalu na fašizmu. Ovo je možda samo za neupućene prejaka konstatacija, ali ne treba zaboraviti činjenicu da je današnja Hrvatska nastala na glorifikaciji ustaštva, koje je, znamo svi, u Drugom svjetskom ratu bukvalno istrijebilo srpski narod. Hrvatska se nikada nije odrekla tog ustaštva, a u takozvanom Domovinskom ratu, od 1991. do 1995. godine, uspjeli su ono što nije uspjelo Anti Paveliću od 1941. do 1945. godine, a to je etnički potpuno očistiti Hrvatsku i Srbe svesti na svega tri odsto - zaključio je Štrbac.

Nadležni organi Republike Srpske u nekoliko navrata dopunjavali su krivičnu prijavu protiv odgovornih za zločine u Mrkonjić Gradu, a predmet se još nalazi u Tužilaštvu BiH. Savez logoraša RS, iziritiran sporošću pravosuđa BiH, nedavno je glavnom tužiocu Hrvatske, Mladenu Bajiću, predao dokumentaciju koja se odnosi i na slučaj "Mrkonjić Grad". Prema nezvaničnim informacijama, među osumnjičenima za ratne zločine su, pored već pomenutih Krstičevića i Kotromanovića, još i Ante Gotovina, Rahim Ademi, Ljubo Ćesić Rojs, Željko Glasnović, Milan Perković, Ivan Beljan, Jure Bojić, Ivan Mršić, Mladen Bašić, Ivan Viljevac, Miljenko Filipović, Ante Saskov, Rudolf Bari, Ade Lučev, Dražen Vidović, Ante Filipović, Mario Šimunović, Mate Kraljević, Stanko Kreso, Josip Brnjak, Miodrag Demo, Stipe Nimac, izvjesni Landeka i Ciber, zatim Ante Podrug, Ivica Dekalić, Antun Luburić, Draženko Pervan, Božo Šain, Žarko Valentić, Dalibor Perić, Franjo Bušić, Marinko Begić, Branko Bungić, Milivoj Božin, Tomo Marić, Markica Baketarić, Jure Đerek, Marin Salad, Stanko Sopta, Ilija Nakić, Dalibor Dodig, Mate Leko, Zlatko Zubonja, Predrag Mandić i Zlatan Mijo Jelić.

Svi Hrvatski politicari i politicke stranke u Bosni i Hercegovini koje podupiru  politiku Milorada Dodika neka se STIDE
Posebno yugo nostalgicar i politicki kriminalac Dragan Covic i svi koji podrzavaju njegovu politiku i politiku njegove kriminalna stranke HDZ BiH
Pitam se nakon svega sto je napravio i sto pravi Dragan Covic i njegova svita? kako ce docekat BOZIC? kako ce cestitat Hrvatima katolicima blagdan rođenje ISUSA KRISTA? kako ce objasnit djeci svih branitelja da je na njihovoj strani? ne kazem da nije bilo zlocina,al ovoliki spisak zlocina nije na cijelom prostoru bivse yuge,ovoliki spisak nema Hrvatska ni Bosna i Hercegovina skupa o zlocinima koje su napravili CETNICI na ovim prostorima
Dragane Covicu i ostale hrvatske stranacke vođe nemoj te me vise branit niti me zastupat dosta ni je Vas i Vase dusebriznosti.Od sada cu se sam branit i sam sebe zastupat u svim politickim i drugim odlukama
22.12.2011.

CIRKUS JE POCEO


    Hrvatske perjanice


22.12.2011.

TRAZIMO NASLOV


I Imate li Vi  neki prikladan naslov za ove spodobe?Da li postoji na planeti ovoj neka prikladna deponija smeca za ovu druzbu?

21.12.2011.

CETIRI KONJA BOLESNA
Bakir Izetbegović: BiH neće biti dio velike Srbije

image

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović oštro je reagovao na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da će se BiH raspasti ukoliko međunarodna zajednica prestane da podržava tu zemlju.

"BiH neće biti dio velike Srbije i oni koji traže to suočiće se sa velikim problema", izjavio je Bakir Izetbegović turskoj novinskoj agenciji Anadolija.


On je dodao da Bošnjaci "nisu dali svoju zemlju 1992. godine i neće je dati ni poslije 20 godina".
 

Predsjednik Dodik je nedavno za "EuroBlic" izjavio da će se "BiH podjeliti i prirodno raspasti" i ocijenio da je BiH u "fazi raspadanja i da joj niko ne može pomoći, pa čak ni Amerikanci".


"Arogancija bosanskih muslimana u političkom smislu je u toj mjeri izražena prema Srbima i Hrvatima da niko ozbiljan ovde ne vjeruje u mogućnost opstanka BiH", rekao je Dodik.
Nebuloze, budalestine kriminal korupcija nepotizam Dodika,Covica,Izedbegovica,Tihica vode ovaj narod BiH u propast
21.12.2011.

KILA ZLATA KILA KRUHA

Kriza natjerala mnoge građane FBiH da prodaju zlatni nakit

image

Ekonomska i finansijska kriza koja je posljednjih godina drastično pogoršala socijalni status i životni standard mnogih porodica u livanjskoj opštini, natjerala je mnoge da po bagatelnoj cijeni prodaju drage uspomene – lični zlatni nakit koji otkupljuju oni koji “imaju nos” da se obogate na tuđoj nevolji.

U Livnu je nedavno otvoreno i prvo mjesto za otkup zlata od građana koji su zbog materijalne oskudice i egzistencijalne ugroženosti prinuđeni da se odriču dragih uspomena – zlatnih narukvica, ogrlica, lančića, prstenja, privjesaka i da ih prodaju u bescjenje zlatarima i profesionalnim otkupljivačima.

Jednostavni naziv firme “Otkup zlata” na Gradskoj pijaci mjesto je na kojem mnogi prodajom ličnog zlatnog nakita po cijeni od 31 marke po gramu traže barem kratkoročni izlaz iz svakodnevnih životnih problema i finansijskih teškoća.

Otkupna cijena zlatnog nakita od 31 marake po kilogramu, koliko građanima koji ga iz nužde moraju prodati plaća otkupljivač u Livnu, nominalno je manja za gotovo 50 maraka ili 61 odsto od tržišne cijene grama neobrađenog zlata.

Na taj način otkupljivači zlatnog nakita koriste aktuelnu recesiju i težak materijalni položaj većine građana.

Dok se kriminalni politicari u BiH prepucavaju oko vlast,a nelegalni i nelegitimni kradu po Federaciji narod jedva sastavlja kraj sa krajem...ekonomska revolucija se blizi,odnosno €uropska recesija nam stize...
21.12.2011.

POZOR-CACIC VOZI

Novi problemi u prometu: Budući potpredsjednik Vlade Čačić opet je imao nesreću

Policija nije izlazila na teren jer je učinjena manja materijalna šteta

Budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić sudjelovao je danas oko 20 sati u lakšoj prometnoj nesreći na križanju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića u Zagrebu.

Policija nije izlazila na teren jer je učinjena manja materijalna šteta.

Podsjetimo, Radimir Čačić je u siječnju 2010. godine skrivio prometnu nesreću u Mađarskoj prilikom koje je poginulo dvoje mađarskih državljana.

U rujnu ove godine Čačić je sudjelovao u još jednoj prometnoj nesreći , ovoga puta u Zagrebu. Do nesreće je došlo kad je vozač ispred automobila kojim je upravljao Čačić zaustavio vozilo, a Čačić ga nije na vrijeme primijetio te ga je udario.

O prometnoj nesreći oglasio se Radimir Čačić koji je medijima poslao priopćenje:

Danas, 21. prosinca, oko 20 sati, sudjelovao sam u manjoj prometnoj nezgodi koja se dogodila na uglu Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića u Zagrebu. Sukladno dogovoru sa oštećenom vozačicom ispunili smo europsko izvješće, te nije bilo potrebe za policijskim uviđajem, ali smatram svojom obvezom izvjestiti hrvatsku javnost o ovom događaju.

Bahat,bezobrazan,opasan u prometu,drzak,ohol i covjek bez imalo srama i ljudskosti ukratko....
NITKO I NISTA...to je podpredsjednik Hrvatske vlade.Zoran Milanovic jos gori sto ovo odmah u startu ne sankcionira
20.12.2011.

Mile Dedakovic - Jastreb

Mile Dedaković - Jastreb

Preporuka  vjecu HRTV...uhapsite DEDAKOVICA.... PRICA O VUKOVARU

20.12.2011.

PARAGA O PADU VUKOVARA

Dobroslav Paraga o padu VukovaraIma li SEKS odnosno "KOLEGA "STO REC NA OVU TEMU

20.12.2011.

SVJEDOK VUKOVARA

Siniša Glaveševic 1991 Optužnica za pad Vukovara


ISTINA CE KAD TAD DOCI NA SVOJE..ZLOCINCI CE GORIT U PAKLU SVOJIH GRIJEHA

20.12.2011.

STALJINISTICKA UPRAVA HRTV

UDBASE HDZ-A HVATA PANIKA

 


Polako dolazi vrijeme da se objave dokumenti i povjesni dokazi o domovinskom ratu.Ne samo o ratu vec i ratnim herojima koji su obranili ovu zemlju.Nakon toga odmah da se zna i koji su ratni profiteri i kriminalci KONTRAOBAVESTAJCI I UDBASI.Osim toga da se stane na kraj I "TAJKUNIMA" ODNOSNO DA SE ZNA KO SU BILI "PSI RATA".Da se stane ukraj laznim umirovljenicima tj,glasackoj masineriji HDZ-akoji nisu vidjeli rata a primaju dodatke .DA se procesljaju "HERCEGOVACKE MIROVINE" ITD,ITD

19.12.2011.

UBOJSTVO ILI UBISTVOteorija zavjere

Kim Jong-ila ubili su nezadovoljni vojni dužnosnici?!

Mnogim vojnim dužnosnicima nije se sviđao status koji su imali pod Kim Jong-ilovim režimom

  Kim Jong-ila ubili su nezadovoljni vojni dužnosnici?!
Nakon što je Kim Jong-un imenovan nasljednikom dinastije, mnogi su vojni dužnosnici otpušteni
Foto: REUTERS
 

Pod dojmom objave vijesti o smrti sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila pojavile su se špekulacije o stvarnom uzroku smrti diktatora potaknute iznimnom tajnošću unutar komunističke države.

Sjevernokorejska Središnja informativna agencija objavila je danas da je Kim Jong-il preminuo još u subotu od posljedica srčanog udara dok je vlakom putovao na neimenovanu lokaciju. Prije smrti diktator je doživio dva srčana udara, a njegovo sve lošije zdravstveno stanje potaknulo je špekulacije o skoroj smrti. S obzirom na to, vijest da je preminuo nije bila iznenađujuća.

Ipak, među sjevernokorejskim prebjezima pojavila se sumnja u stvarni uzrok smrti. Vrlo oprezno potaknuli su svijet na razmišljanje da je sjevernokorejski diktator ubijen.

Politolog An Chan-il, javlja južnokorejski The Korea Times, ne odbacuje mogućnost da su sjevernokorejskog vođu ubili oni nezadovoljni načinom na koji je upravljao zemljom. – Nakon što je njegov treći sin Jong-un imenovan nasljednikom dinastije, mnogi vojni dužnosnici, posebice oni u 50-ima, bili su otpušteni. Mislim da su ti ljudi zamjerali Jong-ilu – objašnjava Chan-il.

– Prema glasini koja se proširila, visokorangirani sjevernokorejski dužnosnik je ubijen. Iako to još nije potvrđeno, ovakva glasina potvrđuje da je postojalo nezadovoljstvo među sjevernjacima – dodaje Chan-il.

Mnogim vojnim dužnosnicima nije se sviđao status koji su imali pod Kim Jong-ilovim režimom. – S obzirom na to da su njihovi interesi bili povrijeđeni ne bih isključio mogućnost da su neki vojni dužnosnici, koji su vjerovali da je naštećeno njihovoj odori i utjecaju, odigrali značajnu ulogu u Kim Jong-ilovoj smrti – smatra Chan-il.

 

Kada ce nasi diktatori pokrepat od prevelike krađe i kriminala?

19.12.2011.

PODPREDSJEDNIK VLADE KRIMINALAC

Uspon Radimira Čačića

Uspon Radimira Čačića 90-ih
(prvo izdanje) (2011)
autor: Krešimr Kovač | izdanje: Internetsko novinarstvo - Online Press

 

Znate li da je Radimir Čačić:

- kao direktor prouzročio stečaj težak 324 milijuna kuna uključujući i nikad vraćeni dug prema državi od 51 milijun kuna
- predvodio privatizaciju Coninga, tvrtke vrijedne preko 16 milijuna njemačkih maraka, koja je prodana u bescjenje
- malverzacijama prebacivao imovinu s tvrtke na tvrtku kako bi izbjegao plaćanje stotina milijuna kuna dugova

 

Znate li da:

- današnji Coning je zapravo preimenovana tvrtka Condelta osnovana 1993. godine s temeljnim kapitalom od samo 114 njemačkih maraka, dok je "pravi" Coning, osnovan još 1984. godine, najvećim dijelom završio u ogromnim dugovima i stečaju
- zbog nepravilnosti je poništena privatizacija Coning holdinga. Međutim, ta tvtka je ponovo vraćena Čačiću i drugim kupcima dva mjeseca nakon što on postaje ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo 2000. godine
- čak 70 tvrtki u Izraelu pravomoćnom je presudom uzalud u Hrvatskoj tražilo naplatu dugovanja od Coning holdinga
- od pet članova komisije koja je privatizirala Coning jedan član je optužen, a drugom se sudi za gospodarski kriminal

 

Ovo i još mnogo drugih detalja o poslovanju Coninga 90-ih pročitajte u knjizi Uspon Radimira Čačića 90-ih, novinarskom radu koji je nastao na temelju 3.000 stranica dokumenata hrvatskih i izraelskih sudova.

Postovane Hrvatice i Hrvati ...trazili ste gledajte naredne cetiri godine ko Vam prodaje magluHNS-ov "revolveraš" sve veći uteg nove Vlade

Radimir Čačić nervozan jer nije postao premijer?!

Milanovićev sve veći uteg... Foto: D. KOVAČEVIĆ
Milanovićev sve veći uteg... Foto: D. KOVAČEVIĆ

Kad je Čačić došao Milanoviću i inzistirao da on mora i formalno biti prvi potpredsjednik vlade, Milanović je odmah pristao. Nije od toga pravio nikakve probleme.  Ali, Čačić ovih dana ipak nije sretan. On je, zapravo, htio biti premijer i možda je zato toliko nervozan , rekao nam je visokopozicionirani član SDP-a.

Bahatost mu vrlina...Manipulator i lazac

 


19.12.2011.

SVE PO ZAKONUPARNICA STOLJEĆA: Sanaderov odvjetnik naplatio 3,5 milijuna kuna za posao koji nije ni radio!


Đuro Đaković Aparate u sporu protiv MORH-a zastupao je tvrtkin odvjetnik i za taj je posao plaćen. Suić se nije pojavio niti na jednom ročištu u predmetu na sudu

Luka Čarapović, nekadašnji direktor tvrtke Đuro Đaković Aparati, isplatio je 3,448.208,90 kuna odvjetničkom društvu Suić&Lovrić&Klobučar iako taj ured nije niti zastupao tvrtku u postupku protiv MORH-a pred Trgovačkim sudom u Slavonskom Brodu i Visokim trgovačkim sudom u Zagrebu - to je obavio tvrtkin odvjetnik Mijo Kladarić.

To stoji u presudi Općinskog suda u Slavonskom Brodu prema kojoj je Čarapović osuđen na dvije godine zatvora, a bivšoj tvrtki mora platiti spomenuti iznos. Isti iznos odvjetničko društvo Suić&Lovrić&Klobučar mora vratiti u državnu riznicu. Goran Suić, jedan od odvjetnika bivšeg premijera Ive Sanadera , partner je u toj odvjetničkoj tvrtki koja i inače zastupa obitelj bivšeg premijera.

Osim što su Suićevu uredu platili gotovo 3,5 milijuna kuna, iz tvrtke Đ.Đ. Aparati svom su odvjetniku Kladariću za isti posao isplatili 812.091,59 kuna. Dakle, samo za pravne usluge u tom slučaju tvrtka je odvjetnicima ukupno isplatila 4,260.300,49 kuna!

Jutarnji list je nedavno pisao o tom zanimljivom pravosudnom slučaju koji se u jednom trenutku sa spomenutim akterima pretvorio u pravi pravosudni skandal. Naime, još 2008. pokrenuta je i istraga na Visokom trgovačkom sudu jer su postojale indicije da su neki suci tog suda primili mito kako bi u sudskom procesu u kojem je Suićevo odvjetničko društvo zastupalo Đ.Đ. Aparate presudilo protiv Ministarstva obrane. Do danas je ostalo nepoznato kako je završena ta istraga.

Iz presude Općinskog suda u Slavonskom Brodu kojom se Čarapović osuđuje na zatvorsku kaznu te mu se nalaže da Đuri Đakoviću plati gotovo 3,5 milijuna kuna, a čiji smo dio, koji se odnosi na optužnicu Općinskog državnog odvjetništva, dobili na uvid kod predsjednika Suda Slavena Vidmara, proizlazi da odvjetničko društvo Suić&Lovrić&Klobučar uopće ni na koji način nije zastupalo tvrtku Đuro Đaković Aparati u sporu protiv MORH-a: ni na Visokom trgovačkom sudu u žalbenom postupku niti na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu kod donošenja pravomoćne sudske presude.

Ovako se pljacka drzava i narod

18.12.2011.

PIJANE MILIONERKE
Koja je najgora?Slavne, a toliko razvaljene da ne znaju za sebe

Slavne, a toliko razvaljene da ne znaju za sebe

Nema goreg nego vidjeti mladu i zgodnu djevojku pijanu k'o majku. Još ako je slavna, teško da će njezino raskalašeno izdanje proći nezamijećeno. Izdvojili smo sedam slavnih djevojaka pod utjecajem alkohola, a vi odaberite onu koja se najviše izblamirala.

Volim piti,volim piti..rekose one...daj jos jednu casu...od nas
18.12.2011.

SIPA NE REAGIRA - POLICIJA SUTI
Izetbegović: Radončić je nasilnik opasnih namjera, Avaz: Izetbegoviću zašto šutiš o ubojstvu Joze Leutara
 
Izetbegović: Radončić je nasilnik opasnih namjera, Avaz: Izetbegoviću zašto šutiš o ubojstvu Joze Leutara
Bakir Izetbegović

Kolegij Dnevnog avaza odgovorio je na priopćenje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, u kojem Izetbegović vlasnika Dnevnog avazaza naziva „nasilnikom opasnih nemjera.  U Avazovom priopćenju se navodi:

Očigledno je da je "Avazovo" otkrivanje mafijaško-vjerske šeme i teških milijunskih prevara na račun građana BiH veoma naljutilo i uplašilo Bakira Izetbegovića. Ipak, umjesto bilo kakve polemike s Izetbegovićem na ravni jeftinih i uvredljivih etiketa o tome tko je dobar, a tko loš Bošnjak, tražimo da javnosti odgovori na važna pitanja. 

Prije toga treba reći da Izetbegović nije pobijedio na predsjedničkim izborima, već je pokrao gospodina Radončića. Gospodin Radončić je osvojio više od 235.000 glasova, ali mu je izbornom prevarom poništen svaki treći dobijeni glas, odnosno 75.000. Tako se dogodilo da Izetbegović, kao drugi, dobije službeno samo 180.000 glasova.

Avazova pitanja Izetbegoviću

No, to nije bitno. Bitna su suštinska pitanja:

- Zašto ne odgovorite javnosti koji su Vas razlozi naveli da u svom služenom životopisu člana Predsjedništva BiH sakrijete da ste bili u uredu svoga oca i kakva je to poruka drugim Bošnjacima i Vašim glasačima?

- Gospodine Izetbegoviću, koliko je točno mudžahedina prošlo kroz Vaš ured od 1992. pa do 1997. godine?

- Zašto godinama štitite vehabijski pokret u BiH i gdje je Vaša uloga u poznatom islamiziranju Armije RBiH, od kojeg najviše štete imaju Bošnjaci?

- Zašto istražnim organima ne otkrijete sve što znate o političkim ubojstvima u ratu i nakon njega, u što spada i likvidacija obitelji Sefera Halilovića i drugih "nepoćudnih" ratnih zapovjednika?

- Zašto krijete da je najveći građevinski kriminal počinjen dok ste Vi bili direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo?

- Zašto ne odgovorite na pitanje kako ste starici Hajriji Memišević pokrali i poništili 40-godišnje stanarsko pravo u ulici Sagrdžije 56 u Sarajevu, koja je živjela u Semizovoj kući, a dokumentacija potvrđuje da je i danas prijavljena na istoj adresi?

- Zašto ne demantirate da je Vašim potpisom srušen spomenik kulture Semizova kuća, a potom na istom mjestu, u Vašoj organizaciji, napravljena rezidencija koju je obitelj Selimović kupila višestruko ispod cijene i kako ste za 5.000.000 KM oštetili proračun?

- Zašto ne demantirate svoje veze s "Al-Shiddijem" i njegovim zastupnikom piljarom iz Zavidovića i da je "Al-Shiddi" na tenderu dobio pravo da gradi 30.000 kvadratnih metara, a onda je, kriminalom pod Vašim vodstvom, mimo novog tendera, dozvoljena gradnja 82.000 kvadratnih metara?

- Kako je moguće da se najbolja lokacija u Sarajevu, vrijedna stotinjak milijuna maraka, Vašem "Al-Shiddiju" proda za samo 2,5 milijuna KM navodnih obveza prema "Magrosu", a ni to nije do kraja izvršeno?

- Zašto ne negirate da "Al-Shiddi" u Rijadu ima kapital od samo 2,5 milijuna dolara i da je aneksima ugovora "Al-Shiddiju" omogućeno da svoje zakonom predviđene obveze prolongira na više godina kasnije, a da se ne poništi ugovor o privatizaciji? Svaki aneks je pismeni dokaz Vaše korupcije.

- Zašto ne otkrijete svoje financijske i vlasničke interese u "Al-Shiddiju" i BBI-ju te s nekim drugim investitorima s tobožnjim muslimanskim predznakom?

- Objasnite je li se to, možda, novac koji je u arapskim zemljama skupljan za Armiju RBiH  sada pranjem putem nekretnina vraća kao privatni i osobni kapital našoj državi.

- Zašto krijete da je u hotel "Bristol" Vaš Zavod za izgradnju KS prethodno uložio četiri milijuna KM za navodnu adaptaciju, a isti je onda "Al-Shiddi" kupio za samo pet milijuna KM (cijela lokacija i objekt koštaju najmanje 20 milijuna KM)?

- Zašto ne negirate da je Vaš prijatelj Amer Bukvić kao direktor BBI banke, gdje ste, kakve li slučajnosti, bili nadzorni organ u izgradnji zgrade, dao bankarske garancije tako što je založena tuđa roba, odnosno roba "Magrosa", koji je bio predmet privatizacije, što je, po zakonu, teško krivično djelo?

- Zašto niste demantirali činjenicu da ste primili suprugu vođe narko-klana ili to što Vaša supruga nosi dijamantni lanac i komplet nakita vrijedan 200.000 eura te ga čuva u bankarskim sefovima?

- Zašto uporno šutite o političkim ubojstvima AID-a i bošnjačke mafije kao što su Ugljen ili Leutar, odnosno o zločinima Ševa, ubojstvima na Kazanima i mnogo čemu sličnom što se događalo u vrijeme dok ste bili siva eminencija i najmoćniji čovjek u BiH?

- Što ne govorite o crnim stranačkim fondovima i pranju novca putem Vaše rodbine u "BH Telecomu" i drugim javnim kompanijama, odnosno kriminalu s OKI-jevom zgradom, teškima 46 milijuna KM ili milijunskim štetama po "BH Telecom" u korist Selimovićevih biltena?

- Zašto nikada niste demantirali da ste glavni pokrovitelj najveće privatizacijske krađe u BiH, i to usred agresije na državu, u kojoj je "Sarajevska pivara" poklonjena Selimovićima i da je nakon toga omogućeno privatiziranje i uništavanje još 120 uspješnih bh. kompanija i ima li i koliko Vas u ukupnom talu?

Otvaranje ovih i drugih tema za najutjecajniji list u BiH "Dnevni avaz" uvod su u istinsku demokratizaciju BiH i početak funkcioniranja pravne države, pa nas stoga uopće ne zanimaju Bakirove gadafijevsko-panične insinuacije da Radončić i "Avaz" rade nešto na štetu BiH i Bošnjaka.

Pokušaj političke podlosti i zamjena teza u tom smislu samo nas ohrabruje da i dalje budemo lideri u medijskoj i političkoj borbi protiv dvadesetogodišnje bošnjačke državne mafije, čija je nasilnost i personifikacija upravo u liku iznerviranog političara.

Umjesto što građane poziva da se ne boje "Dnevnog avaza", mi pozivamo iste da se boje onih koji s mindera upravljaju našim životima i koji su za 20 godina svoje vlasti uništili državu, Bošnjake kao ekonomski i politički faktor, BiH učinili najsiromašnijom i najkorumpiranijom državom, s najvećim brojem nezaposlenih u Europi, te doveli zemlju u poziciju da bude jedina u Europi kojoj su, upravo zbog političara u Bakirovom liku, trajno zatvorena europska vrata i onemogućen prosperitet.

Izetbegović:  Radončić unosi nered, smutnju i svađu

Podsjetimo povodom, kako se navodi, uporne kampanje koju protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na stranicama „Dnevnog avaza“ plasira vlasnik ovog lista Fahrudin Radončić, iz ureda člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića upućeno je priopćenje za javnost u kojem stoji:
 
„Nakon poraza na jesenjim izborima za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Fahrudin Radončić krenuo je sa sebi svojstvenom kampanjom potpuno neosnovanih napada i diskvalifikacija u odnosu na Bakira Izetbegovića, izabranog člana Predsjedništva BiH.

Ovaj medijski linč dobio je na intenzitetu nakon dvije, za budućnost Bosne i Hercegovine veoma važne odluke Ustavnog suda BiH, koje je svojim apelacijama inicirao Bakir Izetbegović. Ovim odlukama zaustavljen je gubitak državljanstava više od pola milijuna bh. građana i spriječena je otimačina bošnjačke i hrvatske imovine u entitetu RS.

Ništa od višekratno ponovljenih tvrdnji koje je Radončić iznio u svom stranačkom biltenu o Bakiru Izetbegoviću od tada do danas nije istina. Sve, svaka riječ je izmišljotina. Izmišljotina, motivirana patološkom ambicijom i zloćudnim planovima Fahrudina Radončića.

Negativno djelovanje Fahrudina Radončića u Bosni i Hercegovini, a posebno u odnosu na Bošnjake, dobilo je opasnu fizionomiju i intenzitet koji nas obvezuju da skrenemo pažnju javnosti na sve što ovaj čovjek čini kako bi unio nered, smutnju, svađu i nepovjerenje u naš javni prostor.

Svaki projekat iz političke i ekonomske sfere koji je trebao donijeti boljitak ljudima ove zemlje našao se na meti Radončićeve brutalne mašinerije laži.

Nitko bitan za politički i ekonomski oporavak Bosne i Hercegovine i dalji prosperitet države nije i neće ostati pošteđen.

Fahrudin Radončić je nasilnik opasnih namjera. Nasilnik nad ljudima i njihovim obiteljima, i što je najopasnije, beskrupulozni nasilnik nad istinom, stoji priopćenju iz Izetbegovićeva ureda.

Bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović poziva građane, naročito Bošnjake koji su ciljna skupina i glavna meta zlonamjernih manipulacija, da ne dopuste da njihov stav o ljudima i događajima formira Radončićevo privatno stranačko glasilo.

Izetbegović poručuje građanima BiH da se ne boje medijskog i svakog drugog nasilja Fahrudina Radončića. Nakon svega što su u proteklim desetljećima prošli, građani ove zemlje zaslužuju smiren i dostojanstven život koji neće trovati beskrupulozni tipovi kakav je Fahrudin Radončić.“

 

 

Mala bara puno KROKODILA...nestaje ratnog plijena,MMF ne da kredit  pa udario brat na brata

18.12.2011.

KO TO TAMO SVIJETLI?
Koliko je umiješanih u "poslove" pljačke Elektroprivrede HZ HB i njezinih potrošača?Koliko je umiješanih u "poslove" pljačke Elektroprivrede HZ HB i njezinih potrošača?
kravata i odjelo kriju masku na licu
Elektroprivreda BiH je dijelom natječajem, a dijelom i bez njega, osigurala sve viškove struje dati beogradskom Rudnapu Vojina Lazarevića. Paralelnim aktivnostima vlasti i regulatori prisilili su Elektroprivredu HZ HB kupiti manjak struje po znatno višim cijenama.

Jedan od sklopljenih poslova sarajevske elektroprivrede vrijedan 160 miljuna KM pripao je Rudnapu i to zaisporuku struje Elektroprivredi HZ HB. Iako su obje elektroprivrede, i sarajevska i mostrska, u vlasništvu Federacije i obje javna poduzeća, nije bilo potrebe struja iz Sarajeva do Mostara trensferirati preko beogradskog posredinika. Dvije javne tvrtke mogle su međusobno potpisati izravan ugovor.

Tim povodom Tranparency international BiH uputio je Elektroprivredi BiH zatjev da im se dostavi ugovor sklopljen s tvrtkom Vojina Lazarevića jer ugovor EP i Rudnapa o trgovini električnom energijom, treba i mora biti javan, tvrde u TI.

"Radi se o javnom poduzeću, radi se o javnim sredstvima, i javnost naprosto mora znati na koji način, u njeno ime, trguje Elektroprivreda kao javna kompanija" rekao je Srđan Blagovčanin izvršni direktor TI BiH, prenose Vijesti.ba

Nije sproveden ni test javnog interesa, kako bi se opravdala tajnost, a Transparencyju odgovor nije dostavljen u formi rješenja, te dnema mogućnosti za žalbu, Poruku iz EPBiH da ugovor traže od Rudnapa u Transparenciju smatraju smješnom.

"Mi nemamo nikakav osnov tražiti od Rudnapa te informacije obzirom kako je to privatna komapanija koja postoji na tržištu kao bilo koja druga i kao takva nije dužna da podnosi bilo kakva izvješća javnosti ove zemlja. Ali Elektroprivreda to jeste" kaže Blagovčanin.

Iz TIBiH najavljuju i moguću tužbu protiv EP zbog kršenja zakona o pristupu informacijama. "Postoji vrlo dobar razlog. A to obično znači kako su osim Zakona o slobodi pristupa informacijama kršeni i neki drgi zakoni. Općenito je to pravilo, dakle, ukoliko nadležne institucije nastoje po svaku cijenu sačuvati tajnost onda se vjerovatno radi o kršenju brojnih drugih zakona." tvrdi on.

Javna poduzeća su, tvrde u TI-u, općenito netransparentna. Sličan problem su imali s memorandumom koji je Nikšićeva Vlada zaključila s Shelom. Zbog čega ugovor nije dostavljen TI-u pitala je Elektroprivredu i TV1. Odgovora još uvijek nema.


Paralelna odluka FERK-a

Poslovni portal.ba piše kako je istovremeno s iznimno sumnjivim poslovima o prodaji struje Elektroprivrede BiH, suprotnim zaključcima parlamenta i zdravoj pameti, Regulatorno povjerenstvo za električnu energiju u FBiH - FERK, donijelo, ne uvažavajući upozorenja s javne rasprave, Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o stjecanju statusa kvalificiranog kupca produljujući prijelazno razdoblje u kojemu kvalificirani kupci imaju mogućnost izbora opskrbe na tržištu ili po reguliranim tarifama produljeen i traje do 31.05.2012. godine.

Mogućnost izbora načina opskrbe (na tržištu ili po reguliranim tarifama - od državnih poduzeća) apsurdna je po pitanju liberalizacije tržišta jer niska cijena električne energije po reguliranim tarifama ne ostavlja nikakvu svrhu nabave skuplje električne energije na tržištu. Istovremeno, stavlja u neravnopravan položaj dva javna državna elektroprivredna poduzeća - povlašteno koje prodaje višak energije na tržištu (sarajevska elektroprivreda) i oštećeno koje manjak energije za tarifne kupce kupuje na tržištu (mostarska elektroprivreda).

Drugim riječima, piše Poslovniportal.ba, višemilijunsku razliku u cijenama električne energije koju će platiti Elektroprivreda HZ HB i dobiti Elektroprivreda BiH pokupit će srbijanski biznismen. Sigurni gubitnici ovih tajnih poslova su ELektroprivreda HZ HB i njeni potrošači. Sigurni dobitnik je Vojin Lazarević. Ili možda još netko tko mu je omogućio "tajni" poslovni ugovor.

Kako je krenulo jos se trebamo da prostite nag....o nasim politicarima i "menadzerima"da nas ujase i stvar je rijesena na ovim prostorima.
17.12.2011.

GRABIMIR CACIC-COVJEK BEZ MORALA

Ivanišević ipak neće biti Davis Cup izbornik


Dugo je trajalo vijećanje Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza, ali novi izbornik Davis Cup reprezentacije nije poznat.

Bas me interesuje koga ce Grabimir Cacic dovest na mjesto izbornika

Odbijena je kandidatura Gorana Ivaniševića jer HTS-u nisu odgovarali njegovi uvjeti.

Savez je nakon sjednice izdao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog teniskog saveza glede imenovanja izbornika Davis Cup reprezentacije zaključeno je da je gospodin Goran Ivanišević u svojoj ponudi za vođenje Davis Cup reprezentacije i drugih aktivnosti tražio naknadu od 100.000 eura godišnje. Hrvatski teniski savez je istaknuo da, cijeneći ugled, autoritet i stručnost Gorana Ivaniševića, nažalost nije u mogućnosti prihvatiti ponudu.

Za susret prvog kola svjetske skupine na gostovanju protiv Japana od 10. do 12. veljače 2012. Hrvatski teniski savez je sa zahvalnošću prihvatio ponudu Gorana Ivaniševića da na volonterskoj osnovi vodi Davis Cup reprezentaciju. Hrvatski teniski savez će do 1. travnja 2012. godine donijeti odluku o izborniku Davis Cup reprezentacije.

 Grabimir Cacic... covjeka bez trunke morala i karaktera
17.12.2011.

HRVATSKU SINE VOLI


Najbolji posao ikad - za 4 dana zaradio milijun kuna

Najbolji posao ikad - za 4 dana zaradio milijun kuna

Zahvaljujući nevjerojatnom menadžerskom ugovoru koji predviđa zanimljive penale ako ga se prekrši, jedan će Hrvat, inače bivši zastupnik HDZ-a, dobiti otpremninu od milijun kuna iako je posao obavljao samo četiri dana.

"U slučaju da Ravnatelj Ustanove u roku od 30 dana ne prihvati ponuđeni Ugovor o radu isti ima pravo na otpremninu u iznosu od 24 mjesečne plaće (39 tisuća kuna brutto iznosa) te će mu prestati radni odnos istekom otkaznog roka od tri mjeseca)", piše u ugovoru kojeg su potpisali sad već bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu Nediljko Matić i Mirko Smoljić, savjetnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa.

Naime, Nediljko Matić je u srpnju ove godine potpisao Ugovor o radu prema kojem ima pravo na otpremninu ako ga se smijeni prije isteka mandata. Imenovan je 16. srpnja, a smijenjen 20. srpnja, piše Jutarnji list.

Savjetnik ministra Smoljić potpisao je taj 'menadžerski ugovor' kao predsjednik Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta nakon što je Vlada s te funkcije jedva smijenila bivšeg ravnatelja
Zorana Vlašića, koji je također imao svojevrsni 'menadžerski ugovor' i koji je nakon smjene nasilno pokušavao ući u zgradu.

Da je Matić dulje ostao ravnatelj, ugovor bi mu osigurao i druge povlastice: plaću od 20-ak tisuća kuna vezanu uz srednji tečaj eura, pravo na godišnji novčani bonus, slobodnu svaku subotu i nedjelju, plaćeno osiguranje od nezgode, pravo na službeni auto, pokrivene troškove službenih putovanja, pravo na korporacijsku karticu, mobitel…


Inače, dva su se ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta (Vlašić i Matić) u posljednjih godinu dana pokušavala uz pomoć zaštitara izboriti za svoju funckiju. Ni bivši ravnatelj Vlašić nije mirno prihvatio svoju smjenu, kao ni novi Matić. Protiv Vlašića je v.d. ravnateljica
Ružica Kovačević podnijela kaznenu prijavu, a učinila je to nedavno i protiv Nediljka Matića. Unatoč smjeni Matić je 4. kolovoza, sa zaštitarima tvrtke Bilić-Erić, ušao u prostore Pučkog učilišta tvrdeći da je ravnatelj, a v.d. ravnateljica taj je čin prijavila policiji.

"Oduzeo je ključeve ulaza portiru, preuzeo portu i nasilno mijenjajući bravu ušao u tajništvo i sobu ravnateljice", piše u prijavi policiji. Zaštitarska tvrtka Bilić-Erić ispostavila je pak Pučkom otvorenom učilištu račun od 60.437 kuna za svoje usluge koje stoje 1328 kuna po satu!

Lijepa nasa domovino,oj junacino sine mili
17.12.2011.

ROĐENI PRIMITIVAC

Bez komentara17.12.2011.

HRVATSKA ILI DIVLJI ZAPAD


Divlji zapad im nije do koljenaKerum: Ma, jedi govna, smrdljivi majmune!

Ugovor s bankom sklopljen je mjesec i pol nakon što je zamjenica županijskog državnog odvjetnika, Lendi Pezzi, utvrdila početkom veljače da od oko 5400 četvornih metara, koliko ima Fanina 'Latebra' na Marjanu, 1316 m2 spada pod pomorsko dobro.

Iako se dijelom nalaze na pomorskom dobru, parcele Fani Horvat na Prvoj vodi stavljene su pod zalog, a istim kreditom od 2 milijuna eura podignutom u Erste & Steiermärkische banci opterećene su i parcele Željka Keruma u Rogoznici, piše Slobodna Dalmacija.

Ugovor s bankom sklopljen je mjesec i pol nakon što je zamjenica županijskog državnog odvjetnika, Lendi Pezzi, utvrdila početkom veljače da od oko 5400 četvornih metara, koliko ima Fanina 'Latebra' na Marjanu, 1316 m2 spada pod pomorsko dobro. Pezzi je tada u medijima Latebrin kupoprodajni ugovor proglasila ništavnim na skoro trećini njegove površine.

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama u članku 12. kaže kako 'Nekretnine na pomorskom dobru ne mogu biti predmetom ovrhe, hipoteke, zakupa, najma i ostalih pravnih poslova koji proizlaze iz vlasništva.'

Ugovor su potpisali: Željko Kerum, Saša Horvat, kao direktor 'Latebre', ali i Kerumov nećak Igor Sapunar, u ime tvrtke 'Rapsodija' d.o.o, te Nevenka Bečić u ime 'Keruma' d.o.o.. Sve je ovjereno kod javnog bilježnika Ilije Šarića.

Nekretnine “Latebre” na Marjanu procijenjene su na 1.042.650 eura, a oko 4500 četvornih metara Željka Keruma u Rogoznici, gdje bi trebao graditi trgovački centar, na 848.581 eura. Po tom ugovoru 'Latebra' i Željko Kerum založili su nekretnine, ali dužnici su tvrtke 'Rapsodija' i 'Kerum' d.o.o.

Na raspitivanje novinara Slobodne Dalmacije o kakvom se točno ugovoru radi, Željko Kerum je oštro dogovorio: - Ma, jedi govna, smrdljivi majmune! Šta te briga za moje kredite koje dižem na svoje firme?! P... ti materina!! – rekao je Kerum i poklopio.Pa se pitamo...da li je Republika Hrvatska ili Privatna Hrvatska?.Privatna znaci po regijama.Svaka regija ima svog lokalnog serifa i radi kako njemu i njegovim pomocnicima se svidi.Npr,Caciceva Hrvatska,Kerumova Hrvatska,Jakovcic-Kajin-ova Hrvatska,Sanaderova Hrvatska,Seksova Hrvatska,KAramarkova Hrvatska policija itd, itd.
ps.sorry za one koje nisam nabrojao ili su preskoceni
17.12.2011.

SENOA - BUSIC DVA VIZIONARA
Najutjecajniji je i najplodniji hrvatski pisac 19. stoljeća, i istinski tvorac moderne hrvatske književnosti.
August Šenoa - Sutra


Fragment iz dnevnika Augusta Šenoe:

Staro ljeto, 31. 12. 1880.

"Svršeni su računi ove godine. Bila je Boga mi crna po nas Hrvate. Dobrote nedoživismo nikakove, zla i premnogo. Kiša i tuča, poplava poharala zemlju... 9. studenoga osinu nas strahoviti potres te uništi u našem liepom Zagrebu mnogo liepih nada. Ne samo ljudi, ne samo Madjari i Austrijanci, i narav se proti nama urotila, sve zlo je navalilo na nas biedne Hrvate. Hoće li bolje biti? Mora jedan put, ta gore nemože biti nego što je sada. Da se ta crna godina i ljuto završi, padala je danas u Zagrebu tuča. Vrieme je toplo, vlažno kao u proljeće, sniegu ni traga. Mi stojimo moralno i materijalno u blatu. Hoće li Bog tome biednome narodu ikada pomoći? - upitah se često za ovih zadnjih dana godine. Čovjek gotovo da sdvoji, toliko se pojavila kod nas kukavica, toliko ništarija i propalica, toliko ima lopovštine, da te groza hvata. Poštenje, dosljednost, karakter dan danas su kod nas gotovo suvišni pojavi."


Pok.Bruno Busic

http://eminencija.files.wordpress.com/2011/11/bruno-busic2.jpg“… Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi podjednako …

… No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?”

17.12.2011.

GOSPODIN I KRIMINALAC
Čović se u Zagrebu sastao s Josipovićem

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović susreo se s Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ BiH –a i supresjedateljem Narodne parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Razgovarali su o odnosima Hrvatske i BiH nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju te o političkoj i gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj i BiH.

Tema razgovora bila je i dinamika razgovora za uspostavu Vijeća ministara BiH. Čović je iznio prijedloge HDZ-a BiH i HDZ 1990. koji su bili ponuđeni ostalim političkim strankama s kojima se vode pregovori, od sastava Vijeća ministara do raspodjele funkcija u državnim agencijama.

Predsjednik Josipović iznio je očekivanja da proces uspostave najviših organa izvršne vlasti u BiH bude što skorije uspješno dovršen, kako bi vlade dviju država mogle početi raditi na pitanjima od interesa za dvije države.

Jačanje partnerstva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine jedan je od prioriteta hrvatske vanjske politike, koji dodatno dobiva na značenju činjenicom skorog ulaska Hrvatske u punopravno članstvo u EU.
 
Potrebno je pripremiti se za te nove okolnosti, a Hrvatska će i tehnički i politički napraviti sve da Bosni i Hercegovini, kao i ostalim zemljama u regiji, pomogne na europskom putu.

Hrvatska podržava stabilnost i europski put BiH i napore državnih institucija i političkih stranaka u BiH za punim provođenjem Daytonskog ugovora i ostvarenja ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda i svih građana Bosne i Hercegovine, kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

Susretom i navodnim prijateljskim pozivom (ili prijemom)jednog najveceg politickog kriminalca na ovim prostorima i sire,covjeka koji je hrvatski narod u BiH sa svojim HDZ-om uvio u crno i doveo na prosjacki stap ...

Pa se postavlja pitanje ..koliko je Josipovic kao predsjednik RH vjerodostojan u svojim izjavama da se bori protiv mita,kriminala i korupcije .
17.12.2011.

VIJESTI IZ NASEG STUDIJA
Za svakog ponesto....

16.12.2011.

GRABIMIR CACIC
Koalicija zapanjena: Čačić se predomislio, na Hreljino mjesto stavlja svog čovjeka

  • Radimir Čačić, Zoran Milanović, Silvano Hrelja

    Davor Pongracic / CROPIX


Umjesto Hrelje, HNS je htio Jozu Radoša, no on odlazi u Europski parlament

Sedmi saziv Sabora dobit ćemo 22. prosinca, za kada je predsjednik Ivo Josipović sazvao Konstituirajuću sjednicu parlamenta, a dan kasnije i novu Vladu na čelu s premijerom Zoranom Milanovićem .

Jučer su se u Saboru vodili posljednji dogovori o tome tko će preuzeti koju dužnost na drugoj strani Markova trga. A to, kako smo doznali, ne prolazi bez problema među partnerima Kukuriku koalicije i to zbog mjesta potpredsjednika Sabora.

Na čelu Sabora će, kao što je već neslužbeno potvrđeno, biti SDP-ovac Boris Šprem. A na tri potpredsjednička mjesta koja pripadaju vladajućima sjedit će dva SDP-ovca, Josip Leko i najvjerojatnije Nenad Stazić, te HNS-ovac Milorad Batinić.

Sinergijski efekt

Bez mjesta potpredsjednika Sabora tako je ostao šef HSU-a Silvano Hrelja što je, navodno, dovelo do ozbiljnih nesuglasica između narodnjaka i umirovljenika.

Već je, kako doznajemo, sve bilo dogovoreno i Hrelja se spremao na to da preuzme drugu najvišu funkciju u parlamentu, ali je onda iz HNS-a krajem prošlog tjedna stigao zahtjev da Hrelja mjesto prepusti HNS-ovcu Jozi Radošu, na što je ovaj i pristao. No jučer se pročulo da je HNS mjesto potpredsjednika Sabora namijenio potpuno nepoznatom načelniku Ivanca Miloradu Batiniću te da Jozo Radoš odlazi u Europski parlament.

U koaliciji su konsternirani takvim razvojem situacije, a u HSU-u je najteže. Iako imaju tri zastupnika kao i IDS, nemaju ministra u Vladi, a sada su izgubili i potpredsjedničko mjesto u Saboru.

Ocjenjuje se da je sinergijski efekt Kukuriku koalicije HSU-u donio dva mandata, ali spominje se i da je sinergijski efekt HNS-a i HSU-a narodnjacima donio barem dva mandata, pa se može ocijeniti da je HSU u velikoj koaliciji izvukao najkraći kraj.

Prva sjednica Sabora bit će 22. prosinca, nove Vlade 3. siječnja, a referendum 22. siječnja.

Sa Grabimirom Cacicem na pocetku mandata koalicija upala u probleme.Koliko je Grabimir posten svjedoci njegovo dosadasnje bahato ponasanje i kriminal.Nakon prometne nesrece u Mađarskoj casna,savjesna i postena osoba bi se povukla iz politike.
Bahatost i bezobrazluk Grabimira ce  osjetit  građani RH u narednom mandatu kukuriku koalicije.
16.12.2011.

IZBORI - OSVRT

I tako su glasali Hrvati u dijaspori..drago nam je sto su svoj glas dali svojoj ljubimici Jaci

16.12.2011.

JACA I JANJETINA

WAUU....DOBRO DO BOLA

15.12.2011.

COVIC MAJORIZIRAN
DOKUMENTI
 
Čovića optužuju na osnovu falsifikata
Autor/izvor: SEEbiz / Nezavisne novine
Datum objave: 20.07.2011. - 08:14:22
SARAJEVO - Ključni dokaz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo u optužnici protiv Dragana Čovića, koja je nedavno podignuta, je dopis koji je Federalno ministarstvo finansija 23. juna 2000. godine uputilo direktoru Carinske uprave FBiH, a u kojem se navodi da se na mašinski iskorišteno pileće i pureće meso i kožice, namijenjene za proizvodnju, ne plaća posebna taksa.
Dopis, koji je u posjedu "Nezavisnih", navodno je potpisao Čović, tadašnji ministar finansija, ali Sud BiH je već ranije u presudi za isti slučaj naveo da je taj upravni akt, potpisan faksimilom potpisa Dragana Čovića, u stvari falsifikat.

"Istraga prilikom procesa u Sudu BiH pokazala je da je ovaj dokument kreiran u kompjuteru Želimira Repca, bivšeg direktora Carinske uprave FBiH, a zaveden u protokolu Ministarstva finansija FBiH. To dokazuje da se radi o falsifikatu. Rebac se, kako se sumnja, zbog ovog slučaja pod ogromnim pritiscima u oktobru 2006. godine odlučio na samoubistvo skokom sa mostarskog Lučkog mosta u Neretvu", kaže izvor "Nezavisnih".

U obrazloženju presude Suda BiH navedeno je da je Čović kriv zato što taj dokument nije stavio van snage, iako je to tražio Fuad Kasumović, tadašnji zamjenik direktora Carinske uprave FBiH, čime je oštetio budžet FBiH za 1,9 miliona KM, a i Mesnoj idustriji "Lijanovići" omogućio da izbjegne plaćanje posebne takse. Čović je za ovaj slučaj prvo pred Sudom BiH osuđen na pet godina, da bi kasnije tu presudu poništilo Apelaciono odjeljenje.

Predmet je iz Tužilaštva BiH poslije prebačen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, a nedugo zatim Kantonalno tužilaštvo predmet je vratilo državnom tužilaštvu pod izgovorom da nije bilo poznato čija je nadležnost.

Nakon što je utvrđeno da je ovaj slučaj u nadležnosti Kantonalnog tužilaštva, vraćen mu je u julu 2009. godine. U međuvremenu dva tužilaštva su se "prepucavala" i zbog nestanka važnih dokumenata iz cijelog predmeta. Sumnja se da je nestalo dosta originalnih dokumenata koji Čovića oslobađaju optužbi.

"Smatram da je ta optužnica neosnovana i neutemeljena i smatram da se radi o presuđenoj stvari. Ne isključujem mogućnost da se radi o političkim pritiscima", kazao je Zdravko Rajić, advokat optuženog Dragana Čovića.
Ovo je osoba koja je nanijela Hrvatima najvise zla u BiH.Narednih dana objavit ce mo dokumet iz kojeg je vidljivo da je bio generalni direktor sa neogranicenom odgovornoscu "SOKO"Mostar kojeg je sa "JARANIMA"opljackao 
15.12.2011.

SANADER PROPJEVAO
Nik Titanik
 Sanader....PRIJATELJI STARI GDJE STE......    Barba....Zasto su ti kose pobjelele druze....
15.12.2011.

SEKS NA PRIPREMAMANik Titanik
Hej Seki, Seki  tako ti... ili dajte vina hocu lom
15.12.2011.

HDZ BiH TERORIZIRA NARODPotpuni bankrot Federacije?

Ministarstvo financija Federacije BiH upozorilo je da će iznos sredstava za otplatu vanjskog duga u sljedećim godinama premašiti zakonski limit, ukoliko prihodi FBiH ostanu na sadašnjoj razini. Prema podacima ovog ministarstva, 30. lipnja 2011. godine ukupan dug FBiH iznosio je 5,3 milijardi KM, od čega je vanjski dug 3,87 milijardi KM.

Za otplatu kredita koji dospijevaju u ovoj godini iz proračuna FBiH bit će isplaćeno 290 milijuna KM, što je u okviru zakonskog limita, a na kraju iduće godine dug proračuna FBiH iznosit će oko 579 milijuna.

S obzirom na rokove povučenih sredstava od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), već 2013. godine servisiranje duga moglo bi premašiti zakonski limit, ističu u Ministarstvu financija FBiH. Stoga federalne vlasti moraju početi razmišljati o mjerama opreza prilikom odluka o novim kreditima koji utječu na strukturu vanjskog duga čija se otplata vrši iz proračuna FBiH. Mora se planirati veća štednja ili je financijski krah neizbježan.

Prema tvrdnjama ekonomskih stručnjaka, novo zaduživanje bi trebalo zasnivati na koncesijskim uvjetima novih kredita, financiranju prioritetnih investicija, prenošenju zaduženja na nove korisnike pod uvjetom da vraćaju kredite iz vlastitih prihoda.

No, da je financijska kriza u FBiH sve teža, moglo se zaključiti nedavno iz poruke MMF-a kako je došlo vrijeme za prodaju telekom-operatera u FBiH i elektroprivreda.

Kako se dio vanjskog duga FBiH supsidijarno prenosi na krajnje korisnike, bez tog dijela on iznosi 2.740.260.000 KM. Međutim, problem je što županije, općine te javna poduzeća kasne s otplatom. Uz to Europska unija vrši stalne pritiske za racionalizacijom administracije u FBiH, koja predstavlja ogroman teret njezina proračuna, piše današnji Večernji list.

Prema službenim podacima, ukupan broj zaposlenih u javnom sektoru (državna uprava i obrana; obvezno socijalno osiguranje) u Federaciji BiH je 47.000. To je skoro 10.000 više od prosječnog broja radnika u obrazovanju (38.261 zaposlenik), a 17.000 više nego u zdravstvenom sektoru (zdravstveni sektor i socijalni rad 30.000).

Ekonomsko blagostanje ne donosi velik broj zaposlenika u administraciji, nego jačanje gospodarstva u kojoj mnogi građani mogu naći zaposlenje. Upravo je to ključni problem, jer su u posljednje dvije godine investicije u FBiH gotovo minimalne. Stoga su proračuni postali izuzetno preopterećeni i Federacija BiH već plaća cijenu nekontroliranog zapošljavanja u administraciji.

Oko 45 posto BDP-a troši se na javnu potrošnju. Udio javne potrošnje u BDP-u u Europskoj uniji je 35.8 posto, a u zemljama regije, primjerice u Hrvatskoj, iznosi 49 posto, u Srbiji 44 posto itd.

Promatrajući Federaciju BiH kroz statistiku, podaci jasno govore da se preko 60 posto proračuna troši na plaće i druga primanja, što je skoro dva puta više nego u zemljama EU-a, gdje je taj postotak od 35 do 45 posto.

Naime, izvršna vlast sa svojim upravama troši čak 65 posto plaća državne uprave, odnosno oko 50 posto proračuna.

U većini županija Federacije BiH preko 50 posto proračuna ide na plaće i naknade radnika državne uprave. U općinskim administracijama oko 75 posto proračuna ide na plaće i naknade zaposlenih u državnoj upravi. O tome zorno svjedoče podaci prema kojima su ukupno naplaćeni javni prihodi svih razina vlasti u BiH, financiranjem u 2010. godini, iznosili – 11,114 milijardi KM, od toga su: zajedničke institucije BiH - 0,906 milijardi KM, Federacija BiH - 6,622 milijardi KM od toga: proračun FBiH - 1,542 milijardi KM s financiranjem 322,7 milijuna KM.

Ovo je dokaz koliko su nacionalne stranke HDZ i SDA u BiH ucinili za svoj narod.

Od 05.12. ove godine duznosnike  HDZ-a BiH je uhvatila panika i poceli su vrsiti raznorazne pritiske i teroriziranje  neistomisljenika,jer su shvatili da ce izgubit lokalbe izbore kao i bratska im po kriminalu stranka u RH

14.12.2011.

MARKOVIC,MAMIC,SREBRIC-TROJAC ZA REMETINAC

Jovanović u NAPADU: Mamiću, BAHATI licemjeru i kukavico, vrijeme je da NESTANEŠ iz sporta!


SDP-ovac Željko Jovanović, predsjednik Antikorupcijskog nacionalnog vijeća te vjerojatni novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, za Slobodnu Dalmaciju je komentirao posljednja zbivanja na sportskoj sceni: uhićenja korumpiranih sudaca koje je raskrinkao predsjednik Uprave Hajduka Hrvoje Maleš, žalopojke nogometaša zbog izrabljivačkih ugovora koje potpisuju sa svojim menadžerima, prepucavanja u HNS-u...

- HNS je velika močvara neodgovornog ponašanja u kojoj, slikovito rečeno, ima mnoštvo komaraca koji lete, sišu krv i šire malariju. Problem malarije i sisanja krvi iz hrvatskog sporta ne može se riješiti tjeranjem jednog komarca. Treba isušiti cijelu močvaru!

Vi će te to isušiti?

- Nova Vlada.

Dakle, poruka je Vlatku Markoviću da napusti brod...

- Postoji kaznena, a potom i moralna - društvena odgovornost. Da u gospodinu Markoviću postoji i trunka moralne odgovornosti, svijesti o tome što se događa, a čemu je i sam kumovao na ovaj ili onaj način, otišao bi sam, a ovako...

... a ovako će ga potjerati nova Vlada...

- Ako i nije sudjelovao u tim kriminalnim poslovima, morao bi otići jer ne može reći da nije ništa znao, a ako je znao i nije nikoga prokazao, onda je jednako kriv. Ako se pak bude izvlačio da on nema pojma ni o čemu, onda bi morao otići jer nije dorastao toj poziciji, niti je bio dovoljno sposoban.

Dopredsjednik “Dinama” Zdravko Mamić kaže da ne bi postupio kao predsjednik Uprave “Hajduka” Hrvoje Maleš i u dogovoru s USKOK-om u zamku hvatao korumpirane suce ni “da mu žarač guraju u stražnjicu”.

- Zdravko Mamić je s Vlatkom Markovićem dio te močvare koju treba osušiti... A što se tiče gospodina Maleša, njemu na tom hrabrom činu čestitke.

Pošteno je onda upitati je li Mamić kukavica, ako već radije želi žarač u guzicu od suradnje s USKOK-om, a hrabrom Malešu, omalovažavajući njegov čin, poručuje da se zna kako junaci završavaju?

- To upućuje da je kukavica. On je, kad gledamo što je i kako radio proteklih godina, jedan bahati licemjer i kukavica koji misli samo na sebe. Na žalost nije jedini takav u vrhu i ostalih sportskih saveza u Hrvatskoj. Njemu i takvima nije mjesto u hrvatskom sportu.

Prilično ste oštri?

- Zašto ne bih bio, stanje se konačno mora srediti. Nogomet i svi sportovi su bitni za društvo, mlade, to treba biti pravi sport koji sa sobom nosi pošteno natjecanje, zdravlje i niz drugih beneficija. Mislim da za gospodina Mamića u takvoj, našoj viziji sporta nema mjesta. Još kad se sjetimo kakve je poruke slao kroz medije...


Remetinacki nogometni klub osnivaju gore navedena gospoda
14.12.2011.

CACIC-ROĐENI BALKANAC I IDIOTRadimira Čačića iznervirala pitanja novinarke pa je održao nervoznu lekciju o novinarstvu POGLEDAJTE VIDEO

Kakvo je to ponašanje, kako se možemo tako ponašati, ljutito se upitao budući potpredsjednik Vlade

ZAGREB - Kakvo je to ponašanje, kako se možemo tako ponašati?! Meni je drago da ja imam priliku pojasniti, ali samo govorim... to je strašno, stvarno žalosno. Vi to znate, ja to znam, svi mi to znamo. Ja nemam ništa s time. Moja slika je na naslovnici, i to je argument? - nervozno je zaključio predsjednik HNS-a i budući potpredsjednik Vlade Radimir Čačić obraćanje novinarima nakon što ga je novinarka RTL-a zatražila komentar o navodnom rizičnom kreditu koji je Croatia osiguranje dala tvrtki Coning u vlasništvu njegove supruge .

No prije toga, Čačić je istaknuo kako razumije želju 'naših medija da u prašinu bace cijelu politiku i taj napad koji se čini već godinama'.

- Ja ga pratim, imam iskustva s time i još uvijek sam tu - istaknuo je.

Međutim, prije 'pucanja' i odgovora na pitanje Čačić je nervozno ispravio novinarku:

- Prvo, postavili ste pitanje budućem potpredsjedniku Vlade, a to je krivo. Postavite pitanje prvom potpredsjedniku Vlade! Samo da znamo što hoćemo učiniti. Dakle, postavljate pitanje predsjedniku strateškog partnera u Vladi i treće najveće stranke u ovoj zemlji.

Potom je nastavio s govorom navevši kako građani razumiju i prepoznaju 'što je što', aludirajući na te medijske napade, te je podsjetio kako je on na čelu treće izborne jedince koja je ostvarila 'apsolutno najbolji rezultat s tri stranke' i da to pokazuje da građani znaju što je što.

- Ovo što se sad radi smatram opasnim i štetnim. Uloga nas u budućoj Vladi je da damo rezultate, da potvrdimo da smo kompetentna i poštena Vlada, a mislim da je uloga medija da to korektno i objektivno prate, a ne da u prljavštinu i kal bacaju ljude, vežući ih na politička imena - rekao je Čačić.

Tada ga je ista novinarka RTL-a prekinula i ponovo zatražila konkretan odgovor, no Čačić je nastavio:

- Ja sam zaista osnovao tvrtku, do prije nekakvih 17 godina sam je i vodio. Vlasnički sam prenio prije 12 godina svoje udjele i sve je to općepoznato. I ta tvrtka je kao što ste vidjeli i ja zajedno s vama podigla kredit, ni prvi ni zadnji, nadam se, najnormalnije, po svim regulama koji je osiguran bankovnom garancijom i hipotekom koja je 25 puta veća od te garancije. Daj bože, kad bi svi u ovoj zemlji na taj način poslovali! - ispričao je Čačić.

Osvrnuo se na još jedan detalj u novinama koji navodi da je proljetos ili ljetos u računovodstvu Croatia osiguranja zaposlena supruga jednog HNS-ovca.

- Piše u tim istim novinama, što je vjerojatno strašno! Ja mislim da bi odmah trebalo eutanazirati sve HNS-ovce, njihove supruge i djecu! I ne daj bože da se itko od njih više ikada zaposli jer to je skandal - zaključio je Čačić.

Ako padne vlada Zorana Milanovica..padnut ce zbog idiota Cacica...Ubojici i kriminalcu  bahatost HDZ-ovih majmuna je smetala,a on veci idiot od njih sviju..

14.12.2011.

UDB-ini PRODAVACI MAGLEHRVATSKI CENTAR ZA ISTRAŽIVANJE ZLOČINA KOMUNIZMA
Franjo Tuđman na tron Hrvatske demokratske zajednice popeo se UROTOM udbaša...
 Kako bi KOS JNA mogao ostvariti svoje interese (eventualno očuvanje Jugoslavije, i preslagivanje unutarnjih granica SFRJ), za prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) nije 1989. izabran bivši komunist i disident Marko Veselica, nego bivši komunist i formalni disident Franjo Tuđman, za što se pobrinuo šef hrvatske Udbe Josip Manolić.
Novinar Josip Šentija, prvi ravnatelj Hrvatske izvještajne novinske agencije i savjetnik predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, posvjedočio je u svojim memoarima, objavljeni u knjizi „Ako Hrvatske bude“, da je Franjo Tuđman prijevarom došao na čelo Hrvatske demokratske zajednice.
Prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice trebao je 1989. godine biti izabran na skupštini Hrvatske demokratske zajednice u hotelu «Panorama» na Trgu športova, blizu gradske sportske dvorane, u Zagrebu.
Tuđmanovi suradnici, koji su bili bliski s tajnom službom, ishodili su od tadašnjeg republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove Socijalističke Republike Hrvatske zabranu održavanja skupštine Hrvatske demokratske zajednice.
Pod lažnim izgovorom da se HDZ nalazi pod represijom komunističkog režima, krug oko Tuđmana održao je 17. lipnja 1989. u prostorijama lokalnog nogometnog kluba «NK Borac» na Staglišću/Jarunu u Zagrebu tajnu skupštinu Hrvatske demokratske zajednice na koju nisu bile pozvane sve one osobe koje su trebale sudjelovati na predviđenoj skupštini Hrvatske demokratske zajednice u hotelu „Panorama“.
Među osobama koje su trebale sudjelovati na osnivačkoj skupštini bili su neki Tuđmanovi protukandidati za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice, među njima karizmatični i dugogodišnji politički zatvorenik dr. Marko Veselica.
Mali i konspirativni krug oko Tuđmana izabrao je, na tajnoj sjednici, za prvog predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Franju Tuđmana koji je na taj nedemokratski način izabran za predsjednika jedne političke stranke, kao što je poslije vladao nedemokratski kao predsjednik Republike Hrvatske.
U noći sa 1. na 2. ožujka 2008. je nekadašnji bliski suradnik Franje Tuđmana iz Manolićeva kruga, Slavko Degoricija, gostujući u televizijskoj emisiji „Noćna mora“ posvjedočio pred urednikom i voditeljem emisije, Željkom Malnarom, o načinu (metodi) dolaska Franje Tuđmana na tron Hrvatske demokratske zajednice.
Degoricija je izjavio kako je postojala procjena Tuđmanovih suradnika o tome da bi na javnoj skupštini Hrvatske demokratske zajednice za njenog prvoga predsjednika mogao od strane delegata Hrvatske demokratske zajednice biti izabran karizmatični dr. Marko Veselica.
 Zbog toga je Josip Manolić sa svojim jakim vezama u tajnoj službi isposlovao u tadašnjem Sekretarijatu unutarnjih poslova Socijalističke Republike Hrvatske, u Zagrebu, zabranu održavanja izborne skupštine Hrvatske demokratske zajednice u hotelu „Panorama“ u Zagrebu.
U hrvatskoj javnosti je ispalo kao da su zločesti komunisti zabranili pokušaj ustroja jedne nekomunističke stranke, alternative Savez komunista Hrvatske, a u stvarnosti je to bio unaprijed isplanirani udbaški trik zavaravanja javnosti.
Tako je Franjo Tuđman urotom došao na čelo Hrvatske demokratske zajednice i svojevrsnim automatizmom i na čelo Socijalističke Republike Hrvatske, s obzirom da je nakon 45 godina komunizma bilo jasno da će na prvim višestranačkim izborima pobijediti ona politička stranka koja će hrvatskoj javnosti biti predstavljena kao antikomunistička hrvatska rodoljubna opcija, a to je u percepciji javnosti i većine biračkoga tijela bila Hrvatska demokratska zajednica, ta po svemu, a na osnovi povijesnih činjenica, sudeći urotnička (zavjerenička) organizacija koju su vodili partizanski prvoborci među kojima je bilo i ratnih zločinaca i oficira totalitarne jugokomunističke tajne policije i tajne službe, bivši komunisti i disidenti komunizma, nekadašnji staljinisti i aktualni titoisti, ljudi s jakim vezama u udbaškom podzemlju i u jugoslavenskoj tajnoj službi u Zagrebu i Beogradu.
Urota Franje Tuđmana je započela kada je kao disident komunizma i nekadašnji politički zatvorenik od jugokomunističkog režima u Zagrebu dobio uslugom visokopozicioniranog aparatčika u vladajućoj komunističkoj partiji, inače postolara, Mike Špiljka, jugoslavenski „pasoš“ kao bi mogao otputovati na Zapad i među hrvatskom emigracijom vrbovati pristaše i sakupljati novčanu pomoć za svoju predizbornu kampanju.
U vrijeme kada nitko od hrvatskih disidenata i političkih zatvorenika nije mogao od boljševičkog režima dobiti putnu ispravu za legalni odlazak u inozemstvo (političkim osuđenicima je uvijek bila oduzeta i putna isprava),
Franjo Tuđman je bio taj kojemu je vraćena putna isprava.
Na čelu Tuđmanove urote stajali su visoki udbaški oficiri koji su se po uzoru na srpske zavjereničke oficire iz terorističke organizacije „Crne ruke“ popeli na vlast metodom urote protiv hrvatskog naroda, i koji su se na vlasti održavali veliim lažima, ucjenama, objedama nad političkim protivnicima i neistomišljenicima, izbornim prijavarama, političkim atentatima i ubojstvima ili likvidacijama oporbenih političara, tajnim dogovorima za vrijeme rata o podjeli Bosne i Herecegovine s velikosrpskim agresorom na Hrvatsku, te pronevjerom najvećeg dijela od oko dvije milijarde američkih dolara odnosno novca hrvatskih iseljenika koji je bio namijenjen isključivo za nabavu oružja u svrhu obrane Hrvatske protiv agresije JNA i srpskih pobunjenika u uvjetima međunarodnoga embarga, te su urotnici pronevjereni novac u mafijaškom stilu „oprali“ u inozemnim bankama i vratili ga u Hrvatsku gdje su kroz pljačkašku zakonitu privatizaciju pokupovali najvrijednije dijelove hrvatskog narodnog gospodarstva tako da su nekadašnji komunisti postali ratni profiteri odnosno preko noći su titoistički licemjeri, prevaranti, lopovi i zločinci postali krupni kapitalisti koji su kontrolirali medije, korumpiranu kriptokomunističku opoziciju i političare iz vladajuće stranke HDZ koje su često ucjenjivali na osnovi njihovih dosijea doušnika nekadašnjih jugoslavenskih komunističkih tajnih službi i političke policije, zatim, kontrolirali su gospodarstvo (koje je poslije prodano, nekada i u bescjenje, stranim kapitalistima i vlasnicima krupnog kapitala iz kruga zapadnog liberalnog ustroja ili „establishmenta“), uništili višestranački sustav i hrvatsku pravnu državu, širili teško totalitarno naslijeđe titoizma i kult ličnosti Josipa Broza Tita, odgovoran za genocid nad hrvatskim narodom 1945. godine.
U vrijeme tranzicije iz komunizma u demokraciju bivši su komunisti na čelu s Franjom Tuđmanom i njegovim saveznicima u kriptokomunističkoj opoziciji okupljeni oko komunističkog ideologa Ivice Račana proživjeli tranziciju bez da ih je hrvatsko pravosuđe kaznilo zbog kršenja ljudskih prava u bivšoj Titovoj Jugoslaviji jer su živjeli pod zaštitom urotnika koji su se rotacijom smjenjivali na vlasti, prvo HDZ, zatim SDP i opet HDZ, i tako u krug.
Bivši komunisti u stvarnosti nisu nakon sloma komunizma ni jednoga trenutka pali s vlasti i temeljito su hrvatsku političku scenu kroz izborne namještaljke i državni teror nad nekomunističkim demokratskim političarima i njihovim strankama očistili od oporbe i legalne i legitimne konzervativne i demokratske pravaške desnice, tako da je jedini čimbenik u Hrvatskoj ostala ljevica ili preciznije rečeno ekstremna titoistička ili staljinistička ljevica koja je urotom protiv hrvatskog naroda i došla na puškama i bajunetama na vlast u Hrvatskoj 1945. godine koju je prigrabila i više nije ispuštala iz zločinačke ruke.
Kako bi stvorila privid demokracije i političkog stranačkog natjecanja, vladajuća staljinistička ljevica, obučena u hrvatsko ruho kao vuk pred Crvenkapicom, stvorila je umjetnu ekstremnu desnicu kako bi sebe postavila u politički centar.
Na tako zvanom desnom i lijevom centru hrvatske politike stajala je u stvarnosti ekstremna titoistička ljevica pod čijom su zaštitom živjeli i uživali privilegije nekadašnji partizanski prvoborci i ratni zločinci, bivši komunisti i ratni profiteri, kradljivci i lopovi, lažljivci koji su se u javosti predstavljali kao pobornici demokracije i ljudskih prava iako su potkopovali demokraciju, ljudska prava i slobodu medija dok su se istovremeno predstavljali kao liberalni proeuropski orijentirani političari koji su, međutim, svakim trenutkom svoga postojanja bojkotirali uspostavu funkcionirajuće hrvatske pravne države, i laž pretvarali u istinu a istinu u laž. Isto stanje ostalo je i nakon Tuđmana jer nakon Tita je ostao Tito.
Nije zato ni čudno da, u javnosti poznata po hrvatskom nacionalizmu, hrvatstvu i hrvatskom državotvorstvu, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u ljeto 1989. nije od strane komunističkog režima u Zagrebu zabranjena.
(Najava osnivanja te političke stranke uslijedila je šest mjeseci ranije kada je Franjo Tuđman u Društvu književnika Hrvatske, na središnjem tadašnjem Trgu Republike u Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića), predstavio osnove političkog programa Hrvatske demokratske zajednice.
U približno isto vrijeme kad i HDZ, osnovana je i politička liberalna stranka HSLS (zbog zakonske prepreke, HSLS je tada osnovan kao «savez» a ne stranka) ali HSLS po volji Kontraobavještajne službe JNA i nije bio predviđen da (sam) preuzme vlast u Hrvatskoj jer je vlast trebala ostati u rukama onih bivših jugokomunista koje se, ili moglo putem obavještajne službe ucijeniti, ili koji su još koliko-toliko bili skloni očuvanju bilo kakve (labave) Jugoslavije. (HSLS je imao program o preuređenju Jugoslavije iz federacije u konfederaciju, isto kao i HDZ.)
Radi se o oportunizmu i kukavičluku tih tzv. hrvatskih stranaka i njihovih predsjednika jer je ustav Socijalističke Republike Hrvatske i ustav SFRJ predviđao «pravo jugoslavenskih republika na samoodređenje do otcjepljenja» od Jugoslavije.
Tuđmana se moglo ucijeniti, bio je sklon očuvanju Jugoslavije kao konfederacije, a bio je spreman sa Srbima podijeliti i Bosnu jer je o takvoj mogućnosti u Zagrebu razgovarao sedamdesetih godina 20. st. sa disidentom komunizma (Crnogorcem) Milovanom Đilasom.
Prvi javni nastup, nakon isteka zabrane javnog nastupa, je Franjo Tuđman imao na tribini Društva književnika Hrvatske (DHK) na središnjem zagrebačkom, tadašnjem Trgu Republike, dana 27. siječnja 1989. godine kada je promovirao «Programsku deklaraciju osnivačke skupštine Hrvatske demokratske zajednice».
Dok je članstvo te stranke (HDZ) činilo 1990. nemali dio hrvatskog državotvornog nacionalnog građanstva, a biračko tijelo činilo su oni birači koji su tražili hrvatsko državno pravo, vodstvo stranke HDZ bilo je bivše komunističko, od Franje Tuđmana (predsjednika stranke) do njegovih zamjenika Josipa Manolića, Vladimira Šeksa, Stipe Mesića, Josipa Boljkovca, Dalibora Brozovića (jezikoslovac) i drugih bivših članova jugoslavenske komunističke partije.
Gojko Šušak, također najbliži Tuđmanov suradnik u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, nije u smislu partijskih funkcija bio visokopozicionirani komunistički kadar u Titovoj Jugoslaviji kao Tuđman ili Manolić (prvi je bio do 1961. general u jugoslavenskom ministarstvu obrane u Beogradu, a drugi je bio visoko-pozicionirani oficir političke policije KPJ), ali je Šušak zato, vrlo vjerojatno, bio suradnik jugoslavenske Službe za istraživanje i dokumentaciju (SID) „Saveznog sekretarijata za inostrane poslove“ SFRJ, čiji je sekretar (ministar) u to vrijeme bio jugoslavenski boljševik hrvatskog podrijetla Budimir Lončar koji je pak u drugom mandatu predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića postao njegov savjetnik u uredu predsjednika Republike.
Gojko Šušak je preuzeo ulogu formiranja takozvane političke ekstremne („ustaške“) desnice u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) i Republici Hrvatskoj i BiH.
U Hrvatsku se vratio 1990. kao hrvatski (politički) emigrant iz Kanade, ali, s jugoslavenskom putovnicom !!!
Činjenica je da niti jedan jedini politički emigrant iz Titove Jugoslavije nije imao jugoslavensku putovnicu (tzv. jugo-pasoš) upravo zato što su svi emigranti ilegalno napustili SFRJ kako ih totalitarni režim ne bi mogao izložiti progonu, što ne znači da ih nije proganjao, jer je jugoslavenska obavještajna služba SDB (Udba) u inozemstvo slala svoje agente i suradnike koji su u hrvatskim kulturnim, političkim i sportskim organizacijama po Njemačkoj, Sjedinjenim Državama, Kanadi i Australiji glumili hrvatske patriote, čak i «ustaše» i radikalne nacionaliste, a nerijetko su agenti i suradnici Udbe (udbaši) u organiziranim političkim atentatima u inozemstvu ubijali hrvatske emigrante za račun jugoslavenskog diktatora Tita, i jugoslavenskog režima i CK SKJ, i poslije Titove smrti.
Gojko Šušak je u vrijeme kada se u Hrvatsku godine 1990. vratio iz emigracije imao jugoslavensku putovnicu („pasoš“) koja je bila izdana od ministarstva vanjskih poslova SFR Jugoslavije u Beogradu, dana 15. lipnja 1990. godine (br. putovnice: 012151).
Suradnik KOS-a JNA, a time i tajni agent jugoslavenske komunističke vlade bio je kratkotrajni predsjednik HDZ-BiH, Davorin Perinović, (kojeg je KOS kasnije ubacio i u HSP).
Svjedok optužbe br. 12 na suđenju Slobodanu Miloševiću na Haaškom tribunalu za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, Mustafa Čandić, koji je svjedočio u dijelu suđenja bivšem srbijanskom i jugoslavenskom predsjedniku za zločine počinjene u Hrvatskoj 1991. godine, bio je do veljače 1992. oficir Kontra-obavještajne službe (KOS) JNA u kojoj je radio u centrali Kontraobavještajne grupe (KOG) ratnog zrakoplovstva JNA u Zemunu.
Haaški svjedok Čandić je rekao kako je KOS imao jaku doušničku mrežu u obavještajnoj službi Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Hrvatske (SZUP), kao i u redovima dužnosnika vladajuće stranke (HDZ) u Hrvatskoj.

Čudne i nagle transformacije u hrvatskoj Obavještajno-sigurnosnoj službi za vrijeme Miloševićeve velikosrbijanske agresije:
 Nakon što je njemačka kriminalistička policija «Bundeskriminalamt» (BKA) raspisala 2005. policijsku tjeralicu za osumnjićenikom Josipom Perkovićem, operativcem jugoslavenske i hrvatske tajne službe, zbog navodne umiješanosti u ubojstva hrvatskih emigranata od strane jugoslavenske tajne službe, uloga ovog operativca još je više opteretila ukupne okolnosti ratne i poratne hrvatske stvarnosti.
Izvješće «Službe državne sigurnosti – Centar Osijek» o neuspjelom izvršenju operativnog zadatka od 22. studenog 1977. u Saveznoj Republici Njemačkoj ukazuje kakvim se prljavim poslovima bavio Josip Perković, koji je kroz svoja izvješća nadređenima u jugoslavenskoj tajnoj službi sam sebe optužio pred nadležnim tijelima njemačke pravne države.
Iz Perkovićevih izvješća iščitavaju se nezakonite radnje po nezavisnoj državi radi izvršavanja nečasnih i prljavih poslova izvansudskih likvidacija.
Predsjednik Mesić je u emisiji Hrvatskog radija «S predsjednikom uz kavu» od 25. rujna 2006. komentirao slučaj Perković, i neistinito izjavio kako je „Josip Perković ustrojio hrvatsku obavještajnu službu“.
To nije istina, zato što je hrvatsku obavještajnu službu ustrojio Drago Frančišković, i to po odluci bivšeg ministra obrane Republike Hrvatske, generala Martina Špegelja.
Gospodin Fračišković ustrojio je Obavještajno-sigurnosnu službu (OSS) Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH) u mjesecu rujnu 1990. godine:
„S malim brojem djelatnika radio sam i upravljao Službom sve do proljeća 1991. godine, kada u MORH dolazi Josip Perković, da bi definitivno Službu preuzeo od mene u kolovozu 1991. godine i odmah je preimenovao u SIS (Sigurnosna informativna služba).
Poslije toga (da ne bi smetao Perkoviću u ministarstvu obrane RH) mene se miče u Stožer Zbora narodne garde (ZNG), na Tuškancu u Zagrebu, na dužnost načelnika kontraobavještajne službe (poslije je Stožer ZNG preimenovan u Glavni stožer Hrvatske vojske).
Prerastanjem Stožera Zbora narodne garde u Glavni stožer Hrvatske vojske (GSHV) prelazim u GSHV za načelnika sigurnosti.
U isto vrijeme po ustroju Glavnog stožera HV formira se i samostalna Obavještajna služba na čelu s brigadirom Markom Pecotićem.
Tako GSHV dobiva svoju samostalnu sigurnosnu i obavještajnu službu.
Prvi načelnik Glavnog stožera HV bio je general Anton Tus.
Na čelu sigurnosne službe GSHV ostajem do kraja prosinca 1991. godine kada se po odluci Josipa Perkovića i ministra obrane Gojka Šuška sigurnosna služba GSHV ukida i sve se objedinjuje u SIS u sastavu ministarstva obrane RH, čime se SIS u potpunosti osamostaljuje i postaje «država u državi» sa svim negativnim posljedicama koje su iz toga nastale.
Nakon toga ja odlazim u Glavnu inspekciju obrane (GIO) gdje obnašam dužnost inspektora za sigurnost.
Glavni inspektor obrane bio je general Martin Špegelj.
Na toj dužnosti ponovno sam stalno opstruiran (kao i ranije u GSHV) od strane svemoćnog Perkovića.“
Gospodin D. Frančišković je u razgovoru za «Hrvatsko slovo», u broju od 10. studenog 2006. nastavio, da misli kako je „(...) konačno sazrelo vrijeme da se istraže sve likvidacije koje su se dogodile našim ljudima tijekom Domovinskog rata, kao slučaj Paradžik, Barešić, Kraljević, Udiljak i niz drugih slučajeva.
Usto, indikativne su izjave starog i mladog Jastreba (zapovjednici obrane Vukovara 1991.) da je naredbu za njihova uhićenja dao Josip Manolić, što nije istina.
Naredbu je vojnoj policiji izdao Josip Perković preko Ivana Ivankovića (...)“.
Osnivač hrvatske obavještajne službe naveo je i, da je poznato kako je Predsjednik Tuđman 1992. na prijedlog svojih najbližih suradnika iz 1989./1990. godine smijenio po žurnom postupku sa svih dužnosti Josipa Perkovića, da bi ga za nekoliko dana ministar obrane Gojko Šušak imenovao za svojega savjetnika.
Očito da se tu radi o bliskosti od ranije i o međusobnim uzajamnim interesima.
Predsjednik Mesić se pohvalno izjašnjavao o Perković Josipu, a posve suprotno o Gojku Šušku i politici koju je on personificirao.
Bivši obavještajac Frančišković izjavio je 2006. također da je u novinama unazad četiri, pet godina objavljivan materijal gdje je bivši šef jugoslavenske državne sigurnosti u Osijeku o svom radu na položaju u Republici Hrvatskoj podnosio izvješća Beogradu (za vrijeme velikosrpske agresije), a to se odnosi na njegove aktivnosti u Mađarskoj.
Na pitanje, tko je početkom velikosrbijanske agresije najviše utjecao na Perkovića, g. Frančišković je odgovorio:
„Teško je reći tko je u tome imao presudni utjecaj. Manolić, Boljkovac, Šušak. (...)
Obavještajno-sigurnosna služba MORH osnovana je u rujnu 1990. godine kad je Perković već bio u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske. (...) Perković je ipak radio prljave poslove.
Pa i u onoj državi /SFR Jugoslaviji, op.a./ nigdje nije bilo da se bez zakona likvidiraju ljudi, a on /Perković Josip, op.a./ je to radio.
Kada Mesić kaže da je Perković profesionalac koji je pošteno radio i koji je formirao hrvatsku obavještajnu službu, onda je očito da ovaj o njemu (o Predsjedniku Mesiću, op.a./ ima neke podatke i zbog toga mora govoriti njemu u prilog. (...)“.
Osnovni zadatci hrvatske Obavještajno-sigurnosne službe bili su praćenje aktivnosti «Jugoslavenske narodne armije» i stvaranje tajnih veza u jedinicama „JNA“, te saznanje o namjerama protiv Republike Hrvatske.
Gospodin D. Frančišković postavio je osnovno pitanje:
„(...) Ako je on /Perković Josip, op.a./ rukovodio likvidacijama u bivšoj Jugoslaviji – čega je najbolji znak optužba Njemačke, tko je rukovodio likvidacijama u novoj hrvatskoj državi, počevši od Paradžika, Kraljevića, Mire Barešića Šanka, Udiljka i tako dalje, navodno je 16 ljudi likvidirano, a on je tada bio šef svih službi /obavještajno-sigurnosne službe, op.a./ i to bi sigurno morao znati. (...)“.
Na pitanje, da li je pitanje politički motiviranih ubojstava nekih hrvatskih oporbenih političara i nekih časnika HV ikada pokrenuto od strane nadležnih tijela RH, Frančišković je odgovorio:
„(...) u formi kakvoj zaslužuje takvo što nikad nije potaknuto. A vjerojatno zato što Perković drži u šaci mnoge pojedince na visokim funkcijama.
U tome je njegova moć. Za mene nije imao ništa kompromitirajuće i zbog toga sam se ja njemu usprotivio.
Ja sam stradalnik Hrvatskog proljeća 1971.(...)“
Na pitanje, da li je imao prilike s argumentima izaći protiv Perkovića u javnosti, Frančišković je odgovorio, da je nekoliko puta pokušao obavijestiti javnost o kriminalnim radnjama za koje je Josip Perković osnovano bio osumnjićen:
„(...) Prošle sam godine /2005. godine, op.a./ povodom godišnjice stradanja Vukovara dao tri intervjua, za Jutarnji, Večernji i Karlovački list i ništa od toga nije objavljeno jer sam u njima prozvao Perkovića. (...)“.
Na pitanje, da li je Perković donio hrvatskoj državi više štete ili koristi, Frančišković je odgovorio da je nedvojbeno da je Perković Josip hrvatskoj državi donio više štete nego koristi.
„(...) On je /Perković Josip, op.a./ nečasna osoba, a od takvih je teško očekivati bilo što dobro. (...)“.
O Perković Josipu je g. Frančišković još rekao da J. Perković vjerojatno raspolaže mikrofilmovima s dokumentacijom bivše jugoslavenske tajne službe, i da je to razlog što je tako moćan i u vrijeme Predsjednika Mesića, čiji je sin Saša (Aleksandar) savjetnik za sigurnost u Uredu predsjednika Republike Hrvatske. „(...)
Kompromitirajući materijal o dotičnim pojedincima iz javnog i političkog života njegovo je moćno oružje /Perkovićevo, op.a./ i zato mu se rijetki usuđuju suprotstaviti.“

13.12.2011.

BABO NA SLOBODI

V

USKORO NA SLOBODI
 
Abdić se neće vratiti u Veliku Kladušu, ostat će u Voloskom

SARAJEVO - Nakon što je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske donijelo odluku prema kojoj će Fikret Abdić, koji je osuđen za ratne zločine, u martu naredne godine biti uslovno pušten na slobodu, njegova kćerka Elvira Abdić-Jelenović izjavila je za Sarajevo-x.com da će on iz zatvora otići kući u Volosko, jer je to mjesto njegovog stalnog prebivališta.
Još uvijek nije poznato kakva će biti ograničenja njegovog kretanja, što bi trebalo biti poznato kada dobije rješenje o prijevremenom otpustu.

"Što se tiče povratka u Veliku Kladušu, otac se tamo nema gdje vratiti, osim u Agrokomerc i to kada ga dioničari dobiju natrag. Naša je kuća opljačkana i spaljena nakon rata i već nekoliko godina zahtjev za njenu obnovu ne dolazi na red. Naravno, mi očekujemo da će počinioci ovog kaznenog djela biti pronađeni i procesuirani. Moram naglasiti da eventualna ograničenja u kretanju neće smetati ocu u njegovom radu jer je on čovjek koji ni prije zatvora nije imao slobodno kretanje već je bio ograničen na relaciju kuća-ured. U javnosti je to manje poznato", izjavila je za Abdić-Jelenović.

Ona kaže da je o odluci Komisije koja je odlučivala o Abdićevom izlasku iz zatvora saznala iz medija, kao i ranije kada se vijećalo o tome, ali da je Abdić to saznao jutros te da nije bio iznenađen.

"Ujutro na dan zasjedanja kada me otac zvao, pitala sam ga jesu li ga obavjestili u koje vrijeme će zasjedati Komisija, on mi je odgovorio: 'Ma pusti to! Ljilja, moj svijet se zove Agrokomerc i ja živim u tom svijetu!' Mislim da je to odgovor na pitanje imali Fikret Abdić još interesa za Agrokomerc. Ne znam zašto u Federaciji BiH ne postoji politička volja da se ispravi nepravda koja je učinjena dioničarima Agrokomerca, a sve zbog tog što su bili drugačije opredjeljeni. Privatno vlasništvo je svugdje zaštićeno osim u BiH i krajnje je vrijeme da se te i slične nepravde isprave. Ne mogu razumjeti one koji zbog svoje taštine i nesposobnosti ne dozvoljavaju da se jedan kraj razvija i koji svoje osobne interese stavljaju ispred javnog dobra", prokomentarisala je Abdić-Jelenović.

13.12.2011.

BRANILI KUCU DOBILI OPTUZNICE
OPTUŽNICE
 
Protiv Ante Kotromanovića, kandidata za ministra obrane, uskoro optužnica za Mrkonjić Grad

ZAGREB - Kako sam ekskluzivno doznao iz krugova bliskih Tužiteljstvu BiH, slučaj Mrkonjić Grad uskoro bi mogao biti zaključen podizanjem optužnice za ratni zločin protiv čak četrdeset i osam državljana Republike Hrvatske.

Na oko dvije stotine i pedeset stranica dokaznog materijala i obrazloženja optužbi za ratni zločin protiv civilnog stanovništva tereti se Damira Krstičevića, Antu Kotromanovića, Antu Gotovinu, Rahima Ademija, Ljubu Ćesića Rojsa, Željka Glasnovića, Milana Perkovića, Ivana Beljana, Jure Bojića, Ivana Mršića, Mladena Bašića, Ivana Viljevca, Miljenka Filipovića, Ante Saskova, Rudolfa Barija, Ade Lučeva, Dražena Vidovića, Ante Filipovića, Maria Šimunovića, Mate Kraljevića, Stanka Kresa, Josipa Brnjaka, Miodraga Deme, Stipe Nimca, izvjesnih Landeke i Cibera, zatim Ante Podruga, Ivice Dekalića, Antuna Luburića, Draženka Pervana, Bože Šaina, Žarka Valentića, Dalibora Perića, Franje Bušića, Marinka Begića, Branka Bungića, Milivoja Božina, Tome Marića, Markice Baketarića, Jure Đereka, Marina Salade, Stanka Sopte, Ilije Nakića, Dalibora Dodiga, Mate Leke, Zlatka Zubonje, Predraga Mandića i Zlatana Mije Jelića.

Obzirom da se u kuloarima moglo čuti kako je Ante Kotromanović jedan od mogućih kandidata za neko od ministarskih mjesta u novoj Vladi Zorana Milanovića, informacija o tome da će se Kontromanović sasvim sigurno naći kao optuženik u optužnici za ratne zločine na području Općine Mrkonjić Grad u BiH pred Milanovića postavlja jedan od prvih velikih i ozbiljnih problema u sastavljanju nove Vlade. Imenovanje ministarskog kandidata koji bi se uskoro mogao naći na optužnici za ratne zločine u susjednoj državi svakako nije najbolja preporuka za budućeg ministra obrane ili pak budućeg ministra branitelja.

Imenuje li, pak, Milanović usprkos ovim informacijama Kontromanovića, bila bi to vrlo loša poruka našim susjedima u regiji na početku mandata nove Vlade od koje se, između ostalog, očekuju i značajniji napori u normalizaciji odnosa između Hrvatske, Srbije i BiH.


13.12.2011.

UDRI MI UDRI PARTIZANI

Iz BiHa stiž optužnica protiv Ante Kotromanovića, budućeg ministra obrane ( i Damira Krstičevića, savjetnika jadranke kosor) zbog zločina nad civilima u mrkonjić-gradu.Nekadašnji ministar odbrane Hrvatske uveren da će se pojaviti oslobađajući dokazi u prilog bivših oficira JNA

Špegelj brani generala Trifunovića


Zagreb, Murska Sobota, Beograd - Uveren sam da će se pojaviti novi dokazi koji će pokrenuti ponovni proces u slučaju bivšeg generala JNA Vlade Trifunovića, koji je u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine - kaže u ekskluzivnoj izjavi za Danas Martin Špegelj, prvi ministar odbrane Hrvatske u periodu od avgusta 1990. do juna 1991.

Iako tada na suprotstavljenim stranama, nekadašnji zapovednik hrvatske vojske i general inspektor navodi da je Trifunović nepravedno osuđen i da je postupak protiv njega imao niz pravnih grešaka.


Špegelj brani generala Trifunovića

Siguran sam da bi Trifunović bio oslobođen: Martin Špegelj

- Pratio sam ceo tok suđenja, a presuda je u najmanju ruku - amoralna. Čovek koji je u Srbiji bio osuđen za veleizdaju, u Hrvatskoj je proglašen ratnim zločincem, bez valjanih dokaza. Sada ga tuži i Slovenija, a ne bi me iznenadilo da proces pokrene i Novi Zeland - pomalo ironično navodi Špegelj. Prema njegovim rečima, ove tužbe su posledica „nacionalističkih naboja, kojima se mora stati na kraj“.

- Trifunović mora biti rehabilitovan. Pojaviće se novi dokazi koji će ponovo otvoriti proces i ukinuti postojeću presudu. Trifunoviću sada to može biti jedino moralna satisfakcija, ali i to je neophodno - ocenjuje Špegelj.

Podsetimo, bivši oficiri JNA Vlado Trifunović i Berislav Popov devedesetih godina pravosnažno su osuđeni u Hrvatskoj na 15 godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina protiv civila, odnosno razaranja Varaždina.

Advokat generala Trifunovića u Hrvatskoj Anto Nobilo kaže za Danas da postoji mogućnost da general Trifunović bude rehabilitovan, ukoliko se proces ponovo otvori.

- General Trifunović ne može biti rehabilitovan dok postoji pravosnažna presuda. Ona može biti oborena na dva načina - pojavom novih dokaza ili dolaskom Trifunovića u Hrvatsku, čime bi se otvorio novi postupak. Kada bi se to dogodilo, siguran sam da bi Trifunović bio oslobođen, jer proces protiv njega nije bio pravičan. Međutim, Trifunović nije u mogućnosti da dođe u Hrvatsku, jer bi prema našem zakonodavstvu bio automatski uhapšen - navodi Nobilo, dodajući da je Trifunović u godinama i narušenog zdravstvenog stanja, te sigurno ne bi podneo boravak u pritvoru.

Dok su u Hrvatskoj optuženi zbog navodnih ratnih zločina, Trifunović i Popov su u Srbiji osuđeni za „podrivanje vojne i odbrambene moći zemlje“, jer su posle oružanih borbi i višednevne opsade predali kasarnu u Varaždinu i spasli živote oko 250 vojnika septembra 1991. Nakon mukotrpnog procesa, Srbija je posle gotovo dve decenije „priznala grešku“, donošenjem oslobađajuće presude i plaćanjem odštete trojici oficira JNA zbog vremena provedenog u zatvoru.

Sa druge strane, Okružno tužilaštvo u Murskoj Soboti podiglo je pre tri godine optužnicu Trifunovića i Popova, zbog navodnih ratnih zločina protiv civilnog stanovništva prilikom intervencije JNA u Sloveniji juna 1991. Proces je u toku, a kako nam je rekao Milan Regvat, potpredsednik Okružnog suda u Murskoj Soboti, ishod suđenja je neizvestan.

- U slučaju optuženih Trifunovića i Popova, sud je održao nekoliko ročišta u njihovom odsustvu. Poslednje je održano 6. decembra, ali s obzirom na to da nisu prisustvovali svi pozvani svedoci, novo je zakazano za 19. januar 2012 - ukazuje Regvat.

Iz Helsinškog odbora za ljudska prava, kako hrvatskog tako i slovenačkog, sve glasnije se čuju pozivi da se se obustavi, odnosno revidira slučaj protiv bivšeg generala Trifunovića.

Biografija Špegelja

Martin Špegelj bio je predratni komandant Pete vojne oblasti (1985-1989. sa činom general-pukovnika), i nadređeni generalu Trifunoviću. Funkciju ministra odbrane Hrvatske obavljao je od avgusta 1990. do juna 1991. Špegelj je bio glavni junak dokumentarnog snimka jugoslovenske Kontraobaveštajne službe, koji je emitovan 25. januara 1991. o naoružavanju Hrvatske i njenim planovima za obračun sa JNA. Kada je počeo rat u Hrvatskoj imenovan je za komandanta Zbora narodne garde (ZNG). Zbog, kako kaže, neslaganja sa tadašnjim predsednikom Franjom Tuđmanom, napušta politiku, ali i Hrvatsku i odlazi u inostranstvo, da bi se kasnije vratio u Zagreb, gde i danas živi.

 Udba ocito jos dobro organizirano djeluje na prostorima Hrvatske

 

13.12.2011.

JUNAK DO JUNAKABiH politicko st(r)anje..Do skora..12.12.2011.

SAPTACI MAGARADIM


Ovi i ovakvi  su zlo ovoga drustva.Ovi i ovakvi siju mrznju i gone svoj napaceni narod u propast.

SAMO NJIHOVE OBITELJI I OBITELJI NJIHOVIH PRIJATELJA I POSLUSNIKA SU BOGATE, SAMO NJIHOVA DJECA STUDIRAJU U INOZEMSTVU GDJE UZIVAJU U LUKSUZNIM STANOVIMA KUPLJENIM NOVCEM POREZNIH OBAVEZNIKA I PLJACKOM SVOG NARODA.
A RAJA JE GLASACKA MASINA ZA NJIHOVE MUTNE RABOTE...PA IZIĐIMO NA GLASANJE..

12.12.2011.

HRVATSKE LOPUZEGrof i motka uživaju u svakom isprošenom euru...

covic_ljubic_na_skijanju_320MOSTAR - Prema izvoru u vrhu Hrvatskog narodnog sabora BiH i prema informacijama do kojih smo stigli krajnje povjerljivim kanalima dr. Dragan Čović i dr. Božo Ljubić, te još neki hrvatski političari iz BiH, su tražili i dobili novac od strane hrvatske dijaspore u Njemačkoj i Švicarskoj!
Prema informaciji našeg izvora koji je tražio da ostane anoniman i koji je sam sudjelovao u putovanjima u Njemačku i Švicarsku, Čović, Ljubić i izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora su dobili pozamašne iznose novaca od privrednika i predstavnika brojne hercegovačke dijaspore koja radi u Njemačkoj i Švicarskoj, a riječ je o približno 500.000 Eura u čekovima i jednim dijelom u gotovini.

Novce i čekove su primili na ruke isključivo Čović i Ljubić, a dio izaslanstva je dobio od zaprimljenih sredstava neke manje ali ipak značajne iznose. Ovaj novac nitko od navedenih političara nije prijavio ni vlastitoj javnosti niti državnim poreznim institucijama.

Ovdje je očito riječ o "Mesićevom" sindromu jer im se puno čekova "izgubilo na putu". Hrvatska javnost u BiH uopće i ne zna da je dvojac primio novce za "potrebe Hrvata u BiH" i za Hrvatski narodni sabor ali ih nigdje nije prijavio niti prikazao već su "izaslanstva" dobivene novce ostavila za sebe strpavši donacije u vlastiti džep.

Riječ je o "crnim donacijama" koje nigdje nisu prikazane. Da paradoks bude još veći, institucija koju predstavljaju i koja se zove "hrvatski narodni sabor" nije nigdje registrirana i nema nikakvo knjigovodstvo.

Ova informacija nikada ne bi ugledala svjetlo dana, da jedan od privrednika iz Sttutgarta nije zatražio povratnu informaciju o namjenskom utrošku 30.000 EUR-a koje je on izdvojio za Radio Herceg-Bosne koji je u izrazito teškom položaju.

Dotični je informaciju zatražio i od novinara Radija Herceg-Bosne koji su ostali začuđeni zbog velikih iznosa koji se vrte po privatnim džepovima umjesto da se njima podjele kao plaće i uplati kao radni staž.

Djelatnicima Radija Herceg-Bosne, novinarima i tehničarima, plaće kasne više mjeseci, a radni staž nije uvezan više godina. Proslijedivši ovaj upit "višim razinama" podignuta je prava uzbuna i panika jer većina ljudi u stranačkim središnjicama oba HDZ-a uopće "nije ni znala" da su izaslanici HNS-a primili bilo kakve novce.

Provjerom smo utvrdili kako su predsjednik Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH i predsjednik HDZ 1990 dr. Božo Ljubić te voditelj Odjela za iseljeništvo HNS-a Niko Marušić boravili od 11. do 13. studenoga ove godine u radnom posjetu Njemačkoj u Munchenu.

Boravak predsjednika Glavnoga vijeća Hrvatskoga narodnoga sabora BiH i predsjednika HDZ 1990 dr. Bože Ljubića te voditelja Odjela za iseljeništvo HNS-a Nike Marušića u Njemačkoj izazvao je veliko zanimanje iseljenih Hrvata. Slijedom toga  u organizaciji hrvatskih lobista gosp. Ante Bagarića i gosp. Igora Livaje, u Muenchenu je izaslanstvo HNS-a imalo sastanak s istaknutim predstavnicima hrvatskoga iseljeništva iz gospodarskoga, kulturnoga i političkoga života Bavarske, ali i drugih dijelova Njemačke, Švicarske i BiH koji su nazočili sastanku.

Na sastanku je jednoglasno prihvaćen prijedlog našeg iseljenika i gospodarstvenika iz Švicarske gosp. Vlade Vukoje o osnivanje Udruge gospodarstvenika iseljene Herceg Bosne i domovinske Herceg Bosne.

Potreba za osnivanjem Udruge gospodarstvenika  inicirana je na nedavnom  sastanku  izaslanstva HNS-a na čelu s dr. Draganom Čovićem sa predstavnicima Hrvata iz Švicarske u Zurichu. Na kraju sastanka u Munchenu  usvojena su četiri Zaključka.
Dragan Covic pljackom tvornice "SOKO"Mostar, novcem hrvatskih branitelja i iseljenika izmjesta tok rijeke Rasobolje i pravi matanove dvore
Prvi Zaključak, na prijedlog gosp. Vlade Vukoje, sadrži odluku o  osnivanju Udruge gospodarstvenika s ciljem  komunikacije između gospodarstvenika iz BiH , Njemačke, Švicarske i drugih zemalja gdje aktivno i značajno djeluju Hrvati te ukazivanja na mogućnosti suradnje u svim vidovima od poslovnih ideja do krajnjih realiziranja projekata,  bilo u BiH ili u Njemačkoj, Švicarskoj i drugim zemljama.

Drugi Zaključak, na prijedlog gosp. Ante Čurčića iz Njemačke, sadrži odluku o  utemeljenju  poslovnog portala gdje će poslovni ljudi moći pokazati svoj interes za suradnju i poslovanje.

Treći Zaključak na prijedlog dr. Dragana Čovića od prije tjedan dana sa sastanka u Švicarskoj, sadrži odluku da se na gospodarskom sajmu u Mostaru sljedeće godine održi sastanak gospodarstvenika iz iseljeništva s gospodarstvenicima iz BiH i Hrvatske.

Četvrti Zaključak na prijedlog voditelja Odjela za iseljeništvo HNS-a, gosp. Nike Marušića sadrži  poticaj i upućen poziv svim Hrvatima koji imaju hrvatsko i bosansko hercegovačko državljanstvo, te time imaju pravo glasa, da se registriraju i sudjeluju na izborima bilo u Hrvatskoj ili u BiH…

Dr. Ljubić je na kraju sastanka izrazio nadu da će hrvatski iseljenici na prošlim izborima u Republici Hrvatskoj dati glas HDZ-u Hrvatske na čijoj će listi za XI. izbornu jedinicu biti i kandidati Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Također, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS) Dragan Čović te voditelj Odjela za iseljeništvo HNS-a Niko Marušić boravili su od 4. do 6. studenoga ove godine u  radnom posjetu Švicarskoj.

Nakon ovih informacija, samo možemo zaključiti da lideri bh Hrvata hodaju po svijetu kao cigani, proseći novce za Hrvatski narodni sabor i bh Hrvate, uništene hrvatske medije, Sveučilište, a "uprošene" ili "užicane" iznose zadržavaju i stavljaju u privatni džep.

Pouzdano se zna kako su obojica već rezervirali doček Nove godine u tzv. "mondenim" svjetskim skijalištima: Sent Moritzu i Bad Kleinkircheim, što se može provjeriti uvidom u rezervacije. Neka bar njih dvojica kao Grof i Motka uživaju u svakom euru "uprošenom" za račun bh Hrvata koji ionako nemaju ništa.
Godine 91.kad sam odbio sudjelovanje u bilo kakvoj mutnoj igri oko otvaranje racuna i uplata na racun HB i njihovih celnika(Boban Prlic)i ostalih UDBASA bilo je drvlje i kamenje na mene.Sada telefonskim pozivima i meilom me ljudi kontaktiraju i daju za pravo tadasnje moje ponasanje i razmisljanje da je bilo u pravu.Sada se ponosim tim cinom
12.12.2011.

NOVOGODISNJI STRAH ILI UZIVANJE
Sami za novogodišnje praznike: strah ili uživanje?
"Nekoliko puta smo, možda, odlučili da krenemo s
 dijetom, koja je bila povod da samo još više jedemo,
 raskidali smo s istom osobom bezuspešno, nadali se
 ulasku u EU, nadali se da nikad nećemo ući u EU,
gledali loše filmove, čitali dosadne knjige, ulazili u
pogrešne autobuse, trošili prave dane na
pogrešna osećanja."

 

Nekad nam se čini da je godina koju ostavljamo za sobom prebrzo prošla, da nismo ništa uradili ni za sebe ni za druge i da, u stvari, ne možemo ni da se setimo u šta smo je utrošili. Nekoliko puta smo, možda, odlučili da krenemo s dijetom, koja je bila povod da samo još više jedemo, raskidali smo s istom osobom bezuspešno, nadali se ulasku u EU, nadali se da nikad nećemo ući u EU, gledali loše filmove, čitali dosadne knjige, ulazili u pogrešne autobuse, trošili prave dane na pogrešna osećanja. I, u celom tom spletu promašenih stvari, previđali smo one lepe, srećne, jednostavne trenutke kojih se jedino, na kraju, i vredi sećati.

Probudiš se tek u podne, umorniji nego što si legao, kad ustaneš da zatvoriš vrata od terase koja su se tokom noći sto puta otvorila. Nisi mogao da podneseš da ti bilo kakav hladan vazduh produvava u toplu sobu, ali je lenjost u tvom slučaju uvek jača čak i od stvari koje mrziš. Godinama se žališ kako ti u stanu ništa ne dihtuje dobro, čak ni vrata od kupatila.


Nema boljeg tajminga od novogodišnjih praznika za to da se osećamo usamljeno, neispunjeno i nezadovoljno. Zato to vreme ne treba ispuniti razmišljanjem o onome šta jesmo ili nismo uradili, nego o onome šta ćemo uraditi i kako nameravamo da svoj život poboljšamo, emotivno, duhovno, finansijski. Opšte je poznato da život, onaj pravi, počinje sledeće godine, ali nikada 1. januara.


Nije ti se ustajalo iz kreveta, nisi morao čak ni u prodavnicu da odeš, ionako nijedna nije radila dan pred Novu godinu, onda kad je najpotrebnije. Nisi mogao da se setiš gde i s kim si sinoć završio, ali mora biti da si kasno došao kući. Pidžamu nisi obukao. Vrata nisi zaključao. Trljao si oči, premeštajući krmelje s jedne na drugu stranu, razmišljajući samo o tome kada će više da prođe cela gungula oko Nove godine.


Novogodišnje odluke donose nam uzbuđenje, želju, potrebu da budemo bolji, da svaka godina bude kvalitetnija i ispunjenija od prethodne, ali te odluke nas drže tek neko vreme, nedovoljno dugo da makar počnemo da ih sprovodimo u delo, kao kada se uveče prejedemo i legnemo s čvrstom odlukom da od sutra krećemo sa dijetom. Nema te odluke koja nije laka kad smo siti.


Bio si srećan što ćeš Novu godinu konačno provesti sam, što nećeš morati da se raduješ sitnicama koje ti nikad nisu bile potrebne ili skupim poklonima koji su, po pravilu, bili ili bezdušni ili kič. Kada si se nakanio da ustaneš, oprao si zube, umio se, iščupao po koju dlaku iz nosa, čak se osmehnuo sebi u ogledalu. Odavno se nisi osećao zadovoljno a da ti za to nije bio potreban povod. Planirao si da ceo dan provedeš u krevetu, slušajući rock'n'roll i jedući masline, ali si odustao od te ideje, i odlučio da iz podruma doneseš staru jelku, ukrase i sijalice koje najverovatnije nisu radile. Obrisao si mesecima taloženu prašinu, usisao, spremio orman, čak si izrezao i pahulje od papira. Frižider je bio poluprazan, ali se uvek ispostavljalo da najbolja jela spremiš kad imaš najmanje namirnica. Skuvao si gala pirinač, prelio soja-sosom, dekorisao maslinama i ispržio neke filete što si našao u zamrzivaču. Otvorio si Banatski rizling, kojem si se uvek podsmevao, ali ti je u tom momentu bio itekako dragocen jer je bio jedino piće koje si imao u velikim količinama.


Kako se bliži novogodišnja noć, sve smo sigurniji da od naših planova neće biti ništa, ali ne odustajemo još uvek, hraneći se nekom euforičnom nadom za koju znamo da će nestati s prvim balonima koji posle ponoći odlete u nebo. Ceo taj repertoar nade, slavlja, ljubavi, budućnosti, znamo napamet, ali se i dalje svake godine oblačimo u smešno neprijatnu odeću, pravimo najlepše salate, stavljamo najskuplji karmin. Obećavamo sebi da ćemo se češće čuti sa prijateljima, da ćemo više pažnje posvetiti onima koji bi mogli da nam budu prijatelji i da nećemo mariti za one kojima smo nebitni. Ali Nova godina donosi samo nove probleme s kojima se više ni iskreno ne borimo, prihvatili smo razne uloge, i ništa nam više nije teško. Prepirati se, svađati, sve je to naše prirodno stanje, u koje više ne unosimo emocije, a sve manje i sebe. Osloboditi (se) sebe u takvim trenucima, bio bi možda najteži zadatak, ali i jedini zbog kojeg bi vredelo s radošću dočekivati Novu godinu.


Rock'n'roll je i dalje svirao. Šetao si po stanu, gledao zamišljeno kroz prozor, sa čašom u ruci, samo bi se s vremena na vreme tužno osmehnuo nekom vatrometu koji je bio dovoljno daleko da se ne čuje. Gledaš na sat.


deset devet osam sedam šest pet četiri tri dva jedan


Zamislio si želju. Otišao si do ogledala, još jednom se nasmešio, široko pokazujući zube i ljubeći svoj odraz. To je bio prvi da ti se želja koju si zamislio odmah i ostvarila: poljubila te je, iskreno, ona koju si toliko dugo čekao – sloboda u tebi.


Samo te večeri, 31. decembra, treba da posmatramo svet koji se iz buke pretvara u spokojnu jednostavnost i mir kojim teku litre možda najlošijeg, ali za nas, tada, najboljeg, vina.

Razmisljajmo polako
12.12.2011.

BLAGDANI I BLAGOSTANJE
BLAGDANI BEZ BLAGOSTI I BLAGOSTANJA

Ozračje blagdana najčešće je stimulativno za osobna premišljanja i sumiranja. To je konac kalendarske godine, do kojega smo doplivali često s mukom, krpajući kućne zalihe i pukotine u vlastitoj auri, što nam ih je svijet ostavio kao uspomenu na netom proteklo ljeto. Razmišljamo o blagdanima, zbog toga smo ih u kalendar i postavili: kao kamenje po kome ćemo prekoračiti živo blato i močvaru, da bismo stupili nogom na čvrstu obalu. Nekada smo ih vezali uz svece i blaženike, potom uz nacionalne korifeje, uz obilježbe svojih (najčešće imaginarnih) pobjeda i državotvorne zgode; danas, štoviše, pojedine nekritički „preuzimamo“ iz drugih podneblja i kultura, no uvijek s mišlju da se oslobodimo lanca obaveze i prisile. Stoga je ugodna uhu kajkavska riječ lenjak, kojom se dopušta da za blagdan budemo lijeni, neobavezni, neradišni, usporeni, zagledani u sebe i svoj svijet, namjesto hektičkih tokova dnevnoga života.

               No, je li to doista tako? Imamo li argumenata i pokrića za mirno prepuštanje vlastitim guštima, za kontemplaciju, unutrašnje pročišćenje, za rituale koji nas oslobađaju stresa, misao na prijatelje, estetski doživljaj, povratak lijepoj prirodi, dobar obrok na stolu, iscjeljujući san? Već i letimičan uvid u stvarnost dat će nam niječan odgovor. Naši su blagdani bez blagosti, blagovanja i blagostanja, oni su surovo naličje svoga izvornog značenja. Okrutnost, podlost, opasnost, manipulacija i zastrašivanje stižu iz sfere svemoćne i svenazočne politike, koja postaje regulatorom svih životnih tijekova i obrata. Trenutno, u predizborno vrijeme, to znači invaziju antipatičnih likova s nasilnom retorikom, u bespoštednoj borbi za glasove i prevlast u broju zastupnika. Hvalisavi,  potrošeni, neuvjerljivi, bezidejni, bez empatije, bez socijalne inteligencije, egomanično naduti do dimenzija krastače iz lokalne bare, pokušavaju svoj „žablji orkestar“ udesiti tako, da biračkom uhu  sugerira slavujevu noćnu pjesmicu. Ubogi čitatelji novina i ovisnici o dalekovidnici iliti „zlatnom teletu“ naše TV, doista su najbjednija bića na planeti u aktualnom trenutku.

              Većina građana, dakako, ne vjeruje da će izbori išta promijeniti i već sada izražava svoju nevoljkost za izlazak na izbore. Ne čini im se više da je demokratsko nadmetanje moguće: previše prilagodbi i prekrajanja izbornih zakona, nelogičnih postupaka i prljavih poteza u kampanji, uvjerava ih da je i ovako ( i bez njih) sve riješeno. U atmosferi korupcije, krađa, grabeža, privilegija i sveopće „rasprodaje“ duša, uvjerenja i materijalnih dobara, takozvani „mali čovjek“ uviđa da je blagostanje rezervirano za uski krug „300 bogatih obitelji“, zacrtan davno u jednom bolesnom umu. Ostalima ostaje kontejner, minus na tekućem računu, siva ekonomija, depresija, povlačenje po obodnici postojanja i osjećaj promašaja i neuspjeha, često puta gori i od samoga siromaštva i poniženja u koje su bez krivice upali. Što li će ta šutljiva većina blagovati „mješte hljeba“, nakon svih harača nametnutih od svojih vlastodržaca, ostaje otvorenim pitanjem, ne samo za ove blagdane.

 

                  Blagoslov nebesa svakako bi dobro došao u takvoj situaciji. No, kako stvari stoje, mnogi će od nas ostati lišeni takve pomoći s visina (ili sa strane), jer se kler ozbiljno ljuti na svaku pomisao o sekularnoj državi i oprezne naznake o odvajanju Crkve i države, barem u sferi obrazovanja i već rečene političke kampanje. Kad Vesna Pusić, primjerice, samo pripomene da bi vjeronauk trebao ostati izvan školskih kurikuluma, jedna će je Ljilja Vokić primjerno „oplesti“ u novinama u ime katoličke većine, pozivajući se na snagu brojeva, kao i milijun puta dosada. Osim toga, kler ima mnogo trgovačkih, sitno i krupno posjedničkih poslova, mnogo osobnih angažmana i računica s moćnim ljudima, konkretnih gradnji, transakcija, „podzidavanja“ hijerarhijske piramide u Rimu i na domaćem terenu, te se nikako ne stigne baviti pastoralnim radom, kamoli pak dušama raznih skeptika, anarhista, ateista i otpadnika iz krila sv. Matere Crkve. Nikako ne možemo računati s ekumenističkom popustljivošću i potrpljivošću, koja bi i nama osigurala jamstvo božje skrbi, pa da sjednemo za stol i kusamo nešto poput „dvije kapi ulja u istome zelju“, nalik na naše bogobojazne susjede.

                      Nadajmo se, dakle, da će nam barem duše ostati izvan gorčine, možda prazne, ali ne i grijehom umrljane, u smislu one napomene Shakespearove  iz SNA LJETNE NOĆI: „Sad grdim tek, al' još i gore znadem, / Jer i za kletve razloga imadem“. 

Pa cu samo nadodat...E MOJ NARODE
12.12.2011.

HRVATSKA OBECANA ZEMLJA
BAJIĆ U DEPRESIJI, VIOLIĆ USKORO UHIĆEN

BAJIĆ JE U DEPRESIJI I RAZMIŠLJA O OSTAVCI

Mladen Bajić je poprilično potresen svim aferama koje su mu prijavljivane a nije ništa poduzimao. Sada je sve izašlo na površinu i nezna kako opravdati svoj nerad. Osoblje oko njega tvrdi da je u depresiji i da bi najrađe odstupio sa dužnosti, samo ga je strah posljedica. Doznajemo da ozbiljno razmišlja o ostavci. Siva eminecija Josip Čule mu podiže moral ali afera ACI je zatresla i HDZ i državu a posebno državno odvjetništvo koje je prikrivalo. Index portal mu servira dokaze da je prikrivao slučaj Kamensko, Ninoslava Pavića, Miroslava Kutlu i Ivicu Todorica, a udarno com mu servira dokaze da je pokrivao ACI pljačku. Anto Violić je jedan od ključnih ljudi kojima će USKOK granati optužnice, a tek je samo nekoliko mjeseci istraga u tijeku. Spominje se skorašnje i uhićenje Violića no mnogi će iz Dubrovačko neretvanskog HDZ morati dati odgovore kako je najbogatiji manager u Hrvatskoj Violić do 2006 bio skladištar ulja u Ininoj poslovnoj jedinici Dubrovnik. Uskoro ide ACI dd AFERA 5.dio.

Jel ovo je zemlja Hrvatska...jesu li za ovo su ginuli branitelji?
11.12.2011.

FRANJO TUĐMANDržavna agencija o Tuđmanu

12. godina od 'odlaska' Franje Tuđmana


Državna novinska agencija Hina osvrnula se na lik i djelo Franje Tuđmana, povodom 12 godina od njegove smrti. Tekst prenosimo u doslovnoj verziji, bez intervencija. Pozivamo, dakako, čitatelje da ispod teksta izraze svoj stav o liku, djelu te naslijeđu Franje Tuđmana

Danas se navršava 12 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pod čijim je vodstvom Hrvatska izborila svoju slobodu, neovisnost i samostalnost.

Rođen je 1922. godine u Velikom Trgovišću, bio je aktivni sudionik antifašističkog pokreta, a zbog stavova o hrvatskom nacionalnom pitanju u SFRJ bio je osuđivan i zatvaran.

Kad je 1972. godine počeo progon hrvatskih "proljećara" Tuđman je proveo devet mjeseci u zatvoru, a u veljači 1981. osuđen je na tri godine zatvora te na petogodišnju zabranu svakog javnog djelovanja.

Nakon što mu je 1987. godine vraćena putovnica, odlazio je više puta u inozemstvo te svojim predavanjima među iseljenicima poticao stvaranje hrvatskoga nacionalnog pokreta. Dvije godine kasnije osnovao je HDZ - Hrvatsku demokratsku zajednicu - i postao njezinim predsjednikom, a na tom je mjestu ostao do kraja života.

Na čelo hrvatske države formalno je došao krajem svibnja 1990., kada je na prvoj sjednici višestranačkog Sabora izabran za predsjednika Predsjedništva, a predsjednik Republike postao je 26. lipnja iste godine.

Borio se za samostalnost i međunarodno priznanje hrvatske države, u politički nenaklonjenom vremenu, kada su iz svijeta dolazili pritisci da se Jugoslavija održi. Vodio je pobjednički domovinski rat, koji je 1995. završen vojno-redarstvenom akcijom “Oluja”, a mirnom reintegracijom hrvatskog Podunavlja Hrvatska je pod njegovim vodstvom postala cjelovita i slobodna.

U javnosti su još za njegova života postojale različite ocjene njegovog političkog djelovanja koje traju do danas. Kritičari tvrde da je bio autoritaran, tajkunizirao državu, te imao manjak sluha za političke neistomišljenike te pokušao dijeliti BiH, dok njegovi zagovornici pak ističu da je prema BiH vodio politiku zaštite interesa hrvatskog naroda kao i da je vrijeme rata tražilo 'čvrstu ruku'.

Tuđmanu su hrvatski građani povjerenje iskazali na prvim neposrednim predsjedničkim izborima 1992. godine, a potom i na predsjedničkim izborima 1995., no taj predsjednički mandat nije završio jer je umro 10. prosinca 1999. godine.

11.12.2011.

KARCINOM ZVANI KRIMINAL
Hoće li Marković konačno priznati da u HNS-u ima puno problema?Ili ce konacno zavrsit iza resetaka sa svojim prijateljem "LAJAVCAM"

Širić i Djedović nisu jedini visoki dužnosnici Nogometnog saveza koji su uhvaćeni u zloupotrebama položaja, a čelništvo odbija reagirati

Ako je to istina, onda je tragedija, ali nije moj problem”, kaže Vlatko Marković nakon što je Željko Širić završio iza rešetaka u paketu s vječnim sudačkim consigliereom Stjepanom Djedovićem.

Širić i Djedović smijenjeni, Mamić poručio: Nisam lud da se stavljam u službu USKOK-a!

Nakon Vlade Zeca, požeškog šerifa osuđenog na pet godina robije, Širić je već drugi utamničeni dopredsjednik nogometne vlade Vlatka Markovića čiji život u zatvorskoj ćeliji nije predsjednikov problem.

Vlatko, naravno, “nema niki’ problema” ni s podatkom da mu dio suradnika u Izvršnom odboru skuplja kaznene prijave. Sve je jasnije da Vlatko Marković može priznati kako zaista ima problema samo u jednom slučaju; ako mu USKOK-ovi istražitelji natovare na leđa da je glavom i bradom bio upoznat, ako ne i odgovoran, za nečasna djela visokih dužnosnika HNS-a.

Je li takav rasplet moguć? Koliko je dugo na snazi institut neproknjižene “nadoknade za fer suđenje” koji je u ulozi pouzdanika razobličio Hrvoje Maleš, koliko je ljudi u proteklih dvadesetak godina profitiralo koristeći ovu... hm, rupu u natjecateljskom pravilniku? Ima li tu elemenata sistemske korupcije koja se kapilarno raširila od vrha do dna organizacije?

S obzirom na to da su Širić i Djedović godinama istaknuti dužnosnici HNS-ova sudačkog departmana, zavirimo na trenutak u dosje ove branše. Sudac Ivan Katuša osuđen je 2002. godine na dvije godine zatvora zbog primanja 10.000 eura mita od Hrvatskog dragovoljca.

Sudac Miroslav Jedvaj završio je 2005. godine u španjolskom zatvoru zbog krijumčarenja droge, bivši sudac Jadranko Grgona osuđen je za korupciju u aferi Index, pomoćnog suca Tomislava Šetku Uefa je u veljači 2010. godine suspendirala zbog kontakata s kladioničarskim klanom braće Šapina.

Sudačka je organizacija, k tomu, danas i poligon neviđenog nepotizma, zvanje nogometnog suca i mjesto na A listi u brojnim se obiteljima prenosi s koljena na koljeno i njeguje poput tradicije starih zanata.

Sve pore drustva zahvatio karcinom zvani KRIMINAL
11.12.2011.

HRVATSKA STVARNOST
Radi 18 minuta dnevno, prosječno pregleda 0,9 pacijenata svaki dan, a većinu vremena putuje po kongresima!’

Dokumenti do kojih je došao Nedjeljni otkrivaju kako prof. dr. Metelko zbog brojnih međunarodnih obveza u bolnici kojoj radi provodi rekordno malo vremena, a prima punu plaću

Jeste li upoznati s činjenicom da je jedan liječnik iz vaše bolnice pregledao samo 214 pacijenata... - kažem ravnatelju KB-a Merkur i Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac Željku Vidasu. Nisam uspjela dovršiti rečenicu, a ravnatelj Vidas odgovara kako to i nije baš sjajan rezultat jer to znači 10-ak pacijenata na dan, a dnevni bi prosjek trebao biti od 17 do 25.

- Kada kažem pregledanih 214 pacijenata - nastavljam - ne mislim tijekom jednog, već tijekom 11 mjeseci (231 radni dan). Dakle, u bolnici imate profesora koji je od 1. siječnja do 30. studenoga pregledao ukupno 214 pacijenata, što znači da je u prosjeku dnevno obradio jednog pacijenta - kažem i vadim na stol desetke dokumenata koje smo dobili od izvora iz bolnice.

Ravnatelj ih pregledava.

- A da, na žalost, to je istina.

Deset radnih sati

Riječ je o prof. dr. Željku Metelku, dijabetologu i bivšem ravnatelju Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac (ravnatelj je bio do pripajanja klinike KB-u Merkur). Dokumenti do kojih je došao Nedjeljni Jutarnji pokazuju kako je prof. Metelko jedan od rekordera po izbivanju iz bonice i putovanjima po kongresima diljem svijeta. Rekorder je i po malom broju pregledanih pacijenata, ali i po zaradi. Naime, za jedan sat rada u mjesecu listopadu prof. Metelko dobio je 1250 kuna.

Kako? Tijekom listopada odradio je svega osam radnih sati i za to dobio oko deset tisuća kuna (u bolnici smo dobili informaciju o visini plaće). Prema broju ugovorenih sati trebao je odraditi 132 sata, pa je tijekom 21 radnog dana uspio stvoriti minus od 124 sata. Iz toga se da izračunati, ako podijelimo njegovu plaću s brojem odrađenih sati, da je za samo jedan odrađeni dan, odnosno osam sati, dobio punu mjesečnu plaću. Koliko je to bizarno govori i podatak da je njegova kolegica, koja radi isti posao, tijekom tog mjeseca imala 13 sati viška, što je 137 odrađenih sati više od prof. Metelka.

U studenom je odradio dva sata više nego u listopadu. Bio je u bolnici 10 sati. I izvješće za prvih devet mjeseci ove godine je zanimljivo (189 radnih dana). Profesor Metelko zaradio je, kako doznajemo u bolnici, oko 90 tisuća kuna a da je odradio samo deset dana, odnosno 57,48 sati. Kada se to preračuna u minute, ispada da je radio svega 18 minuta na dan, a trebao je raditi oko 360 minuta. Ili kada se preračuna u postotke, to je pet posto od previđenog vremena ili 20 puta manje.

U tom razdoblju uspio je skupiti minus od 1135 sati dok je njegova kolegica prvih devet mjeseci završila sa 119 sati viška.

- Ovaj problem je očit i on definitivno postoji. No, ja zakonski nisam u mogućnosti dati otkaz ili smanjiti plaću. Isto tako, onima koji su odradili više nego što su trebali ne mogu dati bonus na plaću. Ruke su mi vezane i ne mogu ništa. Zato bi trebalo mijenjati zakonske okvire - kaže Vidas. Kao primjer navodi i probleme unutar KB-a Merkur. Primjerice, jedan je liječnik u 2010. godini bolnici zaradio sedam milijuna i 200 tisuća kuna, dok je u isto vrijeme jedan magistar uprihodio samo 307 tisuća kuna.

- Bruto plaća tog magistra veća je od onoga što je zaradio pa nam je on ništa drugo nego uteg i trošak. Skandalozno je da zbog titule magistra ima osam posto veću plaću od doktora koji je zaradio više od sedam milijuna kuna - kaže Vidas.

Pacijent dnevno

Nevjerojatno mali broj odrađenih sati prof. Metelka odražava se, naravno, na njegove pacijente. Od početka godine pa do kraja studenoga pregledao je samo 214 pacijenata. Toliko pacijenata pregleda liječnik s najnižim dopuštenim dnevnim prosjekom u 12 dana. Dok oni koji se drže odličnog prosjeka od 25 pacijenta po danu, 214 pacijenta pregledaju za tjedan i pol. Dakle, Metelko cijelu godinu radi posao koji se realno odradi za devet radnih dana!

Usporedbe radi, liječnica koju smo uzeli za primjer u početku teksta u istom je razdoblju pregledala 3971 pacijenta, odnosno 17 pacijenata po danu.

- Istina je da postoje liječnici koji vrlo malo rade. Ali već sam rekao da ne mogu na to utjecati. Ne postoje sankcije, odnosno metode kojima bih to mogao spriječiti. No, činjenica je da je to nedopustivo - kaže Vidas.

Ugovor s Klinikom

Na pitanje gdje je prof. Metelko kada nije u bolnici, Vidas odgovara: - Zaposlen je na Medicinskom fakultetu i ima brojna zaduženja zbog drugih funkcija koje obnaša pa je često na raznim kongresima. No činjenica je da bi svoj radni dan trebao rasporediti tako da je 85 posto vremena u bolnici (za što prima deset tisuća kuna plaću) i 15 posto vremena na fakultetu (za što je također plaćen), dok bi ostale obveze trebao odrađivati tijekom svog slobodnog vremena.

- Prema ugovoru koji prof. Metelko ima s Klinikom, 15 posto radnog vremena provodi na Medicinskom fakultetu gdje je također zaposlen, a ostatak vremena trebao bi raditi u svojoj ambulanti - kaže Vidas.

No, koliko bi mu slobodnog vremena trebalo da bi obavljao sve funkcije koje ima.

Osim što je zaposlen na Sveučilišnoj klinici Vuk Vrhovec i na Medicinskom fakultetu, prof. Metelko je i predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, predsjednik Referentnog centra za šećernu bolest Republike Hrvatske, Voditelj nacionalnog programa za šećernu bolest Republike Hrvatske, direktor Suradne ustanove Svjetske zdravstvene organizacije za odgovarajuću tehnologiju u šećernoj bolesti, konzultant Svjetske zdravstvene organizacije, konzultant Europske agencije za rekonstruiranje za potrebe kontinurane medicinske edukacije i Voditelj europskog projekta EUBIROD.

Upravo zbog silnih funkcija koje obnaša, prof. Metelko je rado viđen gost, ali i voditelj i predavač na raznim skupovima i kongresima. I sve bi to bilo pozitivno da vrijeme koje treba provesti na svom radnom mjestu ne provodi negdje drugdje.

Bilo kuda ...kriminal svuda
10.12.2011.

ZABORAVILI BARBU
Bebić: Neki kolege tvrde da smo dobili izbore. Pa sam očekivao da nam Josipović da mandat


U šest godina doživjeli smo četiri velika poraza, izjavio je predsjednik Sabora Luka Bebić

Predsjednik Sabora Luka Bebić nije bio pozvan na komemoraciju u povodu obilježavanja 12. obljetnice smrti Franje Tuđmana.

Vodstvo HDZ-a nije ga pozvalo ni na polaganje vijenaca na Tuđmanov grob na zagrebačkom Mirogoju. A nisu ga pozvali ni na sjednicu Predsjedništva stranke nakon izbora na kojoj je kao član tog tijela, trebao prisustvovati.

Možda su zaboravili

Počast Tuđmanu došao je odati sam. U društvu nekoliko najužih suradnika. Pola sata nakon što je vrh HDZ-a položivši vijence i zapalivši svijeće na Tuđmanovu grobu napustio Mirogoj.

- Možda su me zaboravili pozvati - kazao je Bebić, dodajući kako se ne ljuti zbog toga.

- Poslije svega to je pitanje odnosa, pijeteta, razumijevanja, demokracije, podnošenja nekih loših posljedica i suočavanja s njima. Ovo je dan kada u prvom planu ne treba biti različitost ovog ili onog mišljenja, nego pijetet i sjećanje na predsjednika Tuđmana. I zato ja preko toga prelazim, kazao je Bebić. Dodao je kako je došao odati počast predsjedniku Tuđmanu i prisjetiti se dana njegovog nadahnutog vodstva “s kojim smo postigli nezavisnost i s kojim smo obranili svoju zemlju”.

Komentirajući izbore i Šeksove najave kako Kosor treba biti jedini kandidat za šefa stranke, Bebić je kazao:

- Treba se suočiti sa svim posljedicama i rezultatima zadnjih političkih, krucijalnih događaja. Mi smo u zadnjih šest godina, izuzmu li se izbori 2007., imali četiri “dobra” poraza - najprije 2005. na predsjedničkim izborima, a potom 2007. na lokalnim izborima. Onda smo izgubili izbore za predsjednika 2009. I sada smo izgubili izbore. Doduše, neki kolege tvrde da smo ih dobili. Pa sam očekivao da nam predsjednik Josipović, ako smo ih dobili, da mandat. Nismo ih katastrofalno izgubili, ali smo izgubili.

Dijagnoza bolesti

Ozbiljna politička stranka će od temeljnih ogranaka do vrha, napraviti ozbiljnu analizu zbog čega smo imali uspjehe, pa ćemo znati kako se uspjesi ostvaruju. A ako smo imali neuspjehe, znat ćemo kako ih izbjeći. Ako nismo dijagnosticirali bolest, ne možemo odrediti ni terapiju niti lijek. Potrebna je dubinska analiza, demokratska analiza. Svaki čovjek, član HDZ-a ima pravo, ako želi, o tome iznijeti mišljenje. I onda preko svojih predstavnika, na kraju tog procesa izabrati novo vodstvo ili potvrditi staro vodstvo ako je sve u redu - kazao je Bebić.

 

Sada se vec pitam kakvi su to ljudi i dali ima demokracije u HDZ? Ko je narod vodio svo ovo vrijeme?

Izgleda mi da "Barba Luka" nije bio kad se iz torbe djelilo...
10.12.2011.

SRBI U €U
OPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE

MUNICIPALITIES IN THE REPUBLIC OF SERB KRAYINA

         

  1. Beli Manastir

8. Gračac

15. Korenica

22. Petrinja

  2. Benkovac

9. Dalj

16. Kostajnica

23. Plaški

  3. Vojnić

10. Daruvar

17. Krnjak

24. Podravska Slatina

  4. Vrginmost

11. Dvor

18. Mirkovci

25. Slunj

  5. Vukovar

12. Drniš

19. Obrovac

26. Srpska opština Zadar

  6. Glina

13. Donji Lapac

20. Okučani

27. Caprag

  7. Grubišno Polje

14. Knin

21. Pakrac

28. Tenja

Opštine Grubišno Polje i Daruvar bile su u sastavu zone pod zaštitom UN, ali su vlasti RSK "uključile" i Podravsku Slatinu u kojoj je prema popisu stanovništva iz 1981. godine bilo 41,8% Srba, 40,9% Hrvata i 14,1% Jugoslavena. Iseljeno i izgnano stanovništvo ovih opština imalo je svoje delegate u Skupštini RSK, kao i Srpska opština Zadar, čije je sjedište bilo u selu Zemunik Gornji.

Municipalities Grubisno Polje and Daruvar were within UN protected zone. RSK authorities "added" Podravska Slatina municipality. According to the population census of 1981 there was : 41,8% Serbs, 40,9% Croats, 14,1% Yugoslavs. The inhabitants who were either displaced or expelled from these municipalities, had their representatives in the Parlament of RSK. The Serb municipality of Zadar (with its center in Zemunik Gornji) had its representative in the Parlament of RSK.Srpska opština Zadar, čije je sjedište bilo u selu Zemunik Gornji.

Napomena:

Podatci iz statističkog godišnjaka Jugoslavije (1983) o ukupnom broju Srba u 13 opština (SAO Krajina) nisu tačni jer se na popisu 1981. dio srpskog stanovništva izjasnio kao "Jugoslaveni". Taj procenat Srba se kretao od 10 u Kninu do 18 u Pakracu.

 

Population Census (Yugoslavia Annual of 1983) The number of Serbs in 13 municipalities (Serb Autonomy Region of Krayina) is greather. The part of the whole population was screened as "Yugoslavs" (10% in Knin and 18% in Pakrac)

..........

ZAJEDNIČKO VEĆE OPŠTINA

locirano u Radničkom domu, 32 000 Borovo naselje, Vukovar.

        Predstavnici članova Srpske etničke zajednice sa teritorije Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema (bivši UNTES REGION) koja je reintegrisana u Hrvatsku 15. januara 1998.
Veće je savetodavno telo koje analizira situaciju u vezi ljudskih prava i koordinira interese Srba koji žive u ovom delu Hrvatske.

        Sastavljeno od delegata iz svih opština u Regionu, sa ukupnom populacijom od 51000  Srba, koji su hrvatski državljani. Članovi su nekoliko srpskih političkih stranaka. Javne sednice veća se održavaju povremeno u Vukovaru.

        kao legalno telo po hrvatskim zakonima, ima svoj statut, unutrašnje regulative, godišnji plan rada i plan budžeta. Predvođno je predsednikom Veća G.Milošem Vojnovićem, a ima 8 operativnih komisija sa ukupno 20 zaposlenih članova.
Finansiranje ZVO mesečno košta 200.000 HRK (32.500 $). S vladom Republike Hrvatske postignut je, 01.12. 1998., Sporazum o sufinansiranju programa ZVO do 2001. godine. Po ovom sporazumu Vlada će za potrebe ZVO obezbediti: za 1999. godinu 1.400.000 HRK, za 2000. godinu 1.100.000 HRK, za 2001. godinu 1.000.000 HRK. Preostala potrebna sredstva od oko 1.000.000 HRK godišnje ZVO će pokušati obezbediti iz međunarodnih donacija i drugih izvora.

        Predlaže kandidate za 2 zamenika župana, u županijskim Većima za Vukovarsko- Sremsku I Osiječko-Baranjsku županiju, takođe kao i pomoćnika ministra u Hrvatskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa, Ministarstvu prosvete i sporta, kako bi  obezbedilo Srpskoj manjini predstavnike u višim instancama državne vlasti, i u javnoj administraciji Hrvatske.

        Sastaje se sa Predsednikom Republike Hrvatske i sa zvaničnicima iz njegovog kabineta, najmanje jednom u 4 meseca vezano za važna pitanja iz domena ljudskih prava i kulturne autonomije vezano za Srbe u Hrvatskoj.

        Daje informacije, izveštava i javno kroz javna glasila za Srbe van Podunavlja, u skladu sa hrvatskim zakonima. ZVO je u januaru 1999. Godine započelo sa izdavanjem dvonedeljnog Biltena vesti pod nazivom “NOVOSTI 15 DANA”. Ovaj Bilten prerasta u nedeljni magazin "NOVOSTI 7 DANA" (samostalne srpske novine) koji ZVO izdaje zajedno sa Srpskim narodnim većem iz Zagreba.

        Uspostavljeno je putem pismenog sporazuma sa Hrvatskom vladom 23. maja 1997. u prisustvu UN aministratora za region Generala Jacques Paul Klein. što je zasnovano na sledećim pravnim dokumentima:

 Erdutski sporazum, član 12 (12. novembar 1995.)

 Rezolucija Saveta bezbednosti UN-a 1037 (15. januar 1996.)

 Pismo namera Hrvatske vlade u vezi mirne reintegracije (13.januar 1997.)

 Hrvatski ustavni zakon u vezi ljuskih prava i prava manjina, član 4

 Hrvatski zakon o lokalnoj samoupravi i autonomiji, član 11

 Akt o osnivanju nadležnostima i finansicarnju ZVO od 23. Maja 1997. Godine

 Odluka Vlade RH od 15.oktobra 1998. godine kojom se potvr]uje prethodni dokument

        Uobličavalo je svaku rezoluciju saveta bezbednosti UN-a, Predsedničke izjave o mirnoj reintegraciji Podunavlja od 1995 u svojoj ulozi promovišući prava manjina, uspostavu poverenja, zaslužujući meunarodu podršku kao još jedan stabilizirajući faktor u širem kontekstu post-ratne bivše Jugoslavije.

Sjecam se vec te davne  1989 .g.pripremanog ZLIKOVCA Milosevica na Kosovu Polju kad je slavio pobedu Srba nad "NEKIM"1389.god.
Ja se ne sjecam nikakve srpske pobede tada,a Vi?

10.12.2011.

SRBSKA CESTITKA
Boris Tadić čestitao na potpisivanju: Ovo je veliki dan za Hrvatsku i veliki dan za regiju


BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić je izjavio kako Srbija ne može i ne smije odustati od EU, bez obzira na odluku Europskog vijeća da status kandidata toj zemlji, uz uvjete, dodijeli tek u ožujku. Tadić je također čestitao Hrvatskoj na potpisivanju Pristupnog ugovora sa EU .

- Želim čestitati Hrvatskoj današnji dan, potpisivanje pristupnog sporazuma, to je veliki dan Hrvatsku i veliki dan za regiju - izjavio je srpski predsjednik Boris Tadić  prilikom konferencije za novinare sazvane povodom odluke Europskog vijeća o statusu Srbije za članstvo u Europskoj uniji .

- Svaka druga odluka imala bi dalekosežne i duboke posljedice po život građana ove zemlje - komentirao je Tadić svoju proeuropsku politiku te naglasio svoju uvjerenost u 'putu ka EU' od kojeg nema namjeru odustati.

Kao uvjet dodjele statusa kandidata Srbija mora popraviti odnose sa Kosovom, na što je Tadić pristao, ali je ponovio stajalište Beograda kako Srbija neće priznati Kosovo ni implicitno ni eksplicitno.

- Ja kao predsjednik nikada neću takav zahtjev prihvatiti, ali neću odustati od europske budućnosti i težnje da pronađemo rješenje za Kosovo - izjavio je Tadić, koji je zatražio povlačenje građana sa barikada prema Kosovu.

- Uputio sam mnogo poziva građana Srbije i tražio konkretne mjere da se povuku sa barikada jer njima ne brane nacionalne ni vitalne interese. Ponovno ih to tražim - izjavio je Tadić.

Vijeće je donijelo odluku da Srbija status kandidata dobije tek u ožujku 2012. godine, ali uz uslov napretka odnosa sa Kosovom.

Predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy je izjavio kako će procjena o dodjeljivanju statusa kandidata Srbiji biti 12. veljače, a konačna odluka je zakazana za ožujak. Von Rompuy je izrazio optimizam u pogledu ulaska Srbije u EU te je kao pozitivne primjere naglasio suradnju Beograda sa Haaškim sudom, kao i pokretanje dijaloga između političkog vrha Srbije i Kosova.

Da li je Tadiceva cestitka iskrena i dobronamjerna?
10.12.2011.

SRPSKA OSVAJACKA IDEOLOGIJA
REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA NAJZAPADNIJA SRPSKA DRŽAVA

   

Formirana je 1991. odvajanjem od Republike Hrvatske, kao nužan odgovor u cilju zaštite Srpskog stanovništva na tim prostorima. Do odvajanja je moralo doći jer se Hrvatska odcepila od Jugoslavije i svojim novim ustavom proglasila nacinalnom državom a 750.000 Srba pretvorila u nacinalnu manjinu, uz jasne pretnje da joj u Hrvatskoj neće biti mesta.

Republika Srpska Krajina obuhvata isključivo prostore sa većinskim sprskim stanovništvom i sačinjavaju je: Sjeverna Dalmacija, Lika, Kordun, Banija, Zapadna Slavonija, Istocna Slavonija, Baranja i Zapadni Srem. Prema podacima 1993. godine na teritoriju od 17 028 kvadratnih kilometara živjelo je 485 595 stanovnika. Nakon 05.08.1995 god zločinačkom akcijom povampirene Hrvatske i uz pomoć Zapada i »Mirovnih snaga UN« sa tih prostora proterano je celokupno srpsko stanovništvo, tako da je na tom prostoru ostalo je jedva 2000 stanovnika većinom staraca i onih koji su bili nemoćni da pobjegnu ispred ustaških kama.

Srbija je taj pomor i progon srpskog stanovništva mirno posmatrala na čelu sa snagama izdajničkog režima Slobodana Miloševića, iako je prema ranije potpisanim sporazumima, Jugoslavija odnosno Srbija u vojnom i političkom smislu bila garant bezbednosti RSK.Današnji režim u izdaji srpskih nacionalnih interesa ide i korak dalje pa sa takvom Hrvatskom ubrzano poboljšava odnose ne spominjući RSK, progon i pomor srpskog stanovništva na tim vekovima etnički srpskim prostorima.

Srbija stvara novu političku elitu koja će hteti, znati i umeti da sve ove srpske probleme rešava na energičan i mudar način. Problem Kraiških Srba i opstanak RSK se mora rešiti na zadovoljavajući način u okviru celovitog rešenja srpskog nacionalnog pitanja na prostoru Balkana.

Dogodine u Kninu !!!

ETNIČKA KARTA REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE

 
..

Granice Republika Srpska Krajne ucrtane na etničkoj karti SFRJ po rezultatima popisa iz 1981 godine. U ovom popisu oko 15% Srba sa ovih prostora izjasnilo se kao Jugosloveni što još ubedljivije govori o nedvosmisleno srpskim etničkim prostorima, koje je Hrvarska očistila od Srba.

 
 
   

Klikni i otvori kartu u punoj velicini - 182 kb.Srbi jos ne odustaju od  svoje osvajacke  ideologije
07.12.2011.

SRPSKA BUDUCNOST

   Republika Srpska Krajina

ONO ŠTO SU NAM OTELI MORAMO VRATITI

 

Kako je deo po deo zauzimana i rušena Republika Srpska Krajna uz pomoć Zapada i UN

 

 
  OBJAŠNJENJE:
   
1. Područje Zapadne Slavonije koje je Vensovim planom ušlo u sastav zone pod zaštitom UN-a (Sektor zapad), a na kome je Hrvatska, suprotno odredbama ovog dokumenta, odmah uspostavila svoju vlast
   
  The area of Western Slavonia-UN protected area according to Vence's plan (Sector West)- Croatia took over its control upon the area although it was contrary to the provisions of Vance's plan.
   
2. Miljevački plato, u zoni pod zaštitom UN-a, (Sektor jug), hrvatske snage zauzele su 21. juna 1992.
   
  Miljevci Plateau area -the UN protect zone (Sector South)- was occupied by the Croat forces on 21st June 1992.
   
3. Ravne Kotare i branu Peruču, u zoni pod zaštitom UN-a (Sektor jug), hrvatske snage su okupirale januara 1993.
   
  The area of Ravni Kotari and Peruca dam -the UN protect zone (Sector South)- were occupied by Croat forces in January 1993.
   
4. Medački džep, u zoni pod zaštitom UN-a (Sektor jug), hrvatske snage su okupirale septembra 1993.
   
  Medak Pocket- the UN protected zone (Sector South) was occupied by Croat forces in September 1993.
   
5. Srpsku oblast ZAPADNA SLAVONIJA, u zoni pod zaštitom UN-a (Sektor zapad), hrvatske snage su, uz pomoć i podršku zapadne alijanse, okupirale maja 1995. i akciji nazvanoj Bljesak.
   
  Croat forces, in support with its western allies, occupied Serb area of Western Slavonia- the UN protected area (Sector West) in the operation Flash of May 1995.
   
6. Srpsku oblast KRAJINA (Sjeverna Dalmacija, Lika, Banija i Kordun), u zoni pod zaštitom UN (Sektori sjever i jug), hrvatske snage su, uz pomoć i podršku zapadne alijanse, okupirali avgusta 1995 u agresiji nazvanoj Oluja.
   
  Croat forces, in support with its western allies, occupied the Serb area of Krayina (North Dalmatia, Lika, Banija and Kordun)- the UN protected area (Sector North and South)- in the operation Storm of August 1995.
   
7. Srpska oblast ISTOČNA SLAVONIJA, BARANJA I ZAPADNI SREM, zona pod zaštitom UN-a (Sektor istok), a po ERDUTSKOM SPORAZUMU od 12.11.1995. područje pod upravom UN-a (UNTAES) do potpune "mirne reintegracije" u ustavno pravni poredak Republike Hrvatske, do koje je došlo u januaru 1998. godine.
   
  Serb area of East Slavonia, Baranja and West Sirmium, UN protected zone (Sector East). The area is controlled by UN pursuit to the Erdut Agreement dtd 12/11/95 until it is "peacefully reintegrated" into constitutive order of the Republic of Croatia. The Serb region  "reintegrated" in January 1988.
 

NAPAD NA REPUBLIKU SRPSKU KRAJNU

 

Opšti napad na RSK otpočeo je 02.08.1995 na svim sektorima Krajine. Hrvatska je za tu operaciju pod nazivom »oluja« angazovala oko 230.000 vojnika, policajaca i ostalih snaga.

Čitav prostor i svi delovi RSK su zvanično bili pod zaštitom snaga UN i oni su trebali da garantuju bezbednost na tim prostorima. Dogodilo se suprotno i snage UN su hrvatskoj armiji pružale logističku i svu drugu podršku sve do artiljeriske. Cela operacija je izvodjena u tesnoj saradnji sa CIA i ostalim NATO snagama koje su hrvatskoj vojsci pružile svu obaveštajno-informativnu i logističku podršku. To im je bilo znatno olakšano jer su takozvane »mirovne snage UN-a« znale tačan i precizan raspored srpskih odbrambenih snaga kao i njihove položaje.

 

U odbranu RSK bilo je angažovano oko 22.000 boraca krajine koji sobzirom na gore iznete podatke nisu imali nikakve mogućnosti da odbrane svoje domove.

Republika Srpska Krajina izdana je u Beograu od strane režima Slobodana Miloševića koji je mnogo ranije napravio dogovor sa Zapadom da prepusti RSK hrvatima a da za uzvrat od Zapada dobije podršku u pravcu očuvanja svoje vlasti.

Te pogrešne kalkulacije će Miloševića kasnije skupo stajati jer će od tog momenta početi njegova političko-državnička agonija koja će se završiti Hagom.

U pripremi za odbranu RSK Martić i Karadžić su Miloševiću ponudili nekoliko varijanti za uspešnu odbranu RSK koje je on bez razmatranja odbio. Da se Srbija ne bi direktno uvlačila u rat predloženo je da Vojska Jugoslavije masovnijim snagama pritisne granice Hrvatske na Sremsko Baranjskom i Dubrovačko hercegovačkom delu kako bi se snage hrvatske razvukle i smanjila koncentracija snaga na Kninskom delu. Drugi deo plana je predvidjao da VJ zaposedne mirne delova razgraničenja izmedju Srba i Muslimana kako bi se svi potencijali Vojske Republike Srpske stavili u odbranu RSK. Procenjivalo se da bi u tim okolnostima Hrvatska odustala od vojne akcije na RSK jer je bilo jasno da nebi mogla da ostvari potrebnu vojnu nadmoć i efikasno porazi vojsku RSK. Drugo Hrvatska je zbog svog oblika i enormno dugih državnih granica veoma ranjiva pa bi preduzimanje takve vojne operacije bio veliki rizik od  razvlačenja snaga i potpunog vojnog poraza bez obzira na logističku podršku Zapada. Svi vojni eksperti, pa i Zapad uočavajući ranjivost hrvatske pitali su, šta će se desiti sa Hrvatskom ako se Srbija uključi u odbranu RSK jer je po Vensovom planu bila garant njene bezbednosti i u vojnom delu. Hrvatska je znala za Miloševićevu odluku da se RSK prepusti Hrvatskoj i nesmetano su se pripremali za takvu akciju, samo su Martić i Karadžić bili iznenadjeni odbijanjem Miloševića da se uključi u odbranu RSK.

 

§          Niko do Srpskih lidera do sada pred Zapad i Evropu nije postavio pitanje kako to da su Hrvati proterali 700.000 Srba a da NATO nije intervenisao kao oko problema Kosova.

.

§          Zašto je Šiptarima odnosno Kosmetu neophodno dati široku autonomiju a za približno isti broj Srba u RSK tako nešto nije moguće.

.

§          Hoće li Evropa i Zapad sve probleme novoformiranih država na Balkanu rešavati teritorijalno i politički     na štetu Srba i njihovih etničkih prostora.

.

§          Dali će Zapad i Evropa početi da rešavaju i Srpsko pitanje na Balkanu pošto su se potrudili da »reše« Slovenačko, Hrvatsko, Muslimansko, Makedonsko, Šiptarsko.

.

§          Zašto na svim prostorima gde su živeli Srbi i gde su ih štitile mirovne snage UN ili NATO snage u funkciji snaga UN, više ne žive Srbi. 

 
Sva ova pitanja će svakako uskoro biti postavljena i još mnogo podpitanja slične sadržine, ali ono što Srbi moraju znati niko im neće rešiti probleme dok oni sami odlučno ne krenu u njihovo rešavanje. Republika Srpska Krajina je najzapadnija srpska država i ona mora ponovo biti srpska.

 U 21-om stoljecu Srbi ne razmisljaju o €U,oni su opsjednuti ratom i osvajanjem.

07.12.2011.

CETNICI I HDZ BIH RASELILI HRVATE IZ BIH

1. Opći podatci
Bosna i Hercegovina prostire se na povrπini od 51.197 Ëetvornih
kilometara. Sjeverni dio dræave - Bosna - ima izrazito
kontinentalnu, a juæni - Hercegovina - izrazito mediteransku
klimu.
Po zadnjemu popisu pučanstva, provedenom godine
1991.1, æivjela su u Bosni i Hercegovini 4. 377. 033 Ëovjeka.
Od toga su 17,4 posto Ëinili Hrvati, 31,2 posto Srbi, a 43,5
posto Muslimani (koji su se u rujnu 1993. prozvali Bošnjacima).
Preostalih 7,9 posto pučanstva uvrπteno je u rubriku
„ostali“. Među njima su najbrojniji oni koji su se očitovali
kao Jugoslaveni.

1 Podatci su preuzeti iz StatistiËkoga biltena br. 234, izdanje Dræavnoga zavoda za statistiku
Republike Bosne i Hercegovine (Sarajevo, 1993.).
politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 9
EtniËka slika BiH po popisu puËanstva (1991.)
Kao meunarodnopravni subjekt Bosna i Hercegovina
pojavila se na svjetskim politiËkim zemljovidima nakon raspada
Jugoslavije. Nastala je kao sljednica jugoslavenske federalne
jedinice SocijalistiËke Republike Bosne i Hercegovine.
Ustroj dræave posljedica je viπegodiπnjega rata i cijeloga niza
meunarodnih sporazuma, od kojih su najvaæniji: Washingtonski
mirovni sporazum, kojim je zaustavljen hrvatsko-
boπnjaËki sukob i uspostavljena Federacija Bosne i Hercegovine,
i Daytonski mirovni sporazum, kojim je zavrπeno
Ëetverogodiπnje ratno razdoblje. Daytonski sporazum, u koji
su utjelovljeni samo odreeni segmenti Washingtonskoga
sporazuma, faktiËki je od Bosne i Hercegovine stvorio konfederaciju
dviju administrativnih jedinica: Republike Srpske i

politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 10
Federacije Bosne i Hercegovine. Te administrativne jedinice
na dræavnoj je razini objedinio ustav. On je u biti Aneks 4
Daytonskoga sporazuma. Parlament Bosne i Hercegovine nikada
nije potvrdio taj aneks. Stoga nikada nije ni objavljen u
sluæbenomu glasilu. Republika Srpska u Daytonskomu je
sporazumu, kao i u svomu nazivu, izrijekom definirana kao
republika srpskoga naroda. Prostire se na 49 posto teritorija
Bosne i Hercegovine, a na njezinu teritoriju æivi gotovo
iskljuËivo puËanstvo srpske narodnosti. Federacija Bosne i
Hercegovine prostire se na 51 posto teritorija Bosne i Hercegovine.
Ona je ustavnopravno utemeljena Washingtonskim
sporazumom. U prostoru Federacije Bosne i Hercegovine æivi
oko sedamdeset posto Boπnjaka, dvadesetak posto Hrvata i
odreen broj Srba.
EtniËka slika BiH (1999.)

politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 11
U skladu s Washingtonskim sporazumom Federacija Bosne
i Hercegovine sastoji se od deset æupanija (kantona): pet
veÊinski boπnjaËkih, triju veÊinski hrvatskih i dviju mjeπovitih.
U mjeπovitim æupanijama (HercegovaËko-neretvanska i
Srednjobosanska) vlada poseban upravni reæim.
RijeË je dakle o vrlo komplicirano ustrojenoj dræavi s trinaest
ustava, isto toliko skupπtina i vlada, i s najveÊim brojem
ministarstava po glavi stanovnika u svijetu.
Ustroj BiH nakon Washingtonskoga i Daytonskoga sporazuma
Meutim, unatoË tolikomu broju dræavnih institucija stvarnu
vlast u Bosni i Hercegovini, s jako πirokim ovlastima, imaju
meunarodni upravitelji, odnosno Visoki predstavnik. Od potpisivanja
Daytonskoga sporazuma do danas na toj su se poziciji

politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 12
izmijenili ©veanin Carl Bildt, ©panjolac Carlos Westendorp,
Austrijanac Wolfgang Petritsch, a danas duænost stvarnoga
upravitelja Bosne i Hercegovine obnaπa Britanac Paddy
Ashdown. NeograniËena vlast spomenute Ëetvorice diplomata,
neograniËeno vrijeme provedbe sporazuma, vojno angaæiranje
meunarodnih vojnih snaga i nedosljedna primjena Aneksa 7
podruËja su koja su u posljednjih desetak godina kritiËari Ëesto
prokazivali kao zamke ugraene u Daytonski sporazum. Kada
se analizira veÊina onoga πto se dogaalo u posljednjih nekoliko
godina, ostaje dojam da su kritiËari bili u pravu.
Po procjenama ameriËke obavjeπtajne agencije CIA u Bosni
i Hercegovini danas æivi malo manje od Ëetiri milijuna
ljudi. Meu njima je, po tim procjenama, 1.920.000 (48 posto)
Boπnjaka, 1.480.000 (37,1 posto) Srba i 573.000 (14,3
posto) Hrvata.
Procjena etniËke slike BiH (2005.)

politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 13
Kada se te brojke usporede s posljednjim popisom puËanstva,
oËito je da su najgore proπli bosansko-hercegovaËki
Hrvati. S prijeratnih 760.852, koliko je Hrvata bilo po tom
popisu, njihov se broj po spomenutim procjenama sveo na
svega 573.000, πto u ukupnomu puËanstvu Ëini svega 14,3
posto.
Podatci kojima raspolaæe KatoliËka crkva u Bosni i Hercegovini
joπ su porazniji. Po tim podatcima u Bosni i Hercegovini
trenutno æivi malo viπe od 500.000 katolika, odnosno
malo viπe od 11 posto ukupnoga puËanstva. RaπËlamba podataka
pokazuje da su bosansko-hercegovaËki Hrvati, najmalobrojniji
od triju konstitutivnih naroda, u ratu i poraÊu pretrpjeli
najveÊe demografske gubitke.
Uvid u primjenu Aneksa 7, odnosno u proces povratka
prognanika na cijelomu podruËju Bosne i Hercegovine, pokazuje
da se povratak Hrvata u Republiku Srpsku, zbog subjektivnih
i objektivnih razloga, uopÊe nije dogodio.2 Povratak
Hrvata u opÊine s boπnjaËkom veÊinom u Federaciji Bosne
i Hercegovine, gdje su prije rata imali znatan udio u puËanstvu
(Bugojno, Vareπ, Konjic, Travnik, Sarajevo, Ka-

2 Srbi su 1992. uspjeli okupirati i „etniËki oËistiti“ oko tri Ëetvrtine Bosne i Hercegovine.
Po popisu puËanstva iz 1991. na tom podruËju æivjelo je oko 220.000 Hrvata, a u
210 naseljenih mjesta bili su etniËka veÊina. Tek u ljeto 1995., odnosno nakon osloba
anja dijela zapadne Bosne, Srbi su izgubili dio okupiranog prostora u kojem je po
popisu iz 1991. æivjelo oko 60.000 Hrvata.
Meutim, i nakon svrπetka rata i potpisivanja Daytonskoga mirovnog sporazuma na
podruËju je Republike Srpske ostalo 170 naseljenih mjesta u kojima su po popisu iz
1991. Hrvati Ëinili veÊinu stanovniπtva.
NajveÊi dio Hrvata koji su prije rata æivjeli na podruËju danaπnje Republike Srpske, a
rijeË je o 160.000 ljudi, ni danas se, unatoË obiljeæavanju desete obljetnice potpisivanja
Daytonskoga sporazuma, ne moæe vratiti u svoja prijeratna prebivaliπta. (Ante
MarkotiÊ, „Prvaci u referendumu i njegovoj obrani eliminirani u Daytonu“, Vitko,
br. 1, ©iroki Brijeg, kolovoz 2002.
politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 14
kanj), u proteklih je deset godina bio gotovo zanemariv3. S
druge strane povratak Srba u GlamoË, Grahovo i Drvar i Bo-
πnjaka u Stolac, »apljinu, Mostar, kao i u veÊinske hrvatske
opÊine u srednjoj Bosni (Kiseljak, Kreπevo, BusovaËa, Novi
Travnik i Vitez), bio je relativno uspjeπan. To je dodatno
promijenilo opÊu demografsku sliku.
2. GeopolitiËki poloæaj
Tko gleda zemljovide Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine,
ne moæe ne zamijetiti da te dvije dræave zajedno Ëine
jedinstvenu i nedjeljivu geopolitiËku cjelinu. »injenica da
su se u tom jedinstvenom geopolitiËkom prostoru oblikovale
dvije zasebne dræave posljedica je u prvom redu povijesnih
okolnosti i odnosa meu velikim silama. Danaπnje stanje djelo
je prije svega viπestoljetne snage Osmanskoga Carstva, koje
je neprekidno od 1463. do 1878. prostor danaπnje Bosne i
Hercegovine dræalo u svomu sastavu.
Upravo u tom razdoblju, a navlastito u razdoblju izmeu
KarlovaËkoga mira (1699.) i Berlinskoga kongresa (1878.), te
izmeu 1878. i 1918., pokuπavalo se prostor danaπnje Bosne
i Hercegovine pretvoriti u zasebnu geopolitiËku cjelinu. U

3 Uoči potpisivanja Daytonskoga mirovnog sporazuma u dijelu Federacije Bosne i
Hercegovine pod boπnjačkim nadzorom bilo je 280 naseljenih mjesta koja su po popisu
iz 1991. imala hrvatsku etniËku većinu. Riječ je o 26,8 posto svih naselja u Bosni
i Hercegovini koja su po tom popisu imala hrvatsku većinu. To su uglavnom naseljena
mjesta u srednjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini u koja se ni do danas nije vratila
golema veÊina od oko 130.000 Hrvata prognanih u tijeku muslimansko-hrvatskoga
sukoba (Ante Markotić, „Prvaci u referendumu i njegovoj obrani eliminirani u
Daytonu“, Vitko, br. 1, Široki Brijeg, kolovoz 2002.
politicka sudbina-kb2 9/26/05 10:32 Page 15

07.12.2011.

JACINA RADNA AKCIJAAnonimno kaže...

lol
Hrvatska premijerka Jadranka Kosor uvela je radnu obavezu i proglasila permanentnu radnu akciju, a dok se radi – nema priče! Sve što se ima čuti su radosni udarci pijuka o žilave stijene, toptanje kolica napunjenih zemljom i šljunkom, složni marš udarnika i povremeni verbalni rafal komandira smjene: Tišina u stroju! Ambijent treba odgovarati sažetoj definiciji socijalističkoga optimizma što ju je slavni Georgij Viktorov isporučio prije skoro tri desetljeća: Nema odmora dok traje obmana!
OMLADINSKA RADNA AKCIJA "UNISTI HRVATSKU"

Gospođa Kosor zabranila je svojim ministrima da ovoga ljeta koriste godišnje odmore. “Svi moramo raditi cijelo ljeto jer je situacija teška!” izdiktirala je novinarima, a ovi će to prenijeti neodgovornoj gomili koja ovih dana ulaže potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu i ukidanja socijalnih prava. Zlobnici s portala Index.hr podsjetili su da je slična parola bila u optjecaju i uoči lanjske turističke sezone. Izjava je tada doslovno glasila: “Ovoga ljeta do kasno će gorjeti žarulje u uredima Banskih dvora!”

Raditi, a ne pizditi

Od sjaja tih žarulja premijerki se valjda upalila lampica, pa je par dana nakon energičnoga javnog istupa otkazala već zakazanu sjednicu Vlade i odjezdila u pravcu Bola, opremljena novim sandalama, slamnatim šeširom i kremom s visokim faktorom zaštite od sunčevih zračenja. Kompletan ministarski pogon, dok su žarulje u kabinetima neumorno gorjele, slijedio je šefičin svijetli primjer: Šuker je završio u Crikvenici, Polančec na Krku, Kalmeta i Šeks u Petrčanima, Milinović na Viru, Biškupić na Braču…

HDZ-ova RADNA AKCIJA "POKRADI HRVATSKU"

Moguće je, na žalost, da gospođa Kosor ove godine misli ozbiljno. Dok brusi sjekutiće tezom kako je samo mukotrpnim pregalaštvom moguće zemlju izvući iz ekonomske katastrofe što ju je zadesila, možemo biti sigurni da se nikada nije susrela s čuvenim maksimama irskoga revolucionarnog mislioca Stuarta O’Neilla. Jedna od njih glasi: “Štetočina je za zajednicu najkorisniji kada ljenčari.” Ništa manje eksplicitan u pogledu predanosti radu nije bio ni poznati talijanski socijalni psiholog Claudio Battistelli: “Tek kada pređe s riječi na djela bezumnik postaje društveni problem.” Da se ovu dvojicu pita, članovi hrvatske vlade – ukoliko doista žele pridonijeti općem dobru – morali bi imati godišnje odmore u trajanju od dvanaest mjeseci.

Jadranka Kosor, međutim, progovara kao radoholik s nacionalnim bremenom na plećima; usta su joj puna znoja i drugih tekućih problema. Na vijest da se vođa opozicije Zoran Milanović pridružio sindikalnom zahtjevu za referendumom, napala ga je optužbom kako “Vlada mora uprijeti da mu osigura plaću”, jer gospodin parazit, eto, “prima svoju sigurnu plaćicu” bez obzira koliko radio, “odnosno ne radio”. Ovaj joj nije ostao dužan: primijetio je da mu plaću ne osigurava Vlada nego to čine hrvatski radnici i porezni obveznici, te da on uredno otplaćuje kredit za stan, “dok je nekima stan bio poklonjen”.

JACA: DOME MOJ SLATKI DOME

Zdravorazumski bi se dalo zaključiti kako premijerka proziva šefa opozicije jer dangubi umjesto da radi svoj posao, a taj je da ruši njezinu vladu. U tom bi slučaju čak dobrim dijelom bila u pravu, ali ona ima na umu posve drugu poruku: Raditi, a ne pizditi! Valja zasukati rukave, a ne u dokolici podrivati radne napore Vlade i dobronamjernih subjekata! Nitko se u Hrvatskoj neće baviti politikom dok moramo zemlju izvlačiti iz krize! “Svi na posao” je poziv da postrojimo jezike za zube: stanje je takvo da svako odstupanje od “jedinstvenoga kursa” predstavlja parazitizam. U manje živopisnim vremenima Josif Aleksandrovič Brodski po istoj je matrici bio poslan na višegodišnju robiju.

Makar neusporedivo opasnija, Jadranka Kosor s ovom “antipolitičkom” inicijativom ukazuje se kao kopija Milana Bandića iz njegove najbahatije faze, kada je na svako neugodno pitanje ili izraz sumnje odgovarao s “Idemo delati!” (u prijevodu na južnjački: “Dosta sranja!”), a sve koji nisu bili raspoloženi da “idu delati”, tj. da drže začepljene gubice, smatrao prezira vrijednim nametljivcima. U međuvremenu je Bandić politički rashodovan, pa opstaje kao olupina na vlasti, ali živa ideja i dalje pulsira: taj još uvijek vjeruje u marksističku tlapnju da će rad od njega stvoriti čovjeka.

U premijerkinu slučaju, bizarni paradoks je što se apologijom rada i retorikom raspištoljenog udarništva nastoje diskreditirati upravo zahtjevi radnika, i to do mjere da ih se prokaže kao protudržavno djelovanje. Zoran Milanović tu je potpuno u pravu: četiri stotine prosječnih radničkih dohodaka trebalo je ubaciti u proračun da bi država Jadranki Kosor poklonila stan, gdje će ona – u papučama i kućnoj atmosferi – planirati kako da državu liši tereta parazita. U cijenu je, sjetimo se, bio uključen i jedan ljudski život, pošto je mlađi od braće Drobac počinio samoubojstvo nakon što su ga istjerali iz vlastitoga doma.

Mobilizacijska sirena i samaritanski usklik vrhovne trudbenice jesu, dakle, gola laž: proglašenje permanentne radne akcije nije ništa drugo nego izraz žudnje za permanentnim izvanrednim stanjem. A tu su, zna se, u igri samo palijativne i neizbježne mjere koje nisu podložne diskusiji. “Neodloživ posao” koji se mora obaviti zbog nacionalnog spasa ima samozaštitnu svrhu, jer podrazumijeva suspenziju kritike i političke borbe.

Odjeb pismenim putem

Budući da od previše posla ne stiže razmišljati, predsjednica Vlade to zapravo i ne krije. “Nema čarobnog štapića, nego puno mukotrpnog i teškog rada”, kaže. “Nikakva promjena na političkoj sceni ili u vrhu Vlade ne može tu ništa promijeniti.” I pošto “nikakva promjena” političkoga tipa ne može “ništa promijeniti”, ostaje jedino “rad”, težak i mukotrpan, kao aktivnost koja će jamčiti da se neželjena promjena ne dogodi.

Jadranka Kosor, kao i svaki neprosvijećeni ovisnik o moći, osjeća da je izvanredno stanje jedini izvor njenog političkog legitimiteta, a budući da ono mora biti trajno, permanentan je i status područja zahvaćenog krizom: krizno se žarište pretvara u krizno zgarište. Mada nepriznata, stvarna politička ambicija Jadranke Kosor nije da zemlju izvuče iz krize, nego da je sve vrijeme iz nevolje “izvlači”, a to može samo ako kriza nikada ne prestaje.

“Mukotrpni rad”, po mogućnosti što duži, jest prema tome njezin “čarobni štapić”, ili barem čarobna floskula; tipično šarlatanskim manevrom naumila je svoju političku dužnost pretvoriti u spasilačku misiju, a kao logičnu posljedicu zamrznuti politički život, dijeleći opoziciji i sindikatima etikete nacionalnih izdajnika i parazita. Juriš u nove radne objede!

(Napose što se retorika lažnog radoholizma divno uklapa u ideološke šablone kapitalističke prisile, prema kojima trebamo što više raditi da bismo što bolje živjeli, a bolji život podrazumijeva manje rada. Kada se privedu elementarnoj logici, parole liberalnog kapitalizma imaju poznatu orvelovsku aromu: S više rada do manje posla! Dozvolite da vas cijedimo kako ne biste bili iscijeđeni! Ali to je donekle druga tema…)

Rezultat je u svakom slučaju nadmašio očekivanja. Sva je prilika da pola milijuna hrvatskih radnika ozbiljno shvaća apel predsjednice Vlade kako je došlo vrijeme da se krvavo radi i zdušno šuti, pa su joj – skupljajući potpise za referendum protiv izrabljivačkoga Zakona o radu – odjeb odlučili uputiti pismenim putem.

 SA MARKOVA TRGA PORUCUJE JACA ;DRAGI MOJ PRIJATELJU IVO...KUD TI TUD I JA

 

07.12.2011.

UDBA-SAMO PREPISAOBJELOVARSKI ŠTIT DOBI JE TAJNI FAKSIMIL S OZNAKOM VOJNE TAJNE - DOKUMENT HAAŠKOG SUDA

Published on 08/11,2011

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

U Haagu i dokumenti s oznakom vojne tajneRepublika Hrvatska
MINISTARSTVO OBRANE
Zagreb

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Služba državne bezbednosti
BEOGRAD

Predmet: Osvrt na neosnovne optužbe i ucjene!

Obavljeni su noćni razgovori na osnovu korisnih izmjena informacija. Dogovorena je efektivnija koordinacija konspirativno-obavještajnog rada na temelju trenutno službenih političkih odnosa između R.HRVATSKE i R.SRBIJE.

Deplasirane optužbe i ucjene protiv moje malenkosti, GOJKO ŠUŠAK i VICE VUKOJEVIĆ po svemu sudeći neće proći. Predlažem da se optužbe i ucjene malo odgode i pričeka jedno izvjesno vrijeme koje će rezultirati tačne procjene kako bi se saznalo koliki je naš stvarni dio krivnje za ovako sramni raspad SFRJ-a.

Nije u redu ako iz R.Srbije obavještajni operativci nekim svojim čudnim kanalima idu đonom na naše trenutno istaknute ljude, a ne uzimaju u obzir dosadašnje velike zasluge u obavještajnom radu SDB-a i drugim sektorima SSUP Jugoslavije.

Ne može se prihvatiti klevetnička praksa da Hrvat iz Hercegovine uvijek treba da bude neki namješteni Ustaša. Upravo, kičma jugoslavije UDB-e bili du Hrvati iz Hercegovine, a evo nekoliko legendarnih imena koje kvalificirani ljudi u obavještajnoj mreži visoko cijene.

To su: STANKO ČOLAK, IVAN LASIĆ, JERKO BRADVICA, STIPE GRIZELJ, RADE VUKOJEVIĆ i drugi. Njima neizostavno treba pridodati ključne obavještajne tajne operativce koji su pretežno djelovali u inozemstvu. A to su: VICE VUKOJEVIĆ, ILIJA STANIĆ, ŽELJKO ŠUŠAK, GOJKO ŠUŠAK, IVAN GALIĆ i drugi. Njih branim iz sljedećih razloga:

RADE VUKOJEVIĆ, VICE VUKOJEVIĆ i ILIJA STANIĆ bili su glavni konspirativni organizatori u uklanjanju i egzekuciji zločinačkog ustaškog Generala MAKSA VJEKOSLAVA LUBURIĆA. VICE je VUKOJEVIĆ 1968. i 1969. djelovao u inozemstvu BEČ - ZURICH - PARIS i uz pomoć visokog funkcionera UDB-e STANKA KARADEGLIJE kordinirano držao na vezi ILIJU STANIĆA. STANIĆ je bio plasiran u sam domicil Generala M.V.LUBURIĆA. Uz pomoć dvojice VUKOJEVIĆA, STANIĆ je ilegalno s povratnom namjerom došao u Jugoslaviju, te sa STANKOM KARADEGLIJOM U Sarajevu uglavljuje efikasne metode egzekucije.

ILIJA STANIĆ ilegalno je vračen u Španjolsku i nakon kratkog vremena UKLONIO je USTAŠU zločinca Generala MAKSA VJEKOSLAVA LUBURIĆA. Odmah potom VICE VUKOJEVIĆ vraćen je u Jugoslaviju i danas živi u Zagrebu.

Također, za vrijeme studentskih nemira sadamdesetih godina VICE VUKOJEVIĆ je ogromno svojim konspirativnim radom pomogao slamanje hrvatskog seperatizma. Kod perfektne egzekucije imoćanskog teroriste BRUNE BUŠIĆA glavnu ulogu odigrao je VICE VUKOJEVIĆ, kao stari znanac BRUNE BUŠIĆA držao ga je na vezi dok nije obavljena egzekucija.

Odlaskom GOJKA ŠUŠAKA u Canadu UDB-a je u suradnji američke obavještajne službe CIA cijelu organizaciju OTPOR preuzela u svoje ruke. Zahvaljujući našim operativcima MARIJANU SOPTI i GOJKU ŠUŠAKU. Ustaški teroristi su razbijeni a među našim ljudima u CANADI i AMERICI zavladao je mir.

Isto tako naglašavam za ŽELJKA ŠUŠKA koji na vezi imao visokog funkcionera SDB-a iz Sarajeva BRANKA PLETIKOSU, da je svojim obavještajnim radom na više sektora da surađuje sa onom koja morala je pobjeći u Beograd. Informirani smo da imaju solidno utočište. Alfa i Omega jugoslavenske UDB-e STANKO ČOLAK rekao mi je prije dva mjeseca slijedeće: "KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi UDBAŠI i KOSOVCI bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu."

Mi smo do sada u ovome ratu obavili svoj dio posla. Hrvatska Stranka Prava je dotučena. Fašisti HOS-a su završili tamo gdje im je mjesto, od PARADŽIKA pa nadalje. Kod Hrvatskog Državotvornog Pokreta ista je stvar, od MIRE BAREŠIĆA pa nadalje.

Međutim, u R.Rbiji učinjeno je manje. ŠEŠELJEVI fašisti divljaju i dalje. To je naša konstatacija. Optužbe i ucjene izlaze iz kolosijeka ako se tvrdi da smo mi krivi zbog navodno prikrivanja kanala kojima je Hrvatski Narodni Odbor ubacivao oružje i opremu u Hrvatsku i BiH. Čudno!

HNO bio je uvijek pokriven Saveznim strukturama SDB-a i Republičkim Centrima SDB-a. Prema tome odbijam optužbe. Mi konstatiramo da su svi obavještajni Savezni Organi SSUP, SDB-a i SSNO, KOS-a korektno od nas dobili sve kanale preko kojih je oružje dopremano RH i BiH.

Našom zaslugom Jugoslavenska je Armija na tim kanalima zapljenila oko 70% svakojakog oružja i opreme. Za ostatak od oko 30% nismo krivi mi nego Savezni Organ. Tvrdite da je HNO ubacio do sada u područje zahvačena ratom gotovo preko dvadeset milijuna DM modernog oružja.

Obavijestili smo prije ovih optužbi sve Savezne nadležne Organe da fašisti emigrantskog podzemlja TOMO SEDLO dovodi u Hrvatsku i Bosnu ruske vojne eksperte i bez znanja nadležnih Organa RH uglavljuje sa Rusima paklene poslove.

Konstatirano je i sa naše strane da je na terenu došlo do pojave oružja koje je dopremljeno mimo kanala i mimo znanja nadležnih Organa RH. HNO ubacio je oružje preko ruskih kanala koje kontrolira KGB mafija BORISA JELCINA, Ruska diplomacija osvjećuje se Predsjedniku RS MILOŠEVIĆU zbog podreške Jazovljevim pučistima.

ZOMO SEDLO održava političke veze s Rusima skoro 30 godina i sada Ruski vojni eksperti šepure se po Hrvatskoj i nude svoju vojnu logistiku. TOMISLAV KARLO Predsjednik HNO dao je pristanak da HNO preuzme organizaciju tajne policije.

MANOLIĆ i njegov ZDRAVKO MUSTAČ razvili su djelatnost Hrvatske tajne policije u inozemstvu preko HNO. Mrežom te policije rukovodi TOMO SEDLO preko poznatih Ustaša STJEPANA BILANDŽIĆA, IVEURSIĆA, MARIJANA ROGIĆA, ANTUNA KOLAKA, SLAVKA ŠTAJDUHARA i drugih.

Francusku grupu već smo vam dostavili. SEDLO je trenutno u Francuskoj i nasrće profesionalcima na ćelije BORISA VUKOBRATA. Visoki funkcioner UDB-e, kažu da je broj 1, IVAN ĆURAK bio je izdajnik. ĆURAK je uz STANKA ČOLAKA bio najbolji profesionalac UDB-e u sijeloj Jugoslaviji. Skoro 30 godina iznosio iz Jugoslavije najpovjerljivije obavještajne materijale.

Sve te izdajničke materijale IVANA ĆURKA preuzeo je TOMO SEDLO i prosljeđivao ih njemačkoj i francuskoj policiji. Još 1973. SEDLO je za veliku svotu novaca prodao ĆURKA Ministarstvima UP Njemačke i Francuske.

ĐURO LUKIĆ bio je inspektor na Golom Otoku a udbaš od rata držao je na vezi VINKA SANDIČIĆA sumnjao je u ĆURKA i rekao mi da sam izdan na aferi u Ludvichshafenu "SVILAR-DE HAN" od IVANA ĆURKA. Moj kolega u Sarajevu BOŽO BAGARIĆ koji informira za KOS, prigušio je rad ĆURKA i sada je BAGARIĆ kod mene u Zagrebu gdje koordinira rad. Moj bivši šef u Osijeku MARKO BEZER i BRANKO PLETIKOSA atakiraju ucjenama V.VUKOJEVIĆA, mene i G.ŠUŠAKA, traže novac i funkcije. Vidjet će mo! Bezobrazno prozivaju naše male inozemne suradnike: MILANA DORIĆA, STIPU BILONIĆA, BRANKA DUJMOVIĆA, ANTU MACANA I TOMU MIČIĆA.

P.S. Imamao potvrđeno da ste od T.MIČIĆA preuzeli 37 H.Putovnica i ključeve od Š.ĐODANA stana i ureda.

Pozdravljam!

POMOČNIK MINISTRA
BRIGADIR
Josip Perković

(žig - Republike Hrvatske i osobni potpis)

HOCE LI KUKURIKU UHAPSIT OVO SMECE OD LJUDI I ISPORUCIT NJEMCIMA KOJI SU IZDALI TJERALICE ZA ISTIM..ILI CE STATI NA STRANU  GOVANA ?
07.12.2011.

PANIKA U SESTRINSKOJ STRANCI
Čović: Vjerujem kako će nova vlast u Hrvatskoj biti snažna potpora BiH i bh Hrvatima

Supredsjedatelj Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović čestitao je u ponedjeljak SDP-u i Kukuriku koaliciji na pobjedi, poručivši kako vjeruje da će nova vlast...
Fotografija vijesti

... biti snažna potpora državi BiH i tamošnjim Hrvatima da ostvare jednaka prava s drugim dvama narodima.

"Čestitam svim hrvatskim građanima koji su napravili izbor, ali i pobjednicima izbora bez obzira na to kako to netko doživljavao", rekao je Čović za medije u Mostaru.

Dodao je da bi dvije države, ali i Hrvati međusobno trebali graditi strateške odnose neovisno o tome tko je na vlasti.

"Mi moramo voditi politiku da nam je gotovo svejedno tko je na vlasti u Hrvatskoj. Iduće razdoblje, kad Hrvatska ulazi u Europsku uniju, ići će na ruku BiH, ali i Hrvatima u ovoj zemlji", objasnio je Čović.

Tek kad Covic i njegova kriminalna hobotnica  zavrsi iza resetaka  Hrvatima u BiH ce bit bolje

Važnim je ocijenio što će trojica zastupnika iz dijaspore s HDZ-ove liste zastupati interese Hrvata u BiH, kazavši da očekuje zaokret prema dosadašnjoj praksi gdje su bili samo stranački poslušnici.

Glasnogovornik HDZ-a 1990. Veso Vegar također očekuje da će nova vlast u Zagrebu poduprijeti BiH i Hrvate u BiH.

"Suradnja s predsjednikom Josipovićem je vrlo korektna. Očekujem od nove vlade potporu državi BiH i Hrvatima u ovoj zemlji", rekao je Vegar.

Novac i potporu Hrvatima u BiH nova vlada RH treba dat tek kad se opravdaju dosadasnja sredstva koja je prosla vlada dala za gradnju bolnice i sveucilista.

Kako su se trosila sredstva i transparentnost istih.Da vidimo da li se sredstvima za gore navedenu namjenu mjenja korito rijeke Radobolje i gradi vila Dragana Covica?


07.12.2011.

HDZ - IZGUBILI IZBORE IZGUBILI PRIJATELJE
Nepremostive razlike: Poraženom HDZ-u otkazao odvjetnik Vladimir Gredelj!

Odvjetnik je stranci otkazao još 24. studenog, ali to nije htio iznijeti javnosti dok ne prođu izbori

Vladimir Gredelj je otkazao punomoć Hrvatskoj demokratskoj zajednici zbog 'nepremostivih razlika u gledanju na predmet obrane' u slučaju Crni fondovi, stoji u njegovom priopćenju. Gredelj je punomoć otkazao još 24. studenog, ali USKOK-u je otkaz punomoći uputio tek danas kako ta informacija ne bi bila iskorištena na narušavanje HDZ-ovih šansi na izborima.

Nije poznato u čemu su se Gredelj i HDZ točno razišli, ali poznato je da je odvjetnik sve do nedavno aktivno radio na slučaju. Državnog odvjetnika Mladena Bajića napao je zbog curenja informacija , a od USKOK-a je zatražio da određene dokazne radnje, ponajviše iskaze, učini dostupnima javnosti.

Gredelj se na kraju svog priopćenja ispričao novinarima koje je u 'medijskoj utakmici u žaru borbe možda povrijedio'.

O kakvom se kriminalu radi u HDZ-u govori sama cinjenica da im je otkazao i njihov odvjetnik. Kad se pocme odmotavat klupko sa sveucilisnom bolnicom i sveucilistem u Mostaru gdje su pokradene desetine milijuna kuna, tek onda ce letjet perje.

07.12.2011.

BAHATOST MU JE VRLINA
Bit će pušten uz POSEBNE mjere opreza! Ustavni sud: Nema DOSTATNIH razloga da ostane u zatvoru

  • Damjan Tadic / CROPIX


Sanaderu je srpnju određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bijega, a u kolovozu mu je pritvor produžen na još dva mjeseca

NOVO >>>> 22:00 - ZAGREB - Ustavni je sud večeras ukinuo odluku Županijskog suda o ponovnom produljenju istražnog zatvora Ivi Sanaderu istaknuvši kako razlozi u rješenjima te odluke više nisu 'dostatni', priopćio je Sud na svojim internetskim stranicama.

Podsjetimo, istražni zatvor bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu treba isteći najkasnije do 12. prosinca u 7 sati. Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda morat će odlučiti o drugoj mjeri ili mjerama kojima će se zamijeniti istražni zatvor i osigurati prisutnost Sanadera na suđenju.

Više saznajte OVDJE

____________________

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader Božić će proslaviti na slobodi; Ustavni je sud, kako neslužbeno doznajemo iz visokih pravosudnih izvora, donio odluku da ga se pusti iz istražnog zatvora najkasnije do ponedjeljka ujutro, 12. prosinca.

Ustavni je sud, naime, ukinuo odluku istražnog suca zagrebačkoga Županijskog suda Krešmira Devčića, donesenu 17. listopada ove godine, kojom se odbija ponuđena jamčevina od 12,4 milijuna kuna za Sanaderovo puštanje iz zatvora i istražni zatvor produljuje još dva mjeseca, kao i odluku izvanraspravnog vijeća toga suda, koje je Devčićevu odluku potvrdilo. Kako doznajemo, Ustavni je sud Županijskom sudu u Zagrebu ostavio rok da do 12. prosinca ujutro pripremi mjere opreza, predviđene 98. članom ZKP-a, koje se nad osumnjičenikom mogu provoditi nakon puštanja iz istražnog zatvora.

Sanader će, dakle, napustiti Remetinec nakon nepuna četiri mjeseca boravka u njemu, dva mjeseca prije isteka maksimalnog roka, koliko prema novom ZKP-u, može provesti u istražnom zatvoru.

Sanaderov odvjetnički tim bivšeg premijera nastoji izbaviti iz istražnog zatvora još od rujna ove godine, “igrajući” istodobno na nekoliko karata: na kartu njegova navodno lošeg zdravlja, na kartu rekordne jamčevine, ponuđene u zamjenu za izlazak iz zatvora, te na kartu ugroženosti Ustavom zajamčenih ljudskih prava. Ovo posljednje im je u drugom pokušaju i usvojeno.

Podsjetimo, Ivo Sander je iz austrijskog ekstradicijskog pritvora prebačen u Hrvatsku 18. srpnja ove godine. Istražni sudac Krešimir Devčić nakon izručenja odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor u predmetu Fimi-Medije, na temelju opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke i dokaze. U kolovozu ove godne isti sudac produžio mu je istražni zatvor na još dva mjeseca, i to iz istih razloga zbog kojih mu je i nakon izručenja iz Austrije odredio boravak u Remetincu. Već nakon prvog produžetka pritvora, Sander je preko svojih odvjetnika odlučio zatražiti pomoć Ustavnog suda. Njegovi odvjetnici su 28. rujna podnijeli prvu ustavnu tužbu, u kojoj su tvrdili da su ljudska prava njihova klijenta ugrožena njegovim daljnjim zadržavanjem u pritvoru. Ustavni je sud prvu Sanaderovu ustavnu tužbu odbio .

Međutim, već iz obrazloženja prve odluke Ustavnog suda dalo se iščitati da bi već u sljedećem pokušaju Sanaderova ustavna tužba mogla biti uvažena. Naime, Ustavni je sud u odbijenici prve Sanaderove tužbe naveo da suci “ubuduće trebaju strože ocjenjivati postoji li i dalje opasnost od zatvorenikova bijega te provesti sveobuhvatnu procjenu činjenica, uvažavajući i promjene u životnoj situaciji osobe koja se nalazi u istražnom zahtjevu”.

Bahat i bezobrazan kao i na funkciji premijera..
ko jos treba sa njim na optuzenicku klupu?
06.12.2011.

BLAGO NASE

Službena Istina: Jeziva Svrha Postojanja Hrvatske Države


"Lihvarski sustav odnosno kamatarenje ili zelenaštvo, temeljni je uzrok pokretanja ratova kroz cijelu povijest. Sve dotle dok ne znaš tko je kome i što posudio, ništa ne znaš o politici, ništa ne znaš o povijesti, i ništa ne znaš o međunarodnim sukobima", govorio je Ezra Pound. Prošle 2010 godine, Jadranka Kosor - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske, u Saboru je - posluživši se formulacijom o pravednom, legitimnom i oslobodilačkom Domovinskom Ratu - zatražila od Saborskih Zastupnika da podrže prijedloge Ustavnih promjena i tako omoguće pridruživanje Hrvatske Europskoj Uniji: "Nisu svi građani branili domovinu, nisu svi imali hrabrosti, mudrosti i odlučnosti ustati na obranu, i to je povijesna činjenica". U društvu apsolutno baziranom na novcu, kako netko može razumjeti bilo što drugo ako prije sveg ostalog ne razumije što je to novac? 

Vuk je uvijek bio vuk samo zato što su ovce oduvijek bile ovce. Frederick Soddy - ozbiljni znanstevnik i dobitnik Nobelove nagrade za kemiju, dva puta je svijetu priredio šokantna iznenađenja. S onim prvim, kad je dokazao djeljivost atoma, upoznalo se cijelo čovječanstvo. Ono drugo, iz područja ekonomije, brižljivo je sklonjeno od očiju i ušiju Homo Sapiensa, i sakriveno da se nikad više ne pojavi u javnosti: "Smatrao sam da bi ja kao znanstvenik trebao znati nešto o ekonomiji. Zato sam proučavao novčani sustav dvije godine, ali to nije urodilo nikakvim plodom. Onda me jednog dana obasjalo blještavilo istine; ono što sam istraživao nije bio sustav nego prevara bazirana na zadobijanju povjerenja". Samo dvadesetak godina nakon jednog od najvećih krvoprolića na ovim prostorima, uzroci i posljedice pobjede u pravednom, legitimnom i oslobodilačkom ratu; postali su čitljivi i prvašićima u osnovnoj školi: Najveća pljačka društvene i privatne imovine koju je povijest na ovim prostorima ikad zabilježila, otimačina političkog i monetarnog suvereniteta iz narodnih ruku, te enormno financijsko zaduženje kroz koje su hrvatski građani dovedeni u podređeni položaj identičan odnosu između robovlasnika i robova u dalekoj prošlosti.


U sjeni političke i ekonomske svakodnevnice, pažljivim promatračima događanja veoma zapinje za oko ubrzani razvoj nekih grana nauke i tehnologije. Čitav spektar raznih potrošačkih proizvoda u sebi sadrži RFID - radio frekvencijske čipove. Čipiranje domaćih ljubimaca je u mnogim državama danas zakonska obaveza, a nije više niti toliko mali broj pažljivo odabranih grupacija ljudi koje u sebi ponosno nose ovo tehnološko dostignuće uz pomoć kojeg za sada plaćaju račune, pale svjetla, otvaraju vrata i izvode još neka slična čuda. Neki dan je investitor i upravni direktor tvrtke Excel Venture Management - Juan Enriquez, najavio da će novootkrivena sposobnost pisanja životnog koda duboko promijeniti svijet kakvog trenutno poznajemo i da uskoro možemo očekivati pojavu novih ljudski vrsta: "Zahvaljujući novim genomskim tehnologijama, znanstvenici ne samo da danas čitaju DNA odnosno nasljednu materiju organizama puno brže nego ikada prije; oni su također postali sposobni u te genome unositi kompleksne promjene, stvarajući tako organizme s novim mogućnostima".

Zašto zakon ne poznaje i ne priznaje čovjeka već samo FIZIČKU i PRAVNU OSOBU? Što je valuta, kako funkcionira monetarni sustav kroz koji se izdaje hrvatska nacionalna valuta, i kako se kroz financijski sustav u opticaju pojavljuje i paralelna bankarska valuta? Koja je uopće prava svrha postojanja Hrvatske Države? Posredstvom neovisnog tijela koje provodi nadzor nad provedbom Zakona o pravu na pristup informacijama - Agencije Za Zaštitu Osobnih Podataka, a samo nekoliko dana nakon saznanja da je vladajući HDZ Jadranke Kosor za potrebe izborne kampanje dobio kredit od Zagrebačke Banke u iznosu od osam milijuna kuna; evo na temu "Vlada I Građani Između Imaginacije, Stvarnosti I Pretpostavki" - preciznih, jasnih, nedvosmislenih, i važnije od sveg ostalog - službenih odgovora Jadranke Kosor ispred Hrvatske Vlade na službena pitanja Đurić Aljoše ispred udruge Crom Alternativna Razmjena; od kojih se svakom mentalno zdravom čovjeku ledi krv u žilama.

Službena Istina: Jeziva Svrha Postojanja Hrvatske Države

 

1) Da li na hrvatskom zemljopisnom području bilo tko ili bilo što ima pravo polagati pravo na život bilo kog čovjeka (molim imati u vidu da se pitanje striktno odnosi na živog čovjeka od krvi i mesa, a ne na fizičku osobu)?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

2) Što je to što Saboru daje jurisdikciju nad začetim, i kasnije nad rođenim djetetom?

 

Naime, osim ako dijete bilo ono rođeno ili još nerođeno nije rob, niti jedan drugi entitet mu ne može nametati svoju volju na niti jedan drugi način osim prisilom - nije li tako?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

3) Dijete je rođeno, ali to nigdje nije službeno zavedeno. Dva dana kasnije, roditelji su noću, u prolazu, dijete u košari pustili ispred jedne gostionice, a zatim netragom nestali i nikad se više nisu pojavili. Državljanstvo roditelja je nepoznato. Kakav status ima to tek rođeno dijete kad je državljanstvo u pitanju, i koja su njegova prava u tom smislu jednom kad napuni 18 godina?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

4) Kako Sabor stječe jurisdikciju nad strancem (građanin, subjekt ili suveren) koji je kročio na hrvatsko zemljopisno područje?

Naime sve odluke Sabora su u određenim slučajevima samo prividni zakonski autoritet jer zahtjevaju nečiji prethodni dobrovoljni pristanak na njih. Ako ih stranac nije dobrovoljno prihvatio, one su onda ili nametnute silom, ili se samo pretpostavlja da ih je on prihvatio. Koja je od ove dvije mogućnosti ona ispravna, ili to nije nijedna?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

5) Osim one Hrvatskog Sabora, postoje li ikakve strane jurisdikcije na hrvatskom zemljopisnom području? Na primjer veleposlanstva i baze stranih vojnih snaga.

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

6) Po zakonu o hrvatskom državljanstvu, hrvatskim državljaninom se smatra osoba koja je to svojstvo stekla po propisima važećim od dana stupanja na snagu tog zakona. Da li je moguće da bilo koja varijacija pravne fikcije - odnosno osobe - poput na primjer tvrtke ili slično, postane hrvatski državljanin? Da li na primjer vlakovi, avioni, automobili, tvrtke ili slično, imaju hrvatsku nacionalnost?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

7) Službenik u MUP-u je zaprimio zahtjev za izdavanjem osobne iskaznice uz kojeg mu je predočen Izvod iz matične knjige rođenih koji glasi (na primjer) na Mirka Mirkovića. MUP je nakon nekog vremena izdao osobnu iskaznicu koja glasi na MIRKA MIRKOVIĆA. Da li će se na uređaju za otkrivanje falsifikata upaliti crveni alarm jer je otkriven pokušaj krivotvorenja nečijeg identiteta? Tko je hrvatski državljanin - Mirko Mirković, MIRKO MIRKOVIĆ, obojica ili ni jedan ni drugi?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

8) Da li je na hrvatskom zemljopisnom području obavezno biti članom društvene zajednice?

 

Uzmimo na primjer nekoga tko na osnovu postignutih rezultata od osnivanja hrvatske države pa do danas - usred svjetske financijske krize, smatra da je ta društvena zajednica skroz na skroz korumpirana. Da li je za njega moguće legalno biti slobodan, nikome ne činiti zlo, loviti i pecati, živjeti u miru u prirodi i nikoga ne ugrožavati; a biti izuzet od podlijeganja hrvatskim zakonima jer ih odbija prihvatiti?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

9) Kako hrvatski državljanin može postati suveren?

Pod suverenim se misli na to da nije državljanin niti jedne zemlje i da ostvaruje svoja i Bogom i prirodom dana prava. Nepostojanje ovakve mogućnosti bi naime značilo da su svi oni koji to žele ostvariti, a ne mogu, ništa drugo nego obični robovi - nije li tako? Biti suveren znači da netko ne mora biti državljaninom ijedne zemlje, iz jednostavnog razloga jer ga je stvorila priroda, a ne država - što se osobito odnosi na Republiku Hrvatsku koja kao takva postoji tek od nedavno. To bi također značilo da je pravna fikcija poput Sabora sama sebi dodjelila pravo na viši autoritet od prirode kroz kojeg onima koji ne pristaju na to da budu kontrolirani, ili prevarom ili na silu nameće svoju volju - nije li tako? Kako se dakle nepostojanje ovakve mogućnosti ne bi moglo tumačiti na niti jedan jedini drugi način nego na onaj da smo svi u stvari robovi u vlasništvu nekoga ili nečega - ako je to slučaj, pitanje se ponavlja - kako hrvatski državljanin može postati suveren?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

10) Da li je hrvatski državljanin onaj koji od rođenja živi daleko od civilizacije u planinama na hrvatskom zemljopisnom području, i čije rođenje nikad nije nigdje službeno registrirano? Ako nije, koji je njegov status?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

11) Veoma je iznenađujuća činjenica da jako puno ljudi niti razumije što je novac, niti razumije kako on funkcionira. Postoji li ikakav zakon iz kojeg je jasno i precizno vidljivo da kuna, novčana jedinica Republike Hrvatske, nije samo obični bezvrijedni komad papira već na primjer gram zlata, gram srebra, kilogram pšenice ili neka druga količina bilo kakve materijalne vrijednosti?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

12) Kao i sve druge države na ovom planetu, i Republiku Hrvatsku u ovim teškim trenucima doslovce razjeda javni dug. U financijskom izvješću Hrvatske središnje banke za 2009 godinu, pod obvezama stoji "Novčanice i kovani novac u optjecaju". Ova vrsta obveze je naime jedina vrsta obveze u svijetu za koju nije određen vremenski rok u kojem se treba ispuniti. Po zakonu o Hrvatskoj Narodnoj Banci u kojem stoji "Uvođenje eura kao novčane jedinice", vidljivo je da euro uskoro kao nacionalna valuta stiže i u Hrvatsku. To međutim automatski znači da će dan uvođenja eura u Hrvatsku, za sve one koji u tom trenutku budu posjedovali kune, a ne budu pristali (što je njihovo nepovredivo pravo) na isplatu im originalnog duga nekakvim zamjenskim sredstvom - predstavljati dan naplate obveze Hrvatske središnje banke prema njima.

Da bi prosječni hrvatski državljanin kao dužnik mogao isplatiti 100 kuna javnog duga, ili mora prodati dio vlastite imovine, ili mora odraditi neki posao. Jedan dan prije uvođenja eura u Hrvatsku, on se pojavio u Hrvatskoj Središnjoj Banci i isplatio 100 kuna javnog duga sa 100 kuna zarađenih uloženim radom na kopanju kanala. Dan poslije, kad se u Hrvatskoj središnjoj banci pojavi s novčanicom od 100 kuna, odnosno potvrdom o njihovoj obvezi prema njemu od 100 kuna, iz banke će izaći bogatiji za ono što predstavlja materijalnu garanciju koja stoji iza tog komada papira na kojem je odštampana znamenka 100.

Što će - jasno i precizno, taj prosječni hrvatski državljanin primiti iz ruku službenika Hrvatske središnje banke i time obradovati svoju obitelj? Srebro, broncu, zlato, pšenicu, nešto slično, ili jedno veliko razočaranje u obliku nule?

Prosječni hrvatski državljanin bi eventualno originalnu obvezu Hrvatske središnje banke prema njemu mogao i pristati zamijeniti nekakvom novom. Osim što je papirnata novčanica od 100 eura 10.000 centi, a 10.000 centi 100 eura; što je još 100 eura - jasno, točno i precizno, zakonom utvrđeno i garantirano - u zlatu, srebru, paprikama ili bilo kojoj drugoj materijalnoj vrijednosti?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

13) U Republici Hrvatskoj se koristi bankarski sustav poznatiji kao "bankarstvo djelomičnih rezervi", nije li tako? Ako to nije točno, koji je onda sustav u upotrebi?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

14) Kolika je danas obvezna djelomična rezerva?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

15) Ono što se da shvatiti proučavanjem tog sustava je da banke kao rezervu moraju držati samo dio koji nalaže zakon. Na primjer, ako je propisano da je obvezna rezerva 10%, onda banka na osnovu svake kune koju drži u rezervi može nekome posuditi 9 kuna. Je li to točno? Ako nije, po kojim onda pravilima banke nekome posuđuju novac?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

16) Banke čuvaju navedenu rezervu u obliku depozita kod Hrvatske središnje banke. Je li to točno? Ako nije, gdje onda banke drže svoje rezerve?

 

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

17) To znači da ako je položen depozit od 100 kuna, banka može zadržati 10 kuna kao rezervu i nekome posuditi 90 kuna. Je li to točno? Ako nije, koji onda iznos banka nekome može posuditi?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

18) Da li je točno da kroz sustav u pitanju, banka može i zadržati u rezervi svih 100 kuna, i nekome posuditi još 900 kuna?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

19) Bankama je kroz sustav djelomičnih rezervi omogućeno 900 nekome posuđenih kuna iz prehtodnog pitanja jednostavno stvoriti kao obični računovodstveni zapis? Je li to točno? Ako nije, otkuda onda proizlazi iznos od 900 kuna? I da li se tu uopće radi o kunama, ili će se na uređaju za otkrivanje falsifikata upaliti crveni alarm jer je otkriven pokušaj krivotvorenja službene nacionalne valute?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

20) Ako se novac stvara na navedeni način, onda se slobodno može reći da je najveći dio, ako ne i sveukupna količina novca u optjecaju stvorena iz ničeg drugog nego iz običnog poteza olovkom po papiru ili mišem po ekranu računala. Je li to točno?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

21) Ako su gornja razumijevanja načina na koji bankarski sustav funkcionira točna, onda je najveći dio, ako ne i sveukupna količina novca u optjecaju stvorena kao kamatonosni dug prema bankama. No ako banke stvaraju samo glavnicu, otkuda proizlazi novac kojim se moraju platiti kamate?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

22) Ako je istina da se po otplati kredita, novac koji je kroz njih stvoren zatim uništava, onda to znači da banke konstantno moraju drugima posuđivati novac jer bi inače došlo do nestanka novčane ponude. Je li to točno?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

23) Što više banke kreditiraju druge, to je veći sveukupni iznos novca u optjecaju, a samim time i inflacija. Je li to točno?

 

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

24) Ako banke prestanu drugima posuđivati novac, to znači da se količina novca u optjecaju smanjuje i stoga nastupa deflacija. Je li to točno?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

25) Vlada ne stvara novac nego ga posuđuje. Na posuđeni novac treba platiti kamate. Je li to točno?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

26) Porez je način na koji Vlada stvara prihod. Koji postotak od prikupljenog poreza odlazi za isplatu duga i kamata na novac kojeg je Vlada posudila?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

27) Vlada posuđuje sve više novca (kojeg također mora vratiti s kamatama) da bi otplatila kamate na već postojeće dugove. Je li to točno? Ako nije, na koji se onda način otplaćaju kamate?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

28) Ako je kroz dva prethodna pitanja - razumijevanje načina na koji sustav funkcionira ispravno, onda to znači da po pitanju duga Vlada nikako ne može vratiti i glavnicu i kamate. Također, ako je svrha poreza otplaćivanje navedenih kamatonosnih dugova, onda porez za ljude koji žive u Hrvatskoj ne predstavlja ništa drugo nego jednu vrstu ropstva. Nije li to točno?

Predsjednica Jadranka Kosor ispred Vlade Republike Hrvatske: Odgovor na pitanje se ne može smatrati informacijom, odbija se Zahtjev Udruge Crom Alternativna Razmjena za ostvarivanje prava na pristup informacijama.

06.12.2011.

MESIC KRIMINAL€

Novi premijer Zoran Milanović: Nećemo iznevjeriti građane, obećajem to
 

Okupljeni u stožeru Kukuriku koalicije u zagrebačkom MSU, prve neslužbene rezultate iz DIP-a nakon ponoći dočekali su velikim pljeskom i slavljem. Nakon obraćanja predsjednika Ive Josipovića čije su riječi slušali s velikom pozornošću, građanima se obratio šef SDP-a i kandidat za novog hrvatskog premijera Zoran Milanović

'Poručujem svojim političkim protivnicima, kad je u pitanju donošenje odluka za Hrvatsku, odluke ćemo donositi u ime Hrvatske, i neće više biti alibija i izgovora. Za uspjehe i greške odgovorni smo sami, idemo na posao odmah! Možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati i iznevjeriti ljude koji su nam dali povjerenje i koji očekuju puno od nas. Onima koji su nam dali glas - zahvaljujem im od srca, a onima koji nam nisu dali podršku poručujem da ćemo svaki dan voditi računa da budemo i njihova dobra vlast!' - zaključio je Milanović svoj kratak, ali snažan govor i otvorio slavlje u Kukuriku stožeru u MSU.

 
'Hvala svim braniteljima, svim obiteljima. Zaista hvala, u to zaista vjerujem.' - kaže Milanović i pozdravlja svoje partnere iz drugih stranaka Kukuriku koalicije. Pozdravio je i pobjednike u Sloveniji koja je danas također imala parlamentarne izbore te najavio dobru suradnju s bilo kojom vlasti.

'Podrška je velika, ali nije apsolutna, nisu mnogi glasali za nas i to nas upozorava. Imamo obveze prema svima, poštujemo sve svjetonazore, poštujemo sve. Osvojili smo natpolovičnu većinu u Saboru! Bio to mandat manje ili više, sasvim svejedno....' - rekao je Milanović. 'Pozvat ćemo iskreno na suradnju svih koji misle iskreno i imaju ideje, smatraju da mogu doprinjeti, i to ćemo raditi potpuno otvoreno. Vrijeme drugačijih metoda je gotovo zauvijek!'

Umjesto da odmah uhapsi kriminalca Mesica i ortaka mu  Karamarka, Milanovic ga zvali

05.12.2011.

PRIMITIVNA BALKANKA-JACA
VIDEO Kosor nije čestitala Milanoviću: Imamo dobar rezultat, nisu nas uspjeli poniziti! Služit ćemo Hrvatima i u oporbi


NOVO >>>>>>> 00:00 - Jadranka Kosor je na pozornici dočekana uz gromoglasni pljesak članova HDZ-a, te pjesmu "Zovi, samo zovi".

"Želim zahvaliti svima koji su nam dali svoj glas, svim Hrvatima i Hrvaticama, svim građanima", započela je Kosor svoje obraćanje.

"Želim reći u ime HDZ-a da su ovo bili najteži izbori, ušli smo u neravnopravnom položaju, neravnopravna utrka, izbori koje je većina medija proglasili završenima. Na sam dan izbora kršili su se zakoni. U apsolutno nemogućim uvjetima, mi smo postigli dobar rezultat, iako nismo do kraja zadovoljni. Glavno je da nisu uspjeli poniziti HDZ, strpati ga na koljena, nisu uspjeli u svojem naumu da HDZ padne na minimalni postotak.", kazala je Kosor.

"HDZ ostaje čvrsto na nogama, i u oporbi ćemo služiti Hrvaticama i Hrvatima."

"Želim poručiti da ćemo mi i dalje ustrajno raditi, ali nam nitko naše rezultate ne može oduzeti, nitko nam ne može oduzeti činjenicu da je Hrvatska ušla u pregovore i ostvarila još jedan povijesni cilj koji je davno zacrtao dr. Franjo Tuđman - Hrvatska postaje članica EU-a 1. srpnja 2013.", izjavila je Kosor.

null
foto

"Od srca, i najiskrenije vam svima zahvaljujem. Mi ćemo dati sve od sebe da borba protiv korupcije ne zastane, tako smo obećali. Mi ćemo i dalje ustrajno raditi da se svi zakoni koje smo mi donijeli provedu u djelo. Bit ćemo kontruktivna, ali vrlo oštra oporbena stranka. Mi se ničega ne bojimo. Mi se zauzimamo za činjenicu da borba protiv korupcije ide dalje", kazala je Kosor.

null
foto

"Spremamo se za sljedeće izbore, HDZ će kad tad ponovno dobiti povjerenje građana."

"Želim zahvaliti hrvatskim braniteljima, vaša hrabrost u ratu bit će inspiracija za sve nas i dalje. Posebno mi je drago vidjeti vas ovdje večeras. Idemo dalje zajedno raditi", poručila je Kosor.

"Mi ćemo u Saboru čvrsto braniti hrvatske nacionalne interese", zaključila je Kosor.

23:30 - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor će u 23.45 sati dati izjavu za medije.

23:18 - Članovi HDZ-a Jadranki Kosor su pjevali "Zovi, samo zovi" i "Vilo velebita". Dok je Kosor mahala s galerije, okupljeni su skandirali "Jaca, Jaca".

23:09 - Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u pratnji Vladimira Šeksa i Đure Popijača napustila je Sjedište HDZ-a te se uputila prema izbornom stožeru stranke smještenoj u "džamiji" na Trgu žrtava fašizma. Kosor su članovi stranke dočekali pjesmom "Viva Croatia".

ISKRENA SUCUT POSTENIM CLANOVIMA HDZ-a,A LOPOVIM DUG I SRETAN BORAVAK  IZA RESETAKA
05.12.2011.

SEKSOVE SUZE SRAMA
Vladimir Šeks nije mogao zaustaviti suzeDo 05.12.2011g. je hrvatski narod plakao od jada i bijede do koje ga dovela ova BAHATA,KORUMPIRANA,SILEDZIJSKA grupa sarlatana i losih glumaca. Dok je bahati yugo udbas "KOLEGA" bio na vlasti i njegovi nemoze se reci bahatiji drugovi,vec samo bahati kao i on sam,nije bilo suza u njihovim ocima.Nisu vidjeli narod u bijedi i suzama skrhane prevarene radnike.umirovljenike,branitelje i sirotinju sto su napravili u ime Hrvatske i Hrvata,bilo je samo  uvrijedljivih izjava i bahatog podsmjeha.
Ali stara poslovica kaze....nicija nije gorila do zore...nadam se da i Milanovic ovo treba znat.
Al i narod je kriv! 

05.12.2011.

KUKURIKU ILI KUKULELE HRVATSKOJ?VRIJEME ZA NOVI POČETAK!

Kukuriku 80 mandata, HDZ 47! Milanović: Idemo na posao! Možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati

NOVO >>> 14:54 - Na parlamentarnim izborima za sedmi saziv hrvatskog Sabora odaziv birača je bio 61.94 posto, javlja Državno izborno povjerenstvo. Taj postotak se odnosi na glasovanje od prve do 10 izborne jedinice. Od prve do jedanaeste izborne jedinice odaziv je bio 55.96 posto. U jedanaestoj izbornoj jedinici, u kojoj dijaspora bira tri zastupnika, odaziv je bio 5.13 posto.

Podaci su dobiveni na 99,95 posto obrađenih biračkih mjesta. Podaci za 12. izbornu jedinicu, u kojoj se biraju zastupnici nacionalnih manjina, još se prikupljaju.

Očekuje se kako će u utorak u 11 sati biti objavljeni službeni rezultati glasovanja

14:47 Europska komisija prima na znanje rezultate parlamentarnih izbora u Hrvatskoj po kojima je Kukuriku koalicija osvojila većinu i veseli se bliskoj suradnji s novim parlamentom i vladom, izjavio je glasnogovornik povjerenika za proširenje Europske komisije Stefana Fuelea.

14:05 FOTOGALERIJA Osmijeh na licu nakon duge izborne noći: Milanović je napustio dom nakon 13 sati i krenuo u nove pobjede!


14:03 Nakon sastanka koji je trajao čak tri pol sata iz zgrade središnjice HDZ-a vidno uznemirena izašla je predsjednica stranke Jadranka Kosor. Nije htjela razgovarati s brojnim okupljenim novinarima. - Ostavite nas da radimo svoj posao - bila je jedina njena izjava nakon koje je sjela u auto. Opširnije pročitajte OVDJE

Kliknite na sliku za veći prikaz interaktivne infografike

02.12.2011.

KARADZIC&ZAGORAC&SVERC ORUZJA
Karadžić želi razgovarati sa Zagorcem: Imam dokaze da je sudjelovao u transferu oružja iz Irana muslimanima u BiH

  • Radovan Karadžić


Haški optuženik Radovan Karadžić zatražio je od Hrvatske da se njegovom pravnom savjetniku omogući razgovor s Vladimirom Zagorcem, objavio je Haški sud.

U pismu veleposlanstvu Hrvatske Karadžić navodi kako od Zagroca želi čuti što zna o transferu oružja iz Irana snagama bosanskih muslimana uz suglasnost SAD-a, a čime je prekršen embargo UN-a.

- Imamo dokaza da je general Zagorec izravno sudjelovao u tim transakcijama - navodi Karadžić u pismu.

Također tvrdi kako je dio tog oružja poslano u proljeće 1995. godine u Srebrenicu.

Tužitelji su pred Haškim sudom prije nekoliko dana počeli izvoditi dokaze o Karadžićevoj odgovornosti za genocid u Srebrenici počinjen pokoljem tisuća muslimanskih muškaraca nakon pada enklave koja je bila pod zaštitom UN-a.

Zagorec je tijekom 1994. i 1995. godine obavljao dužnost pomoćnika ministra obrane za nabavu, proizvodnju i opskrbu.

Za svercera oruzja cin generala,najveca odlicja Domovinskog rata i velika mirovina...domoljubim,ranjenim, braniteljima i postenom gradjaninu kanta za smece
02.12.2011.

TODORICEVA KRIMINALNA HOBOTNICA

Todorić postao apsolutni vladar kioska u Hrvatskoj!
UDAR NA SLOBODU MEDIJA: NOVINAR INDEXA pozvan na ispitivanje u Drzavno odvjetnistvo

DRŽAVNO odvjetništvo pozvalo je novinara Indexa Ilka Ćimića kako bi dao iskaz pred zamjenicom općinske državne odvjetnice Mirelom Alerić Puklin u svojstvu svjedoka. Kako stoji u pozivu, DORH tereti nepoznatog počinitelja za kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351. KZ-a. Mladen Bajić i vrh DORH-a ispitivanjem novinara Indexa žele saznati kako je došao do informacija kada je pisao o aferi Kamensko.

Poziv DORH-a doživjeli smo kao udar na medije i prijetnju kojoj bi krajnji cilj bio naše odustajanje od daljnjeg istraživanja u objavljivanju dokumenata o aferi Kamensko te umiješanosti Ninoslava Pavića i Ivice Todorića.

Objavljivanjem javno dostupnih podataka na Indexu htjeli smo izazvati reakciju istražnih organa kako bi se do kraja rasvijetlio slučaj rasturanja Kamenskog.  Naši tekstovi bavili su se i propitivanjem zašto Državno odvjetništvo odugovlači istragu oko Kamenskog. 

Napominjemo, kako u slučaju afere Kamensko, Državno odvjetništvo nije pokrenulo istragu te se ne može raditi o "curenju informacija".

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Milijuni za nepostojeće projekte

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Crljenak organizirao, Pavić omogućio, Todorić financirao

> Index doznaje - Država je pomogla u rasturanju Kamenskog: Vilinskim poljanama milijuni za uzgoj pastuha

Cim netko dirne u "VELIKE RIBE"kriminalnog podzemlja u Hrvatskoj odmah se privode novinari
02.12.2011.

SRETAN BOZIC HRVATI

BLAGDANI BEZ BLAGOSTI I BLAGOSTANJAOzračje blagdana najčešće je stimulativno za osobna premišljanja i sumiranja. To je konac kalendarske godine, do kojega smo doplivali često s mukom, krpajući kućne zalihe i pukotine u vlastitoj auri, što nam ih je svijet ostavio kao uspomenu na netom proteklo ljeto. Razmišljamo o blagdanima, zbog toga smo ih u kalendar i postavili: kao kamenje po kome ćemo prekoračiti živo blato i močvaru, da bismo stupili nogom na čvrstu obalu. Nekada smo ih vezali uz svece i blaženike, potom uz nacionalne korifeje, uz obilježbe svojih (najčešće imaginarnih) pobjeda i državotvorne zgode; danas, štoviše, pojedine nekritički „preuzimamo“ iz drugih podneblja i kultura, no uvijek s mišlju da se oslobodimo lanca obaveze i prisile. Stoga je ugodna uhu kajkavska riječ lenjak, kojom se dopušta da za blagdan budemo lijeni, neobavezni, neradišni, usporeni, zagledani u sebe i svoj svijet, namjesto hektičkih tokova dnevnoga života.

               No, je li to doista tako? Imamo li argumenata i pokrića za mirno prepuštanje vlastitim guštima, za kontemplaciju, unutrašnje pročišćenje, za rituale koji nas oslobađaju stresa, misao na prijatelje, estetski doživljaj, povratak lijepoj prirodi, dobar obrok na stolu, iscjeljujući san? Već i letimičan uvid u stvarnost dat će nam niječan odgovor. Naši su blagdani bez blagosti, blagovanja i blagostanja, oni su surovo naličje svoga izvornog značenja. Okrutnost, podlost, opasnost, manipulacija i zastrašivanje stižu iz sfere svemoćne i svenazočne politike, koja postaje regulatorom svih životnih tijekova i obrata. Trenutno, u predizborno vrijeme, to znači invaziju antipatičnih likova s nasilnom retorikom, u bespoštednoj borbi za glasove i prevlast u broju zastupnika. Hvalisavi,  potrošeni, neuvjerljivi, bezidejni, bez empatije, bez socijalne inteligencije, egomanično naduti do dimenzija krastače iz lokalne bare, pokušavaju svoj „žablji orkestar“ udesiti tako, da biračkom uhu  sugerira slavujevu noćnu pjesmicu. Ubogi čitatelji novina i ovisnici o dalekovidnici iliti „zlatnom teletu“ naše TV, doista su najbjednija bića na planeti u aktualnom trenutku.

              Većina građana, dakako, ne vjeruje da će izbori išta promijeniti i već sada izražava svoju nevoljkost za izlazak na izbore. Ne čini im se više da je demokratsko nadmetanje moguće: previše prilagodbi i prekrajanja izbornih zakona, nelogičnih postupaka i prljavih poteza u kampanji, uvjerava ih da je i ovako ( i bez njih) sve riješeno. U atmosferi korupcije, krađa, grabeža, privilegija i sveopće „rasprodaje“ duša, uvjerenja i materijalnih dobara, takozvani „mali čovjek“ uviđa da je blagostanje rezervirano za uski krug „300 bogatih obitelji“, zacrtan davno u jednom bolesnom umu. Ostalima ostaje kontejner, minus na tekućem računu, siva ekonomija, depresija, povlačenje po obodnici postojanja i osjećaj promašaja i neuspjeha, često puta gori i od samoga siromaštva i poniženja u koje su bez krivice upali. Što li će ta šutljiva većina blagovati „mješte hljeba“, nakon svih harača nametnutih od svojih vlastodržaca, ostaje otvorenim pitanjem, ne samo za ove blagdane.

 

                  Blagoslov nebesa svakako bi dobro došao u takvoj situaciji. No, kako stvari stoje, mnogi će od nas ostati lišeni takve pomoći s visina (ili sa strane), jer se kler ozbiljno ljuti na svaku pomisao o sekularnoj državi i oprezne naznake o odvajanju Crkve i države, barem u sferi obrazovanja i već rečene političke kampanje. Kad Vesna Pusić, primjerice, samo pripomene da bi vjeronauk trebao ostati izvan školskih kurikuluma, jedna će je Ljilja Vokić primjerno „oplesti“ u novinama u ime katoličke većine, pozivajući se na snagu brojeva, kao i milijun puta dosada. Osim toga, kler ima mnogo trgovačkih, sitno i krupno posjedničkih poslova, mnogo osobnih angažmana i računica s moćnim ljudima, konkretnih gradnji, transakcija, „podzidavanja“ hijerarhijske piramide u Rimu i na domaćem terenu, te se nikako ne stigne baviti pastoralnim radom, kamoli pak dušama raznih skeptika, anarhista, ateista i otpadnika iz krila sv. Matere Crkve. Nikako ne možemo računati s ekumenističkom popustljivošću i potrpljivošću, koja bi i nama osigurala jamstvo božje skrbi, pa da sjednemo za stol i kusamo nešto poput „dvije kapi ulja u istome zelju“, nalik na naše bogobojazne susjede.

                      Nadajmo se, dakle, da će nam barem duše ostati izvan gorčine, možda prazne, ali ne i grijehom umrljane, u smislu one napomene Shakespearove  iz SNA LJETNE NOĆI: „Sad grdim tek, al' još i gore znadem, / Jer i za kletve razloga imadem“.  

Kada vidite ribolovca rekne se "BISTRO,kada sretnete lovca kazete "DOBRA KOB",kada vidite Hrvata recite "SR€TAN TI KONT€N€R"HRVATINO,za to si se borio,a banda lopovska uziva u blagostanju pljacke i nemorala

02.12.2011.

JACINO POSTENJE
Objavljen tajni iskaz Jadranke Kosor o financiranju HDZ, Bajić pred ostavkomu priopćenju USKOK-a

U jednim dnevnim novinama u Hrvatskoj  objavljen je tajni iskaz premijerke Jadranke Kosor koja je svjedočila u Državnom odvjetništvu 11. novembra o detaljima financiranja stranke. . 

Portal Index piše kako se očekuje izjašnjavanje glavnog državnog tužioca, pa čak i moguća ostavka  Mladena Bajića. 


U četvrtak je na YouTubeu  objavljen iskaz bivšeg premijera Ive Sanadera tokom ispitivanja pred istražnim sucem.

Zanimljivo je ovom prigodom napomenuti kako su gotovo svi tajni iskazi u vidu transkripata izlazili u dva dnevna tiskana medija. Tako je primjerice iskaz Sanadera kojeg smo mogli vidjeti i u "spornom" video izdanju zapravo već objavljen 10. listopada u Večernjem listu.

Transkript je objavljen i u tiskanom izdanju, a i dalje je moguće vidjeti tekst i on-line. Državno odvjetništvo zatražilo je sinoć od hrvatskih medija da uklone snimku Sanaderova svjedočenja, no nikada, što je indikativno, nije zatraženo da se ukloni pisani sadržaj objavljen 10. listopada tog istog svjedočenja. Zašto?

Umjesto toga najavljena je istraga, koja još uvijek nema rezultata. USKOK se tada obratio javnosti s kratkim priopćenjem.

"Kako je izvor podataka objavljenih u spornim člancima upravo DVD sa snimkom obrane to su izvršene provjere tko raspolaže navedenom snimkom. Provjerom je utvrđeno da uz USKOK i obranu okrivljenika, koji po Zakonu odmah po ispitivanju raspolažu navedenom snimkom, kopiju snimka obrane dobili su i branitelji drugih okrivljenika iz tog predmeta. Naime, sukladno Zakonu svi osumnjičenici i njihovi branitelji u pojedinom predmetu imaju pravo uvida u spis i skladno Zakonu o kaznenom postupku i pravo razgledavanja, prepisivanja, preslikavanja i snimanja spisa u kojem je postupanje tajno (čl. 183. st. 2. ZKP-a), a koje su pravo pojedini od njih i iskoristili",  navodi se u priopćenju USKOKA.

Zasto Jaca nije odmah prijavila USKOKU kriminal?..kad je postena...KO O CEMU K...A O POSTENJU
01.12.2011.

SIROMAH SAM ,AL VOLIM DA ZIVIM

Bijeda kuca na vrata

Na rubu egzistencije: Svaki peti Hrvat gladuje

Kopanje po kontejnerima, u potrazi za kakvim korisnim stvarima, čak i hranom – svakodnevna je slika u Hrvatskoj
Kopanje po kontejnerima, u potrazi za kakvim korisnim stvarima, čak i hranom – svakodnevna je slika u Hrvatskoj

Kopanje po kontejnerima, u potrazi za kakvim korisnim stvarima, čak i hranom – svakodnevna je slika u Hrvatskoj

ZAGREB Petina stanovnika Hrvatske, odnosno više od 880 tisuća ljudi, siromašno je, pokazuju to podaci Hrvatskog zavoda za statistiku (DZS) prema kojima je stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj u 2010. godini iznosila 20,6 posto. Prvi put DZS je pokazatelje siromaštva sačinio na osnovu raspoloživog kućnog dohotka koji za samca iznosi 25.200 kuna na godinu, a za kućanstvo s dvije odrasle osobe i dvoje djece 52.920 kuna.

Na kraju se pokazalo da je siromašnih više nego stanovnika u Zagrebu.
   

Samo za režije

U svom priopćenju DZS se ogradio pa kaže da stopa rizika od siromaštva ne pokazuje koliko je osoba stvarno siromašno, nego koliko njih ima dohodak ispod rizika siromaštva. Tako bi samac s dohotkom koji ga spašava iz skupine kojoj prijeti siromaštvo, trebao preživjeti sa 2.100 kuna mjesečno, a četveročlana obitelj s oko pet tisuća kuna na mjesec.

Samac bi, nakon što plati struju, vodu, telefon, pričuvu i grijanje u najmanjem iznosu od 700 kuna na mjesec, trebao preživjeti s 1.400 kuna, odnosno s 45 kuna dnevno. Od toga bi se trebao oblačiti, hraniti, plaćati lijekove, telefon, prijevoz, sitnice, poput deterdženta ili sapuna, što je teško izvedivo, ali svejedno se ne računa da je siromašan, pa je pravo pitanje s koliko žive oni koji su u skupini 20,6 posto siromašnih.

Siromašniji samo Rumunji i Letonci

Građani Hrvatske će kad uđu u Europsku uniju biti među siromašnijima jer je rizik od siromaštva veći samo u Rumunjskoj i Letoniji, dok je u Španjolskoj i Bugarskoj tek za jedan promil veći nego u Hrvatskoj. Najmanje siromašnih ima Češka, devet posto, a u Nizozemskoj ih je 10,3 posto. U članice EU s nižim stopama rizika od siromaštva spada i susjedna Slovenija gdje je siromašnih 12,7 posto.

Iako obitelj s dvoje djece teško može preživjeti s 4,4 tisuće kuna na mjesec, o kreditu za stan ne može ni razmišljati, najugroženija su jednočlana kućanstva, odnosno samci iznad 65 godina, gdje je stopa rizika od siromaštva veća od 50 posto, a posebno su ugrožene žene. U najugroženije skupine spadaju i nezaposleni gdje je prijetnja od siromaštva 44 posto.
   

Socijalna skrb

Indikativan je i podatak da je među djecom starosti do 17 godina života rizik od siromaštva čak 20,5 posto. Pa, nakon što su objavljeni i podaci o riziku siromaštva u prošloj godini, uopće ne čude neki raniji statistički pokazatelji. Primjerice, onaj prema kojem je broj maloljetnih korisnika socijalne skrbi lani u odnosnu na 2009. godinu porastao 5,4 posto. Na socijalnoj skrbi lani je tako bilo 81.433 maloljetnika, dok ih je godinu prije bilo za preko četiri tisuće manje, točnije 77.295 maloljetnika.

   Državna statistika pokazuje i da su među maloljetnim korisnicima socijalne skrbi najbrojnija djeca stara sedam do 15 godina koja u ukupnom broju zauzimaju udio od 42,1 posto. U skupini od 15 do 18 godina bilo je 32,3 posto korisnika dok su djeca starosti do sedam godina života predstavljala 25,6 posto korisnika. I tu valja napomenuti, kako se uslugama socijalne skrbi ne smatraju samo institucionalni oblici pomoći, već i razne materijalne pomoći poput jednokratne novčane, osobne invalidnine, kao i pomoći za prehranu, nabavu ogrjeva, odjeće, obuće.kraj teksta

Samo se politicari i kriminalci bogate u Hrvatskoj...narod odnosno stoka sitnog zuba je kolateralna zrtva o kojoj nitko nevodi racuna

01.12.2011.

€U NAS...STO SADA?Dan za povijest: Europski parlament glasovao ZA ulazak Hrvatske u Europsku Uniju!

  • Elvir Tabakovic / CROPIX

BRUXELLES - Zastupnici Europskog parlamenta potvrdili su nacrt rezolucije o Pristupnom ugovoru s Hrvatskom. Za ulazak naše zemlje u EU glasalo je 564 parlamentaraca, 38 ih je bilo protiv, a 32 su bila suzdržana.

Dugotrajan pljesak pozdravio je delegaciju Sabora koju je u Bruxellesu predvodio Luka Bebić .

Ulazak Hrvatske u EU 5. prosinca mora potvrditi i Vijeće EU, a 9. prosinca potpisat će se i ugovor o pristupanju.

Hrvatska će na sastanku Europskog vijeća koje tada počinje imati status promatrača.

Parlament je izglasao i još jednu neobvezujuću rezoluciju, onu koja izražava uvjerenost da će pozitivni rezultati reforme ojačati povjerenje hrvatskih građana u EU. Građani su pozvani da podrže ulazak Hrvatske u EU, a članice da ratificiraju ulazak.

Tu rezoluciju podržalo je 550 parlamentaraca, 34 su bila protiv, a 41 je bio suzdržan.

U njoj je naglašeno kako posao nije gotov, te kako Hrvatska treba nastaviti s reformama koje je počela provoditi.

Sta sada ?
koyot
<< 12/2011 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

. najmračnija mjesta u paklu rezervirana su za one koji ostaju neutralni u vrijeme krize morala

M O J I L I N K O V I
Blogger.ba
Sarajevo-x.com
Market.ba
index.hr
seo.hr
tutorijali
monitor
ask.com
via
sutra
novilist
osvemu
24sata
-U svakom slučaju zakone formira vladajuća elita za vlastite interese ~ Platon

Nikad ništa ne izaziva pobunu više od nepravde; sva druga zla, koja trpimo, nisu ništa prema ovom ~ Kant
............................
I kao što istinu ne možemo posjedovati, niti njome upravljati, tako smo samo suputnici ovozemaljskih bića gdje istina svijetli upravo onim čime mi prihvaćamo njezinu bit.
Povijest nije ono što se dogodilo, nego ono što je imperij ostavlja iza sebe. Iako te događaje imperij plaća tuđom krvlju, službena povijest je već napisana, a činjenice negdje stoje. Zar se može promijeniti ono što je bilo? Mi smo samo svjedoci istine o događajima kojih se dotakla prolaznost osobne naravi i života po kojima tumačimo svijet oko sebe. A laž; zar se može svjedočiti laž? Laž je samo iskrivljena interpretacija tuđe nesreće u kojoj zaboravljamo kako se obećana radost krije u nama; u našim mislima i u našim nakanama.Ne osuđuj i ne proklinji, jer ne znaš zašto se nešto događa i s kojom svrhom. I pamti ovo: ono što ti proklinješ proklet će tebe, a ono što osuđuješ, jednog ćeš dana postati.B E Z R I J E Č I
Jer ima pozne mudrosti, krvave osvete vremena kada čovjek providi svoju šupljinu i svoje bivše neznanje. Treba čekati deset i dvadeset i daleko više godina da se uzmogne kazati: Bili smo u zabludi. Nas su prevarili. Ta će daleka mudrost stići jednoga dana da nas kazni prije same smrti za čitav jedan život zabluda i propusta.
Ima kasnih spoznaja kada su gole riječi moćne bez nakita, i kada se sni proziru, ili će se prozreti. Koji poživimo, doći ćemo k njima. One će doći k nama. Ja ih ne pozivam, jer su kasne i zato žalosne. Ja bih želio ranijih, boljih spoznaja, otkrića o podlozi stvari, dok još sat nije minuo, dok je na vrijeme. Ja vas opominjem.
Ne pozivam se ni na kakvo pokajanje, ali ura ispaštanja putem istine će doći, mora doći. Kao pjesnik koji je upozorio svoju draganu: „Jedne večeri, kada ostarite, uz svijeću...“ Ura istine i kazne će doći. Sve će biti golo, sve će biti jasno, ali kasno.
Bit će kasno. I za mnoge utjehe i revanše koje ćemo dobiti (mi rijetki, jedini, izabrani), ja se ne veselim, jer će doći kasno. Stariji naraštaj i potomstvo moći će opet da beskorisno i sasvim ututanj kažu: Bio je jedan glas, jedan čovjek koji je na vrijeme govorio istinu, ali ga nisu slušali.
Za bivše načinjene nepravde, za ispade iz vremena nezrelosti, mnoge će vikače i istupnike prekoriti, kao glas savjesti, razboritije sjećanje na naša prošla vremena i sat kasnih spoznaja kada večernje sunce neumitnih jeseni na izmaku obasja zlatni vinograd i bakarne lugove.

TIN UJEVIC

UPLOAD ALAT
brojac posetawidgets


MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
218863

Powered by Blogger.ba